Нападателят от Централната гара в Брюксел е бил мароканец

Взривеният от него куфар гръмнал на два пъти
21 юни 2017 12:52, Елка Василева
14
Нападателят от Централната гара в Брюксел е бил мароканец
Снимка: Reuters

Терористът, взривил куфар на Централната гара в Брюксел снощи, е бил мароканецът У. З., съобщи прокуратурата. По данни в местни медии името му е Усама, на 37 години.

Още по темата

В куфара е имало газови бутилки и пирони. След като задействал взривното устройство в близост до група хора, той побегнал надолу към коловозите, а след това се върнал в залата за пътници и се насочил към военен патрул с викове "Аллах е велик". Нападателят е бил застрелян на място от военните с няколко изстрела.

Куфарът е гръмнал два пъти, като вторият взрив е бил по-силен. Терористът не е бил опасан с взривно устройство, както гласяха първите информации.

Прокуратурата съобщи, че жилището на терориста е претърсено тази нощ, но няма да уточнява подробности в интерес на разследването. Засега няма връзка с други случаи, терористът е нямал съучастници на гарата. 

/БТА/
 


14
Още по темата: Брюкселатентат
Още от
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мароканец ?
Вие какво, опитвате се да ни изненадате ли?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Моленбек ги оставили без наблюдение повече от 20 години. Развъдили се мюмюните, завзели квартала и се размножили като мишки. И 'Сичкото муслиман, брадато, грозно, мръсно и долно. И мрази държавата, християните, прогреса, иска си Шериат, забулени пингвини които превръщате машини за раждане на деца. И всичко се обработва в омраза срещу държавата и Християнството. И Меките китки станали толерантни. Мюмюните ги трепят, а китките слагат меченца и цветенца, пеят песнички и палят свещи.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз пък бях сигурен, че е белгиец*.

*Б.а. - медиен термин, отразяващ недостоверно етноса и религията на едно лице, отъжествяващ ги с неговото гражданство с цел избягване на расизъм и нетолерантност спрямо хора с целогодишен тен, молещи се петкратно всеки ден.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Идете в Испания, да видите какво е марокански скакалец , оп бежанец! Цели квартали са анклав маркански, вечер по тъмно ако минеш те колят. Държавата спи... толерантност лииии, вашта мама маймуни! Само калашников за вас!!!!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скакауец?
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
MMMM... Мароканец! И от тия нямаме и трябва да си внесем. И оня алжиреца с бебето и 1000-та лайка също.
7
1
 
17
 
! Отговори
Гepманистaн Убepалec преди 3 месеца
Тя новината е хубава – тия иcлямски гнuди почнаха да ги "неутрализират" преди някой човек да пострада. Браво на полицаите!
Малко се притеснявам че следващия който го отнесе може да се окаже разлигавен студент пил две бири и решил да си направи шегичка. Вероятността това да се случи в българия е значителна, като се има предвид нашите гaщници колко са насpани от страх.
То имаше един подобен случай - Убиха един с раница с висящ кабел пък той бил електротехник с изтекла виза.
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
полицайката защо е по ццици
няма ли си бурка?
5
4
 
2
 
! Отговори
Даниел Стийл преди 3 месеца
Прочетете незабравимите романи на ненадминатата Даниел Стийл-Сестри,Светлините на юга,Пълен кръг,Семеен албум,Татенце,Пръстенът,Игра на власт,Майчин грях,Невинни лъжи,Белезите на времето,Сезон на страстта,Един ден,някога,Съдбовен калейдоскоп,Ехо от миналото,Ударите на сърцето и много други.Книгите и са продадени в тираж от 480,000,000 бройки по цял свят.Пречистете душата си и я излекувайте от стреса,агресията,злобата и пошлостта четейки хубави книги през лятото!
4
0
 
20
 
! Отговори
Читател преди 3 месеца
Как ли е прежалил помощите.
Ако не бяха го застреляли, сигурно щяха да му ги намалят.
3
0
 
29
 
! Отговори
Циник преди 3 месеца
Уфффф...олекна ми!
Пък аз мислих, че е тибетски монах!
2
1
 
31
 
! Отговори
Микрон и Меркел преди 3 месеца
Трябва повече толерантност и интеграция.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И на мене така ми казаха, че не бил ескимос