Тереза Мей: Brexit ще означава излизане от общия пазар!

Великобритания не иска да е наполовина вътре, наполовина вън
Обновена: 17 яну 2017 18:03 | 17 яну 2017 16:40, Елка Василева
48
Тереза Мей: Brexit ще означава излизане от общия пазар!
Тереза Мей. Снимка: Reuters

Великобритания ще опита да установи ново, позитивно и конструктивно партньорство с Европейския съюз по време на преговорите за напускане, но Brexit няма как да означава членство в единния пазар, заяви британският премиер Тереза Мей, цитирана от ДПА.

Великобритания не иска да е наполовина вътре, наполовина вън от ЕС. Вместо това ще опитаме да си осигурим възможно най-голям достъп до единния пазар, каза Мей в днешната си реч пред парламента в Лондон, в която изложи стратегията на правителството си за Brexit.

Тя обеща да опита да постигне смела и амбициозна сделка за свободна търговия с блока.

Резултатите от преговорите за излизане на Великобритания от 28-членния блок ще бъдат внесени в парламента, а двете му камари ще се произнесат по окончателното споразумение, което преговорните делегации постигнат, предаде Франс прес.

Искам Обединеното кралство да излезе от този период на промени по-силно, по-справедливо и по-единно. Искам да бъдем сигурна, благоденстваща, толерантна страна, притегателна сила за международния талант, каза Мей, цитирана от Ройтерс.

Британският премиер каза, че Великобритания трябва да бъде най-добрият приятел и съсед на европейските си партньори, но амбициите й трябва да се простират отвъд границите на континента, да гради връзки със стари приятели и нови партньори по света.

Тя обеща, че гражданите на ЕС ще продължат да са добре дошли на острова, но Лондон ще може да контролира броя на хората, идващи от страните членки на блока, предаде Асошиейтед прес.

Успехът на ЕС е в интерес на Обединеното кралство. Вотът на британците за напускането на блока не е отхвърляне на общите ни ценности, нито опит да се навреди на ЕС, каза Мей.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
15
 
! Отговори
Антонио преди 7 години
Жените са нещо прекрасно създадено да ни радва и да им се наслаждаваме, но мястото им определено не е да ръководят историята го е показала и за съжаление продължаваме да ставаме свидетели на това какво може да доведе амбицията на една жена.
11
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сложиха си го англичаните с тоя фашист дето ги изкара от ЕС.Ден след ден валута им отива на кино.Така става става простолюдието, като почне да се прави на много отворено в политиката.Ся ще духатт дълги години. След като въведат и митото пазара им умира.
10
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако станат по бедни (както е тръгнало), ще си решат проблема с миграцията. Просто никой няма да ходи там.
9
4
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Целия европейски съюз. Където едни прокарват политиката на останалите, без да се интересуват за мнението им. То не бяха криви краставици, щастливи кокошки, работни карти на всяка пчела и още безброй глупости. А финансите ги разпределята по собствено усмотрение. За какъв дявол дадоха безвъзмездна помощ на Украйна в размер над 20 млрд. евро. Те дори не са кандидат член на ЕС.
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMС други думи стига още извадиха ти го още по-навътре.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименКОЯ ДЪРЖАВА НЕ СЕ Е ГРИЖИЛА САМО ЗА СЕБЕ СИ?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BURZUMТази тъпотия от много акъл ли я написа?
5
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великобритания през цялата си история винаги се е грижила единствено за себе си. На гърба на останалия свят.Така че щом те избягаха от ЕС, трябва да я последваме, за да се грижим единствено за нас.
4
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британия няма да напусне Европа, но Русия напусна Европа завинаги.
3
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
РУСИЯ СЕ РАЗПАДАААА ГЛАД, МИЗЕРИЯ, АЛКОХОЛИЗЪМ
2
5
 
16
 
! Отговори
Маке-ариец преди 7 години
Да бе, ЕС ги беше предупредил, че ако излязат, ще се наредят на опашката за трейд агриймент. СЕТА беше направена за 6-7 години. Така че за тези най-рано през 2027...Междувременно да си търгуват с Путьон, Тръмп и онзи дърт комунист от Венецуела...
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама довиждане