Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал

Жан-Марк Еро: Щатите нямат капацитет да изместят ползите, които ЕС предлага
19 фев 2017 10:05, Красимир Ангелов
90
Всеки опит на САЩ да раздели Европа - обречен на провал
Снимка: Reuters

Всеки опит на САЩ да раздели европейците е обречен на провал, тъй като Вашингтон няма капацитет да измести ползите, които ЕС предлага на своите членове, заяви френският външен министър Жан-Марк Еро в интервю за днешния брой на в. "Журнал дю диманш", предаде Ройтерс.

Запитан за липсата на единство сред европейците по отношение на вижданията на американския президент Доналд Тръмп за света, Еро отбеляза, че ситуацията се променя, особено след повтарящите се атаки на Тръмп срещу Европа.

"Обзалагам се, че всеки опит за разделяне и властване над европейците няма да проработи. Съединените щати категорично нямат капацитета да изместят ползите, които ЕС предлага на своите членове", заяви френският външен министър и продължи: "Дори Тереза Мей бе принудена да признае, че въпреки Брекзит, в интерес на САЩ е да имат силна Европа за партньор".

Френският първи дипломат заяви още, че няма да приеме никаква външна намеса - руска или американска, на президентските избори във Франция през април и май. "Някои позиции или изявления може да загатват", че САЩ и Русия искат да отслабят Европа, отбеляза Жан-Марк Еро.

Той даде за пример изразените от Русия предпочитания за кандидати на френската десница, като консерватора Франсоа Фийон и крайндесния лидер Марин льо Пен, докато независимият проевропейски кандидат Еманюел Макрон бе подложен на кибер-атаки.

"Тази форма на намеса във френския демократичен живот е неприемлива. Франция няма да приеме, французите няма да приемат техният избор да бъде диктуван", каза френският първи дипломат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с какво се опитват да разделят европейците? С това, че настояват богатите западняци да отделят повече пари за собствената си безопасност? А Юнкер и другите мекушковци в Брюксел - не, та не, да не се потдаваме! С какво тогава ще респектираме агресора? Кой е сега руски агент - Тръмп или Юнкер, многознайковци?
17
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тизи явно не е в час. Десетки евро политици, социолози, учени и др. твърдят от години,че САЩ не изградиха световна Pax Amerikana, но изградиха евро такава. 90% от евро политиците, брюкселските чиновници, икономисти и доста от т.н културен елит са американски креатури-учили в САЩ, купени и работещи за САЩ. За какво й е на САЩ да разединяват своите в Европа? Приказките за руска намеса са приказки за наивнци с цел скриване тоталната власт на САЩ в Европа.
16
8
 
7
 
! Отговори
РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ преди 7 години
С о р о с, има милиони още за прибиране.
15
3
 
16
 
! Отговори
аха преди 7 години
Проблемът на Европа не са САЩ или Русия, а гетата с хора, които не са европейци, а Меркел реши ударно да ги увеличи. Това разцепва Европа. Защо никой не го казва?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Schutzstaffelти си много злобна украински нео..............ами *** там!
13
6
 
15
 
! Отговори
Петър Папазов преди 7 години
Още Де Гол беше казал че Европа е от Атлантика до Урал. Но това звучи кошмарно за САЩ. По-добре Европа раздробена на части отколкото ЕС с Русия като равноправен член. Това е Американската доктрина.
12
10
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
След като рефрена "Русия е виновна !" се изтърка, сега евробюрократите подемат нов такъв: "Америка е виновна !"Истината е, че никой не е виновен на ЕС.С ненормални политици като Меркел няма нужда нито Путин, нито Тръмп да разделят Европа. Тя сама ще се раздели.Много хора в Източна Европа вече с носталгия си спомнят времената, когато тя беше част от Варшавския договор и СИВ.
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я си мислех, че са партньори, северноатлантически рзбиййш ли, сега откакто Тръмпарата изгони либерастите, почна да ги разделя(ш'*** обидишш), очевадно е, че толерастията изгуби САЩ и ще беснее.
10
9
 
9
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Гадорян, рашките може да са всякави ама се изправи пред руснак и напсувай Русия, вземи си и подкрепление 10 човека:)
9
12
 
12
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
А бай Ердоган сега строи джамия на площад Тексим. А в Китай в некво градче на гарата пуснаха полицай робот. А да видим кой кого. Джамии или прогрес. Хаха. Бъдещето е на жълтата раса. Европа е скапана мултикулти ***. Бъдещето й е или граждански войни на релегиозно расова основа или безкръвно асимилиране ясно от кого. Далечния изток ще доминира. За САЩ също нищо хубаво не ги очаква за в бъдеще. Една държава събери чарк няма как да устои на времето.
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Брекзит от САЩ ли дойде? Тази година кой ще организира Фрекзит - пак ли САЩ?
7
11
 
30
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Французи и шваби не стават нито за политици, нито за военни. Наполеон яде ли бой, яде, мустакатия яде ли бой , яде. В Европа за политици и военни стават само ингилизите и бай Иван. Затова бяха и са най мощните държави. Затова и Англия първа напусна потъващия кораб. За какво да го чакат ептен да даудиса. Не са прости.
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Съединените щати категорично нямат капацитета да изместят ползите, които ЕС предлага на своите членове"САЩ ще предложи изгоди на няколко, а на другите не. И стой и гледай сеир.
5
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама моля ви се, няма нужда САЩ да ви разделят. Поради некадърното управление на шепа самозабравили се тиквии като Меркелица, Туск и Магарини ЕС ще се разпадне сам. Не са ви виновни нито Тръмп, нито руските хакери.
4
3
 
25
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Абсолютен *** точно политиката провеждана от такива като тоя до вчерашен пудел на Обонго докараха нещата до тук .Прав е единствено ,че французите няма да приемат някой да им нарежда и ще ги изметат него и брюкселската шайка.
3
2
 
21
 
! Отговори
карина преди 7 години
Не да нападаме ЕС, а да се надяваме наистина да не се разпадне. Да не забравяме какво е написано на сградата на българския парламент :"Съединението прави силата " . В бъдеще и Русия ще бъде част от европейските ценности.Разделението с нея е изкуствено създадено и подстрекавано.
2
12
 
24
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 7 години
Ми че тя Европа си е по разделена отвсякога. Въпрос на време е да се разпадне ЕС и да му мислят малките държавици с много емигранти. Шериата *** на вратата
1
4
 
26
 
! Отговори
бългериа фърст преди 7 години
Всеки опит на САЩ да раздели Европа и Русия - обречен на провал