Меркел: Ако можех да върна времето назад...

Лидерката на ХДС не коментира дали ще се кандидатира отново за канцлер
19 сеп 2016 21:11,
78
Меркел: Ако можех да върна времето назад...
Снимка: архив Reuters

Канцлерът на Германия Ангела Меркел призна, че би искала да може да върне времето назад, за да бъде по-добре подготвена за притока от милион мигранти, които заляха Германия миналата година.

Меркел каза това в коментар на катастрофалните изборни резултати за партията й на изборите в Берлин.

“Ако знаех как хората искат да променя политиката си за миграцията, бих го обмислила. Ако германците искат страната да не бъде залята от неконтролирана и нерегулирана миграция, то тогава се боря точно за това“, каза Меркел, цитирана от БНР.

Тя отказа да отговори дали ще се кандидатира отново за канцлер на Германия на федералните избори през 2017 г.

В коментар на поражението на Християндемократическия съюз Меркел каза, че като председател на съюза не отрича отговорността си за изборния резултат.

Както Dnes.bg писа ХДС спечели само малко над 17 на сто от гласовете, което е най-слабото представяне в историята на партията. Формацията беше наказана от избирателите заради политиката си спрямо миграцията, коментира Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
59
 
! Отговори
Паметлив преди 7 години
Едно време германците държаха за Хитлер до последно!Обаче явно Меркел ще бъде отсвирена преди да удари последния час за Германия(макар и доста късно).
38
0
 
31
 
! Отговори
иха преди 7 години
Ами в РФ и Евразийския съюз кой охранява границите и кой усвоява парите.А руската армия само от руснаци ли е изградена.В Сирия,Украйна,Грузия,Иемен,Афганистан само руснаци от москва ли се сражават.За американската и английската кво да кажем като там всичко е наемник от цял свят.
37
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рускините вече няма да идват да се женят за цианьорен, ами ще ходят у германско.
36
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел изпълнява задачата да превърне ЕС във ФЕЩ--Фащистки Европейски Щати,по подобие на ФАЩ- Фашистки Американски Щати!Създават се условия обществото демократично да поиска милионите бежанци да бъдат затворени в "охраняеми" територии и общежития,които ще се преустроят за общежития и казарми и в които ще живеят и обучават бъдещите полицаи и армии на ФЕЩ!Все пак трябва да има външни и вътрешни врагове,за да има "едни пари за усвояване"!И това въобще не е международно организирана престъпност!
35
20
 
21
 
! Отговори
ми то преди 7 години
В другите държави,щати и съюзи по света няма нелегална е/миграция.В САЩ и Русия всички емигранти са с документи и интегрирани на макс.Там няма атентати,няма престъпност,живота е рай.В Русия умират от кеф прибират казахстански,турски,украински,чеченски емигранти.В САЩ пък си умират за българи,румънци,пакистанци,мексиканци,африканци.Но Меркел била разрушила ЕС,Европа била завладяна и кво ли още не.Кой имаше нужда се създаде тази медийна драма не е ясно.Поне се разбра какво иска европееца,пари и сп
34
1
 
24
 
! Отговори
Стамат преди 7 години
Ах, ох, ух... колко съм глyпава... :-(
33
2
 
41
 
! Отговори
<><> преди 7 години
Защо С-О-Р-О-С и всичко свързано с тази дума е цензурирано ? Р-О-К-Ф-Е-Л-Е-Р и тази сатанинска дума ли е цензурирана ?
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До demographАз не я харесвам щото вместо да си измие ръцете елегантно и със стил с един цивилизован референдум относно бежанци,мигранти,преселници и тн тя ги покани в Германия беше ясно,че няма как да станат хора некви диваци от Африка и арабите дошли да цицат соц.помощи да създават хаос и мизерия и след това еднолично да почне да раздава квоти на всички държави.Тва е като да знаеш че си болен от ебола и да ходиш да кихаш в детската градина.Обама каза 50-100к бежанци,не "елате всички"
31
0
 
40
 
! Отговори
ХХХ преди 7 години
Преди избори и Бойко и Меркел започнаха да говорят по различен начин за бежанците :) ахахахахах след изборите още по дваж пъти повече *** на народни рамене ! Тези филми сме ги гледали 25 години ......
30
21
 
23
 
! Отговори
м-да преди 7 години
Тя Меркел ще си отиде, ама Русия няма да се оправи . . .
29
0
 
21
 
! Отговори
до 35 преди 7 години
Може на някои да им се върти в главите дори връщане към 1933 г.
28
24
 
22
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Германия ще се справи! Путинската агентура прави всичко за да провали Германия и Меркел и да превърне Европа в Пу/с/тиния. Но това няма да стане. Италианските разследвания сочат, че зад бежанската вълна и ИД стои Русия. Болтовете около Русия се затягат. А плюването срещу Меркел си чиста проба самоубийствено русотролене. Какво става след като комунисто-ислямиста Обама и Правослвния султан Путин разбишкат ЕС?..Този въпрос си задайте преди да плюете Меркел.
27
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има и много ненормални европейци.Например тия дето идваха да режат оградата е България.Или тия дето се бяха строили в редичка със сълзи на очи и скандирания в екстаз "Добре дошли в у дома" на хора който виждат за първи път с ***,брадите пеньоарите,няколкото жени и тн.Смисъл очевадно е че са друговерци при това нескриващи отвращението и презрението си към *** посрещачи.Оня случай с онова мустакато момиче дето се разциври пред Меркел.После и викаха нацист.Те самите са ненормални.
26
3
 
44
 
! Отговори
бивш германец преди 7 години
И германците биха искали да върнат времето назад. Толкова назад, колкото за първите избори, на които Фрау Меркел беше избрана за канцлер. Даже още по-назад, колкото се може по-назад преди избирането на тая пpocта oвцa.
25
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде,нема нужда! - както казваше Баш майстора!
24
0
 
34
 
! Отговори
истината2 преди 7 години
До истината колко злато струват хилядите жертви дали живота си за свободата ни
23
1
 
46
 
! Отговори
мдааа преди 7 години
Струва ми се, че фрау Меркел все по-често се посещава от хер Алцхаймер!
22
2
 
23
 
! Отговори
Герги преди 7 години
До истината--21;Има още една дата 3 Март. Тогава е подписана капитулацията на Русия в Брест Литовск.За тая дата настоява нашия Министър РАДОСЛАВОВ.
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел: Ако можех да върна времето назад...ваатер да бе оправил мутттер отзаде !
20
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вал--16;Да тя се справи идеално като МАША на Путин. Той потрива ръце от кеф.