Германски съд: Ученичките мюсюлманки – на плуване!

Родители се жалвали – дори буркините са неприлични
Обновена: 8 дек 2016 07:46 | 8 дек 2016 07:42, Елка Василева
66
Германски съд: Ученичките мюсюлманки – на плуване!
Снимка: архив, Reuters

Германският Конституционен съд постанови, че крайноконсервативни мюсюлмански момичета са длъжни да участват в смесени уроци по плуване в училище, предаде Ройтерс.

Съдът отхвърли жалба на родителите на 11-годишно момиче, които искаха то да бъде освободено от уроци по плуване, защото смята, че дори буркините - покриващите цялото бански костюми, носени от мюсюлманки, нарушават изискванията на исляма за прилично облекло.

Още по темата

В Германия се водят оживени дебати за ролята на исляма в обществения живот. Страната се стреми да интегрира над един милион кандидати за убежище, предимно мюсюлмани.

Канцлерът Ангела Меркел, чиято консервативна партия ХДС бе наказана на редица регионални избори за политиката на отворени врати към бежанците, тази седмица предложи да се забранят бурките на обществени места.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
всеки ден се изумявам все повече от наглостта на тази религия и последователите и,ако продължават все в тоя дух скоро ще стигнат предела на търпимост и света ще почне да ги забранява
20
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аспаруховите ромчета-ковачи от кога пък имат религия , по интернет ли си поръчват религия
19
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това го няма никъде. В техните държави ние спазваме техните правила, а тук те ЩЕ спазват НАШИТЕ правила.Който не му харесва да ходи на гости при аллаха им.
18
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглостта е характерна черта на ислямопитеците.
17
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре са ги "излекували" мюмюните, само така.А ученичките мюсюлманки нито ги е викал някой там нито ги държи насила.Щом не им харесва, да си ходят там откъдето са дошли и няма да имат никакви проблеми.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПешоПешо, ти май обърка Исляма с Юдаизма. :)))
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
точно така да ги карат с одеалата да плуват, за германчетата ще е добре защото ще останат по-малко и за бежанците ще е добре заото тези които оцелеят ще са супер плувци:)))
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И още нещ, ***. Репликата ми беше към коментара на колегата атеист.Защо не прозря мюсюлманска пропаганда там, а при мен?"Пеперуда се блъсна в камбаната-никой не чу"Иван Методиев.
13
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В Германия се водят оживени дебати за ролята на исляма в обществения живот"Историята е показала, че всяка държава в която се е водил подобен дебат не е просъществувала дълго. Ауфидерзееен, Дойчланд, хальоо Халифатерланд!
12
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Za da nqma drama - koi ot kade e
11
6
 
3
 
! Отговори
от 14 до Циник. преди 7 години
***,Грамотно написаната лъжа е по-приемлива от неграмотно написана истина, когато това е критерии, за да я различиш.НАРОЧНО , повтарям нарочно го направих. Освен грешките в теста успя ли да прочетеш другото?***. вчера водихме с теб разговор и бяхме на едно мнение по повод конспирациите.Агресията с която ми се нахвърли и твърдата ти убеденост, че съм мюсюлманин показва какво точно се случва, когато човек няма собствен филтър.Бъди здрав, все пак видях вчера, че можеш и да мислиш.
10
2
 
28
 
! Отговори
Циник до 14 преди 7 години
"ДеФЕнира" не е като Дефикира! Разбра ли гологлави Ч*лене? Тва не ти е като да виеш сутри с мюедзина! Акъл се иска! Цялата ти шльокав*ца е неразбираема - напънал си гръбначния мозък...нещо да измислиш...ама освен мюсюлманска воня - друго няма! Ако и на турски си такъв илитерат....сигурно в джамиятя ще ти ударят 100 тояги на голо! Няма такъв виц - мюсюлмански бек да ни учи на морал!
9
1
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От какво точно са недоволни? Ядат парите на данъкаплатците, децата им ползват училище, здравна система и всички благинки на цивилизацията, без да са допринесли с нищо за това и накрая за капак имат и претенции. Ами да се върнат там, откъдето са дошли и да си предявяват там претециите. Или още по-добре да отидат в Саудитска Арабия - богата страна, с техните религия, обичаи и правила. Какво търсят при така ненавиждането от тях "неверници"?
8
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тва мюслитата много странна с ***,начи може да изнасилват християнки и момчета без проблем,*** техните жени като свещенни крави,даже и да погледнеш не може,иначе бъкани с морал като опре до техните жени а за другите може всичко,също така може да убиваш и да взривяваш друговерци,проблем йок,голям морал нямам думи,интереса клати феса - това им е морала
7
1
 
69
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 7 години
До 8 Има и трети шанс бе прововерний. Напускате Германия и айде у ислямските райове обратно. Те германците ще се радват ако ви няма там.
6
0
 
86
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Моля...моля...стига сте обиждали пингвините! Те плуват виртуозно...не вързват пояси с С4 , и сачми на кръста...не се ду*пят на аллаха...и не избиват майки с деца из Европа!
5
2
 
80
 
! Отговори
!!!! преди 7 години
Обърнете внимание: Много богатите араби и ислямоизповядващи не карат съпруги и дъщери да се обличат по "ислямски": вижте съпругата на Асад, йорданските принцеси, скоро имаше снимки в пресата за катарска принцеса, тренираща някакъв спорт- с голи ръце, модна по европейски, с красива прическа...А простолюдието- пингвини..( затова на Ердоган съпругата се "омотава" в светли тонове..;-))
4
0
 
125
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
представяте ли си това : бяла жена в арабския свят иска да ходи по улиците с гол пъп,с пиърсинг,с деколте,с червени кичури в косата, влиза в джамията да я разгледа ....и съди тарамбуките,че не и позволяват ? как ли ще протече съдебното дело ?
3
9
 
69
 
! Отговори
Някой си преди 7 години
А за българските деца в територията българия дори няма басейни, при все цялото им желание да се научат да плуват.
2
1
 
38
 
! Отговори
Бултрас преди 7 години
Влизането от зад е приоритет за крайните.Да се забрани със закон.