Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!

Затова британският министър-председател готви визите
27 фев 2017 08:08, Петя Славова
155
Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!
Снимка: архив, Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей изглежда се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита, пише лондонският вестник "Индипендънт".

Още по темата

Според "Дейли телеграф" се очаква Мей да обяви, че гражданите на ЕС, пристигнали след "гранична дата" - около 15 март, няма да имат право да живеят постоянно в Обединеното кралство, пише БТА.

По силата на нейния план обаче гражданите на ЕС, които вече са във Великобритания и наброяват около 3,6 милиона души, както и онези, които ще дойдат преди тази дата, ще имат тези права при условие, че същият принцип е в сила за британските граждани, живеещи в ЕС.

Не е ясно дали планът на британското правителство е в нарушение на договорите на ЕС, които гарантират свободата на движението, посочва "Индипендънт".

Правителствен източник заяви пред "Телеграф": "Получихме сведения, че Европейската комисия може да се опита да ни принуди да защитаваме правата на всеки, който дойде до момента на нашето излизане (от ЕС). Може да стане така, че половин Румъния и България да дойдат тук, ако чакаме толкова дълго".

Около 1,2 милиона британски граждани живеят в други страни от ЕС. Те биха могли да получат гражданство на ЕС индивидуално, добавя "Индипендънт".

Европейският парламент заяви, че разследва как Великобритания се отнася към граждани на ЕС, живеещи на нейна територия след съобщенията, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена", когато са се опитали да си гарантират законно право да останат във Великобритания, посочва "Индипендънт"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До баи *** 112Точно! Простотията студ не понася!
87
1
 
15
 
! Отговори
българин преди 7 години
Ама много прости и ограничени племена са тия западноевропейци бе! Сигурно в Берлин и Кьолн българи изнасилваха жени, в Париж и на Лазурния бряг българи и румънци правиха атентатите. Ей такива *** като тия мутанти-***, които до вчера венчаваха първи братовчеди заслужават да страдат. Нека Великобритания е втория Пакистан, Германия- втората Турция, Франция-втория Алжир. Съдба има и техния ред да тръгнат надолу към дъното идеа...
86
1
 
4
 
! Отговори
баи Ганю преди 7 години
Гражданите от бившите колонии на Англия имат специален статут.Бившите колонии и Великобритания имат така нареченият съюз Обшност на народите и те помежду си имат малко по специални отношения и права.Подробности на знам но съм чувар от синът си които е там и има брт. гражданство и цялото семеиство.Ама не благодаря.Студени особени хора.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 109Това за сега е утопия но един ден като успеем да си вдигнем гащите ще стане!!!
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Нора 108Да наистина, оставете го! Имате си Европейска провинция *** където всички обитатели са Богоизбрани и Вселенски кадърни за чудо и приказ! Много правилно решение!
83
2
 
25
 
! Отговори
Нора преди 7 години
Крайно време е да оставим този остров на мюсюлманите и индийците.
82
0
 
8
 
! Отговори
Терминатор преди 7 години
Ами ако пак дойдем? Треперреттееее!
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това си е мазохизъм. Да отидеш на острова и по цел ден и по цяла година да те вали. Мерси не ща.
80
1
 
14
 
! Отговори
Балканджи Йово преди 7 години
Тва дето са го видели при ,,Дойран,, още им държи на "Бобитата" .
79
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А британските мъже ги хваща страх като погледнат тая спаружа и си помислят,че може да им се наложи да легнат с нея..."Те и за това масово са на левия бряг.
78
1
 
24
 
! Отговори
радост преди 7 години
Нека се радват на кмета си мюсюлманин в Лондон.
77
0
 
8
 
! Отговори
Ихо преди 7 години
А британските мъже ги хваща страх като погледнат тая спаружа и си помислят,че може да им се наложи да легнат с нея...
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
anglite sa si pravi za tova i az ne iskam bejanzi v balgaria ama da ne ni ubejdavat che rusia ni e vrag da si gledat afrikanzite i aziatzite
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Над 70000 здрави и прави бyлгара живеят като търтеи от труда на немския данъкоплатец."Поредната заблудена овца се е изказала. Ако не бяхме удавени в регулации, забрани, кражба на обучени хора, банкови хватки, откровени борсови спекулации, заробващи заеми, външна политика В УЩЪРБ на България, същите тези хора щяха да са си тук, у нас. Да си работят и да живеят НОРМАЛНО. А твоята Германия неформално води Евросъюза, така че не е несправедливо да бъдат обвинявани.
74
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Британците изсмукват всички мозъци създадени и обучени в Бг, и сега това им е благодарността. Българите били крадци и мошеници. А какви са британците, недоразвити ***, гнусящи се от физически труд или недоучили за умствен. Вижте си държавата Британци пълна с араби и индийци и източноевропейци които ви движат икономиката и ви пълнят робовладелските гуши. Но всеки рай си има и край т.нар. Видовден на български.
73
2
 
22
 
! Отговори
Край преди 7 години
Тия ги не е страх от Индииците че са 1.1млрд. ми от нас- доста трябва да сме страшни.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя 88 100% е мазния резак хах само дюнери са му в главата ;)
71
1
 
29
 
! Отговори
Кари преди 7 години
Тази жена нещо не е наред ..., който е искал до сега да отиде във Великобритания е там. За какви се имат тези хора ми е много интересно .... Държавата им е пълна с индийци и пакистанци и какви ли не, огледали се в българите и румънците ....
70
1
 
19
 
! Отговори
До "Берлин" преди 7 години
Българите в Германия работят ДО ЕДИН- всички,на които им е дадена или предложена някаква свестна работа! Българите в чужбина НИКОГА не просят- просяците нямат пари да стигнат до Германия и не могат да си изкарат съответни документи за пребиваване там. Просят и не работят обаче едни мургавели,на които социализмът финансира раждаемостта- те ОПРЕДЕЛЕНО не са Българи,без значение какви са им паспортите!
69
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво говорите българи, фашистка Англия ни третира като роби, а вие обсъждате колко сме лоши. Ами ако си докарат флота пред Варна и кажат, тоя град е не омразните българи, но на нас ни трябва да си търгуваме по Черно море, ще им го дадете доброволно, без пушка ***. Така ли братя българи, ще се оставите да ви тъпчат ли?