Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал

Жан-Марк Еро: Щатите нямат капацитет да изместят ползите, които ЕС предлага
19 фев 2017 10:05, Красимир Ангелов
90
Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал
Снимка: Reuters

Всеки опит на САЩ да раздели европейците е обречен на провал, тъй като Вашингтон няма капацитет да измести ползите, които ЕС предлага на своите членове, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро в интервю за днешния брой на в. "Журнал дю диманш", предаде Ройтерс.

Запитан за липсата на единство сред европейците по отношение на вижданията на американския президент Доналд Тръмп за света, Еро отбеляза, че ситуацията се променя, особено след повтарящите се атаки на Тръмп срещу Европа.

"Обзалагам се, че всеки опит за разделяне и властване над европейците няма да проработи. Съединените щати категорично нямат капацитета да изместят ползите, които ЕС предлага на своите членове", заяви френският външен министър и продължи: "Дори Тереза Мей бе принудена да признае, че въпреки Брекзит, в интерес на САЩ е да имат силна Европа за партньор".

Френският първи дипломат заяви още, че няма да приеме никаква външна намеса - руска или американска, на президентските избори във Франция през април и май. "Някои позиции или изявления може да загатват", че САЩ и Русия искат да отслабят Европа, отбеляза Жан-Марк Еро.

Той даде за пример изразените от Русия предпочитания за кандидати на френската десница, като консерватора Франсоа Фийон и крайндесния лидер Марин льо Пен, докато независимият проевропейски кандидат Еманюел Макрон бе подложен на кибер-атаки.

"Тази форма на намеса във френския демократичен живот е неприемлива. Франция няма да приеме, французите няма да приемат техният избор да бъде диктуван", каза френският първи дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не би в Америка да не сенатряскват до козирката суиски, водка или някакъвдруг твърд алкохол? Явно самного ограничени америкоскитетролове - мислят само за Марс.
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел , Оланд , Ципрас.. комунистически *** , трябват им ислямисти ,като нашите *** събратя , та лесно да бъдат манипулирани при избори , вече християни не им трябват, щото разбраха лъжите им, ние вече сърбахме тази супа - водачите ни вземат газ , петрол от изток и заедно с тамошните комунисти ни слагат такива цени , че паричките да валят в техните джобове, а обикновените европейци като не могат да издържат на тези условия - заменяме
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А, най-после разбрахте кой иска да дели Европа!
35
1
 
0
 
! Отговори
31 преди 7 години
do 31 a ti sega kade se namirash barovetz
34
2
 
12
 
! Отговори
ЕСССР преди 7 години
Всяка щастлива кокошка - крилата ракета срещу Тръмп.
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че откога ЕС е единен съюз, неее разпада му тепърва наближава въпреки всички клишета на бюрократите.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До човека с бичаNE 10- 100 SA MALKO ZA TAKAVA !!!! A ZA SELSKIAT NUJNIK-DA NE SE VADI OT TAM....
31
2
 
4
 
! Отговори
човека с бича преди 7 години
До тъжен фактЗа това,че току що написа поредния си пост в следствие на вроден *** и пълна духовна тъпота заслужаваш 10 волски бича и пускане в селски нужник с главата надолу!
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъжен фактPO-DOBRE S OBRAZOVANIE POLU4ENO V RUSSIA, OTKOLKOTO KATO TEB- SEDMOLKASNIK, KOITO E POVTARIAL PETI KLAS......
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Странни шеги си прави историята. Навремето американски икономисти, политици и др. твърдяха,че СССР са пред разпад и залез, но не им вярваха, защото се смятаха за вечни. Днес на САЩ им казват,че са пред залез и може би през разпадане, но те не върват и също се смятат за вечни.
28
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
NE AMERIKA, NITO PAK RUSSIA- EVROPA E OBRE4ENA S LIDERI KATO MERKEL,HOLANDE,UNKER SHULTZ,BAROSSO I NEFUNKCIONIRA6TIAT APARAT NARE4EN E.C. KAKVO IM E VINOVNA SEGA AMERIKA NA TEZI NEKADARNICI ?
27
2
 
29
 
! Отговори
Категоричен преди 7 години
Историята не забравя!-Тълпите от бандити, мошеници окупират Американския континент. Избито е кореното население. От Африка се мъкнат като *** хиляди чернокожи и робството процъфтява.Първата и ЕДИНСТВЕНА страна употребила ядрена бомба / и то 2 / срещу мирно население е САЩ. САЩ създадоха ИД и сега християните в Европа живеят в страх.
26
3
 
25
 
! Отговори
Циник преди 7 години
САЩ - В лицето на Обонго, и Мурксул - ханъм ОТДАВНА УСПЯХА ДА РАЗДЕЛЯТ ЕВРОПА! ЕВРОПЕЙЦИТЕ СА ОТВРАТЕНИ ОТ БРЮКСЕЛСКИТЕ ТЪРТЕИ - И НАТРАПВАНИТЕ ИМ ОРДИ ОТ ПОЛУДИВИ МЮСЮЛМАНИ! АКО ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА ТРЯБВА ДА ИЗГЛЕЖДА ТАКА - ПО-ДОБРЕ ДА СЕ РАЗПАДА...И ВСЕКИ ДА Е САМ ЗА СЕБЕ СИ!
25
1
 
2
 
! Отговори
на български луд преди 7 години
До 33А че в българия има комунизъм?
24
1
 
8
 
! Отговори
хахахааааа..... преди 7 години
До по-далече от РусияКоментар на дежурния отново..............
23
2
 
13
 
! Отговори
33 преди 7 години
До 29. Абсолютно си прав. За съжаление много комунисти, сега заклети антагонисти членове на ГЕРБ и техни поддръжници , не могат да разберат , че света е променен. Както комунизма си отиде благодарение на неговите недостатъци, сега е същото с капитализма.Много хора в Б-я ограничени в своя умствена капацитет, използваха говоренето против комунизма и станаха необяснимо богати.Това хората няма да го простят.Те искат поне малко справедливост. Нашите управляващи са шайка престъпници. Трябва рестарт.
22
3
 
17
 
! Отговори
Good Save the Queen преди 7 години
Европейския съюз не е нещо уникално и невиждано. Някои хора още помним Варшавския договор и СИВ. Политическо и икономическо обединение на държави. Преди се разпадат след студената война с помощта на САЩ. Сега е възможно да се случи същото. С две думи нищо ново под слънцето.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя пък го стягала обувката в Америка. Каква Америка те гони бе човек. Русия ги върши тия неща.
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До по-далече от Русия"Колкото по-далече от Русия, толкова по-близо до цивилизацията." то в Бразилия една цивилизация... нещо като Българската, но имат и огнестрелни оръжия...
19
3
 
6
 
! Отговори
Ха Ха ХА преди 7 години
И САЩ като каже - искаме да построим терминал за втечнен газ в Европа и стой и гледай как политиците ще се хванат за гушите всички. Всеки ще иска да е при него. Това са милиарди долари пряка инвестиция, работни места, допълнителни доходи от транспорт до съседни държави - мечтата на политика.