Кои са жертвите на Кървавата Коледа? Германци, чех, италианка...

Сред ранените има граждани на Израел,Испания, Великобритания и др.
24 дек 2016 16:05,
27
Кои са жертвите на Кървавата Коледа? Германци, чех, италианка...
Снимка: Reuters

В Германия бяха идентифицирани жертвите на Кървавата Коледа.

Те загинаха в понеделник при терористичния атентат на коледния базар в Берлин. Тогава камион се вряза в сергиите сред хората, уби 12 и рани 45 души.

Жертвите са шест жени и шестима мъже, съобщи онлайн изданието на германския "Шпигел", цитиран от bTV.

Още по темата

Осем от загиналите са германци, а четирима са чужденци - от Чехия, Италия, Израел и Полша. Полякът е убитият от терориста шофьор на камион. Жертвата от Италия е 31-годишната Фабриция ди Лоренцо.

Сред 45-мата ранени при терористичния акт има граждани на Израел,Испания, Великобритания, Унгария Финландия и Ливан. 14 от тях все още са в тежко състояние.

Към момента разследването на атентата се концентрира върху разкриването на евентуална мрежа, помогнала на Анис Амри при терористичния акт и при бягството му.

Заподозреният за атентата в Берлин тунизиец беше разстрелян вчера рано сутринта от полицията в Милано при рутинна проверка.

"В момента най-важна е задачата да установим дали извършителят е действал сам или са му помагали при организацията на нападението", заяви главният прокурор Петер Франк.

Все още няма пълна яснота около това как Амри е успял да се придвижи от Германия до Италия. Предполага се, че е пътувал с влак през три европейски държави.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Меркел , какво ще кажеш на роднините на загиналите? Колко си "хуманна" вероятно...
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАнглийските полицаи не носят пистолети, пич. Иначи си прав - *** аладинчета трябва да им подпуши малко под дупарите, че съвсем се самозабравиха.
15
0
 
2
 
! Отговори
Българин от Германия преди 7 години
Аз ще гласувам за АЛТЕРНАТИВА ЗА ГЕРМАНИЯ ! Време е и в България да се създаде аналогична партия, АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ, която да включи и Обединените Патриоти.Голям брой малки партийки няма да променят статуквото, дикататурата на ЕС и Меркел.Нужна е една голяма и силна народна патриотична партия !
14
11
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 7 години
Целта на Меркел явно е била специалистите-инженери,лекари,университетски преподаватели да останат в Германия.Не знам доколко е успяла,но сред тези които преминаваха и през България имаше хора с прекрасен английски,личеше си,че са образовани.Та възможно е Германия да се е сдобила с 2-3 милиона чужди специалисти вместо да ги обучава по 25 години сама.Това ще проличи след 5-6 години не сега.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чак пък и да го застрелят заради един лист хартия!:))---------Ей че не разбрали! Не са го застреляли заради листа хартия, не е убит защото не си е показал документа, а защото той ПРЪВ открил стрелба срещу карабинерите, има един ранен в болница. Карабинерите не стрелят току-така. И в Англия да беше, и там щеше да бъде убит,.предполагам, въпреки че на англ. полицаи съвсем им е забранено да стрелят! Ето докъде води "свободното движение на хора и стоки" което е мотото на ЕС. Тоя се е размотавал из цяла Европа без някой да го спре
12
3
 
17
 
! Отговори
Хм преди 7 години
По-важно е кой е виновен!А това очевидно е яловата бабушкера!Шваби,докога ще я траете???
11
1
 
24
 
! Отговори
разплата преди 7 години
Жертви сме всички заради престъпната и идио.ска политика на "лидерите"на Европа който предадоха своите народи,трябва да има европейски народен съд за предателите който завинаги промениха живота на милиони хора.
10
3
 
10
 
! Отговори
Агент 007 преди 7 години
Ама и тия италианци прости, какви документи ще му проверяват, той си ги е оставил в камиона за връзка. Чак пък и да го застрелят заради един лист хартия!:))
9
21
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европейският съюз е една евроатлантическа ***. Трябва да се махнем от ЕС веднага! Трябва ни съюз с Русия!
8
9
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Жалко за чеха ! Само те са свестни хора от изброените, но и тях набутаха в евроатлантическото блато.
7
1
 
10
 
! Отговори
Дундьо Крокодила преди 7 години
А Сидниту от Хавстралия дубре ли е? За един преятел питам?!;))))
6
3
 
11
 
! Отговори
ИД срещу Германия преди 7 години
12:1 за ИД...засега.
5
3
 
24
 
! Отговори
Дупетат 241 преди 7 години
Ае пак изберете Меркелунда. И искайте ЕС. То нещата са свързани. Искате Европа да е като САЩ, Канада и Хавстралия. Е да ама не става. Не че и там не ги гърмят. Но са по защитени, щото не им нахлуха с милиони. А тука ще стане като в Сирия.
4
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В момента най-важна е задачата да установим дали извършителят е действал сам или са му помагали при организацията на нападението"Помагали са му - ФАЩ и всичките им слуги. Без тях никога нямаше да стане.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този грамаден камион да го беше гарирал в паркинга на Меркел!
2
1
 
41
 
! Отговори
Ян Бибиян преди 7 години
Придвижил се е! В тая еврокочинка можеш на воля да газиш, колиш и стреляш. На кой му пука за електоралните единици, казано по просто матрял. Няма да си научат урока че в Европа нямат място хора живеещи духовно в 6 век.
1
2
 
36
 
! Отговори
няма правда преди 7 години
Както винаги все обикновени хора и нито един от виновниците за това положение.