ООН в доклад: България се топи до 3,8 млн. души до 2100 г.

В него се посочва, че в Европа населението застарява прогресивно
27 юни 2017 08:07,
69
ООН в доклад: България се топи до 3,8 млн. души до 2100 г.
Снимка: flckr

Населението на България ще се стопи до 3,8 млн. души пред следващите 83 години, прогнозира доклад за световната демография на Организацията на обединените нации (ООН).

По данни на Националния статистически институт в края на миналата година у нас са живеели 7,1 млн. души.

Според прогнозата на ООН през 2100 г. населението у нас ще бъде едва до 3,8 млн. души или с 3,3 млн. по-малко от края на миналата година.

През 2030 г. населението ще се стопи до 6,4 млн., а през 2050 г. - до 5,4 млн.

България попада в списъка на 51 държави с намаляващо население, заедно с Хърватия, Латвия, Литва, Полша, Молдова, Сърбия, Украйна и Румъния.

В доклада се посочва, че в Европа населението застарява прогресивно, а нивата на раждаемост в европейските държави са под необходимите за обновяване на поколенията. За да се обърне тази тенденция, експертите изчисляват, че средностатистическата европейка трябва да ражда по 1,6 деца. За България този показател в 1,5.

На фона на намаляващото население в част от страните на Стария континент, в държави като Индия, Китай и Нигерия броят на жителите нараства с всяка изминала година, се посочва още в доклада на ООН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
14
 
! Отговори
Чикаго преди 6 години
Идвайте в Чикаго, вече сме официялно 250000 легални и още толкова нелегални. Елате да видите щастливи млади семейства с 2 и дори 3 деца. В БГ-то само убийства, драми, мизерий и малки пишлимета с БМВ-та дето се мислят за нещо, абсолютни комплексари. Тук да си с БМВ е все едно да имаш телефон, всеки го може и всеки го има. Повечето от вас няма да ме разберат.БГ пропада хора и спиране няма. Спасявайте се кой както може.
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
единия българин заклал приятелката си, ... другия българин рита жени в метрото, ... третия българин напада незрящи защото не дават път на колата му.Добре, че вече не съм българин.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И зашо зашото онея еврей от УСА казват какво да правим ми малко им е това което им правят !!
41
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се топи? Нека! Радвам се! Щом като разни мyтри правят монополи и се насърчава простачеството и необразоваността в тази държава... нека! Щом като се подиграват с мен... нека! Щом като на мен не ми се полага да мога да отглеждам деца (българчета), а на разни мързеливци им се дава тази възможност... нека!
40
3
 
21
 
! Отговори
БАТМАН преди 6 години
За тоя проблем е виновен ненаситния западен свят, пропагандира се на жените само да бачкат и да са иманципирани, кариерно развитие и т.н, да бачкат и да трупат повече богатства на концерните.Вече на жените не им се ражда, чакат да станат на по 30-40г и после се чудят защо не зачеват.Важното е да има пиене, наркотици и кръчми, па ако некой плаща сметката е най добре.
39
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така е тази жалка скапана територия наречена булгария ще изчезне
38
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз помня и прогнозата, че през 2015 ще сме 4.9 млн.
37
2
 
15
 
! Отговори
Бг преди 6 години
Добре-3.8млн Роми.
36
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълни глупости. Това изследване не е взело под внимание един факт, а именно назначаването на вицепремиера по демографските въпроси. Благодарение на него ще се увеличим на 150 млн.
35
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
що триете коментарите?
34
5
 
13
 
! Отговори
Султан преди 6 години
Тогава на българите ще им оставим само Софийския санджак
33
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се притеснявате момчета. И през 1396 бяхме намалели до 0,2 млн, но ни взеха в османската ферма и за 5 века ни развъдиха до 2 милиона. Ако трябва пак ще ни вземат в някоя ферма. Българите няма да изчезнем.
32
2
 
13
 
! Отговори
ДДТ преди 6 години
Е кво всички да се плодим като Етиопците ли? После да ядем *** и да пием от ями щото от секс няма да има време за работа.Населението на земята 2100 ще е 12 милярда ,но само вайттраш и ***.
31
8
 
5
 
! Отговори
Сурай преди 6 години
Бисмилях доволян съм
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 36Шемет с промит мозък кой споменава Русия, или на такива като теб само такива теми ти изнасят.
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а русия що я няма в списъка на намаляващите? Вече са 139 млн? А, днес.ру?
28
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Една от причините е че българките вместо да стоят в България и да раждат деца, ходят в западна Европа да обслужват африканските малцинства.
27
9
 
6
 
! Отговори
Койказа преди 6 години
Ужас.........2100 още ще има 3 милиона от тая смет наречена Българска нация. Аз така се надявах да изчезнем по-бързо!!!!!!!!! Важното е до 2100 да няма нито един протест на народа...шшшш тихичко си мълчете.
26
6
 
16
 
! Отговори
Всезнайко преди 6 години
Едно време е имало данък ерген. Плащаш си като нямаш деца.А сега се отглеждат кучета и котки. Много по-лесно е, но те нямат да платят пенсиите на новите пенсионери. И те така.
25
5
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Прочетох всички коментари...с малки изключения " The usual suspect" пишман нихилистчета, пишманопортюнистчета, и пишман родолюПчета! Едните се люшкат в крайности, и кълнат Родината си със злорадство, другите кълнат Евросъюза, демокрацията, и свободите, които те им донесоха! И едните, и другите са много зле!Жалко е случващото се - и вината не е на демокрацията...или Евросъюза...вината е на пребоядисаните хиени, които от 44 ни "оправят", и кандисване нямат!