В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти

Ярослав Качински иска компенсации за членството на страната в ЕС
1 юли 2017 16:04,
222
В Полша: Не сме експлоатирали страни, за да приемаме мигранти
Снимка: архив Reuters

Полша не е длъжна да приема мигранти от страни от Северна Африка и Близкия изток, защото не е експлоатирала тези държави и трябва да се грижи за своята сигурност.

Това обяви лидерът на управляващата партия "Право и справедливост" Ярослав Качински, цитиран от ТАСС и БТА.

"Ние не сме експлоатирали страни, от които сега идват бежанци в Европа. Не сме използвали тяхната работна сила и не сме ги канили в Европа. Имаме пълното морално право да кажем "не", заяви Качински на 5-ия конгрес на партията.

Той допълни, че въпросът опирал не само до тероризъм, а и до обикновена сигурност.

"Няма никакви причини, поради които радикално да снижаваме стандарта на качество на нашия живот", каза още Качински. Той допълни, че миграцията влече след себе си и икономически сложности.

Лидерът на "Право и справедливост" обяви още, че Полша има моралното право да иска компенсации за загубите по време на Втората световна война и за икономическите последици от влизането в Евросъюза.

"Трябва да напомним на критиците ни на Запад, че Полша е първата страна, дала отпор на нацисткия хитлеризъм", посочи той.

Качински допълни и, че вече 12 години след влизането си в ЕС Полша е отворила своя пазар, а "отплатата за това е недостатъчна и е пристигнала със закъснение".

Той спомена и за евтината полска работна ръка, която обслужва икономиките в ЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
21
 
! Отговори
До 87 преди 6 години
Докато Казали,Садат и талибаните бяха на власт нямаше мигранти. Но щом говечдарите "освободила" съответните страни населението им хукна да бяга от "демокрация"
34
8
 
12
 
! Отговори
hahaha преди 6 години
"Вижте, това е ужасно. 99% от населението на Полша е християнско, но те не искат да приемат мюсюлмански бежанци. А могат да приемат голямо количество. Това е бедствие"Джордж Сорос, интервю за CNN
33
1
 
22
 
! Отговори
Турчина преди 6 години
Прав е поляка. Който е сял смърт в Африка и Близкия Изток да си ги приема. Турция готви операция в Африн - С.Сирия. Руснаците се оттеглят оттам. Сирия е разпарчетосана вече.
32
2
 
22
 
! Отговори
До 77 преди 6 години
Повечето мигранти идват от Ирак,Афганистан, Йемен където няма ни руснаци ни Асад. Я обясни този факт маруло спаружена.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега нашите политици ще подложата пак заддници.Да ама заддниците ще са нашите.
30
1
 
24
 
! Отговори
За съжаление преди 6 години
Така трябва да говори и Тиквуня, но няма смелост и мъжественост да го направи. Завиждам на поляците за държавниците им. Браво.
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще изкарат ,че ние сме управлявали Османската империя и всичкия *** ще ни го натрессат на нас.После обяснявай ,че нямаш сестра.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 27 Ха,ха,ха Вие знаете ли какво значи колония, какво е държава в съюз,държава васална,правите ли въобще разлика?Ливан пък никога не са имали ,каквито и да е специални отношения със СССР,Ирак ги имаше толкова,колкото ги имаше и Франция.Войната на Ирак с Иран е подстркавана и финансирана от САЩ ,Израел и С.Арабия.Нито една близкоизточна държава, не е била финансово ощетена от СССР,даже обратно.
27
3
 
15
 
! Отговори
Я преди 6 години
Браво!Имало е и политици който да кажат Не,на самозабравилите се еврлиберали и тяхната шаика водачи.Така се бранят национални интереси,а-не като наш тиквун,каквото му кажат!
26
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! За съжаление ние нямаме държавник, който да мисли за България. Ще си останем вечните *** с преклонените глави.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето! Полша са суверени. А тук псевдо- бизнесмени отдавна продадоха и майките си. Българино, време е да бъдеш българин. Край Босфора шум се вдига!
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Забележете реакциите на безмозъчните комунистически роби, за едно потупване по рамото от коминтерна стават терористи и расисти"Oх, горкото толерастче, явно днеска не са ти спуснали опорките и си принуден да преправяш чужди коментари, поради липсата на мисловна дейност. Жал ми е за теб.
23
15
 
0
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
България обича бежанците,елате ни на гости!
22
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво наКАЧИНСКИ. НЕ ИМАЛЧИ.ИМАШЕ МНОГО СИРИИЦИ В СОЦА СКЪСВАХАСЕ ДА УЧАТ БЕЗПЛАТНО В БЪЛГАРИЯ И ВСЕ СИ СТОЯХА ДО 4 КУРС.А ЖИВКОВ КАТО ВЕРЕН ВОЖД И НА СССР ПРАТИ ХОРА ДА РАБОТЯТ ЗА МАЛКО ПАРИ В СИРИЯ.
21
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
както в бьлгария така и в полша не е имало референдум за влизане в нато и естака че за какви компесации сьнува господина вярно е че не сме изнасяли богатствата на арабските дьржави напротив изучихме младежите им и построихметова което сега се руши там
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредните големи шутове по еврогейската комунистическа диктаторска нелиберална джамахирия начело на ЕСССР. Брежнев ряпа да яде пред комунистите Меркел и Макарон искаме си СССР. а не извратеното му копие.
19
2
 
22
 
! Отговори
Ханибал преди 6 години
Евала на човека,каза го точно както си е! А о.ско.тялите мал.оумни герберасти ако искат да се гушкат с терористи ей къде са Франция и Германия! Айде марш!!!!
18
1
 
18
 
! Отговори
Андрешко. преди 6 години
Кога Тиквата ще поиска компенсации от Турция за пет века безчинства?
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 19 Компенсации от Русия,Полша може да търси за 1/3 от територията си,другите компенсации да търси от Австрия и Германия.
16
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Май историята не я знаете?!? Кога Русия е имала колонии в Близкия изток?? Никога ,Там вършееха освен турците,Англия и Франция.