Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!

Затова британският министър-председател готви визите
27 фев 2017 08:08, Петя Славова
155
Британският страх на Мей: Българи и румънци да не дойдат!
Снимка: архив, Reuters

Британската министър-председателка Тереза Мей изглежда се готви да отнеме на гражданите на Европейския съюз правото на свободно движение, когато задейства член 50 идния месец, защото според правителствен източник в противен случай "половин Румъния и България" може да дойдат във Великобритания преди Брекзита, пише лондонският вестник "Индипендънт".

Още по темата

Според "Дейли телеграф" се очаква Мей да обяви, че гражданите на ЕС, пристигнали след "гранична дата" - около 15 март, няма да имат право да живеят постоянно в Обединеното кралство, пише БТА.

По силата на нейния план обаче гражданите на ЕС, които вече са във Великобритания и наброяват около 3,6 милиона души, както и онези, които ще дойдат преди тази дата, ще имат тези права при условие, че същият принцип е в сила за британските граждани, живеещи в ЕС.

Не е ясно дали планът на британското правителство е в нарушение на договорите на ЕС, които гарантират свободата на движението, посочва "Индипендънт".

Правителствен източник заяви пред "Телеграф": "Получихме сведения, че Европейската комисия може да се опита да ни принуди да защитаваме правата на всеки, който дойде до момента на нашето излизане (от ЕС). Може да стане така, че половин Румъния и България да дойдат тук, ако чакаме толкова дълго".

Около 1,2 милиона британски граждани живеят в други страни от ЕС. Те биха могли да получат гражданство на ЕС индивидуално, добавя "Индипендънт".

Европейският парламент заяви, че разследва как Великобритания се отнася към граждани на ЕС, живеещи на нейна територия след съобщенията, че някои от тях са се сблъскали с "бюрократична стена", когато са се опитали да си гарантират законно право да останат във Великобритания, посочва "Индипендънт"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо смятате хората от балканите за навлеци?Може би защото им работят за без пари и се държат като роби към тях? Отговорете......Може би заради ритащите в метрото, заради докарването до кома в дискотеките, заради източващите кредитни карти по банкоматите, заради дилърите на дрога и плът, заради цоцащите от социалните им фондове. Ей заради такива "дребни" неща.
47
2
 
6
 
! Отговори
Ами ако преди 7 години
вземат че си отидат всичките бели роби от там а ? Май това ще ти е проблема, че няма кой да копа ...
46
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи не я мисли Англия, гледай си твойта kочина. В България има два пъти повече мюсюлмани като процент от Англия. България е с най-голям процент мюсюлмани в ЕС и след 40-50 години ще бъде първата мюсюлманска страна в ЕС. В Англия дори и след 50 години прожента на мюсюлманите ще бъде не повече от 5-6% при тези темпове.
45
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните да пускат, който искат в страната си и е все тая какво говорят за българите и румънците. И като не ви искат някъде, няма какво да търсите там. Нито те са ни длъжни, нито ние на тях. Трябва да си гледаме нашата страна.
44
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
как така половин България и Румъния? според мен цяла България и Румъние ще се втурне сега вкупом към потъващия остров, пълен с бурки и ***. побъркани хора...
43
2
 
40
 
! Отговори
th преди 7 години
Великобритания е велика страна, дала е на света немалко, но нека си го кажем - абсолютно винаги са работили против България. Винаги са подкрепяли Турция и са се стремили да разцепят Балканите. Нито са по-работливи от нас, нито по-интелигентни, нито по-красиви, но пък държавата им векове наред извлича богатствата на колониите си. Те не са виновни, че нашата държава е слаба, но е несериозно да третират славянските народи като трета ръка. Затова трябва да си оправим ***, а не да лазим там.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кой ги избира тея бабишкери да управляват?
41
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам в самолетите за Лондон винаги с какви българи е пълно, а и българската прислуга, която познавам и работи там, изобщо не се учудвам!
40
5
 
7
 
! Отговори
Антифен преди 7 години
Вижте какво пише Слава Севрюкова за световните дела.Прибирайте се в България до 2020 г.Иначе Brit-ish означава Covenant people - народ на Завета,Божи народ,на който са обещани и дадени всички земни блага,защото са потомци на Авраам.Този народ,заради отвръщането си от Бога,е бил наказан да страда за 2500 години,след което преди около 300 г. започва неспирният му възход и завладяването на света,както е обещано.Сега,поради същото грехопадение,Бог отвръща милостта си от тях.Те имат да страдат.
39
0
 
18
 
! Отговори
Рино преди 7 години
До Анонимен 49След британците и другите бели европейци ще почнат да гонят Навлеци от балканите.Защо смятате хората от балканите за навлеци?Може би защото им работят за без пари и се държат като роби към тях? Отговорете.
38
1
 
0
 
! Отговори
До 51 преди 7 години
Като теб ли
37
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голямата заплаха за британия били ,Поляци, или Българи и Румънци.Индийци,пакистанци и други екзотични народи от бившата британска империя са добре дошли в Англия.След време ще са Султанат Бритистан.
36
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе мястото ни е при Русия. Ама що този народ не може да го разбере и все бягаме на запад не знам. Руснаците ни канят, искат ни но никой не се лъже.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не ще роми закърмени с комунизъм.
34
4
 
12
 
! Отговори
карина преди 7 години
С тези си твърдения сигурно е смешна и в страната си ! Недоразумение и то от най-висока степен , наречено Тереза Мей!
33
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След британците и другите бели европейци ще почнат да гонят Навлеци от балканите.
32
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво се занимавате с тази афро-арабска държава Великобритания? Оставете ги да се сношават с чepнилките си, че и без друго са достатъчно изродени.
31
5
 
37
 
! Отговори
карина преди 7 години
Тези англичани живеят в 19 век и се изживяват като извънземни . Смешно ми става - българи и румънци може и да ви превъзхождат интелектуално - знаете ли въобще нещо за тези държави и къде са изобщо те ? Или виждате не по-далече от носа си ? Смешници жалки 1 Жал ми е и за работещите там българи - голямрестиж да си в страна, където те смятат за Йети.
30
3
 
50
 
! Отговори
Първи преди 7 години
Великобритания - вече неапетитна хапка. Ако искате да ви гледат с присмех, винаги да ви смятат за втора ръка човек, децата ви да растат и учат с малцинствени групи от Гана, Индия и т.н. герои от междузвездни войни - давайте, отивайте. Работете с за 7 паунда/ч , живейте като животни по 10 човека в квартира.Ако искате да ви болят стави и бронхи, насладете се на постоянната мъгла и дъжд. Имперското мислене, педалщината, отвратителна храна - повръща ми се - предпочитам по-нисък стандарт тук
29
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарим ти г-н президент за визите.