Атентатите в Брюксел – с пари от социални помощи

Терористите сами са купили материалите за експлозивите
23
Атентатите в Брюксел – с пари от социални помощи
Снимка: Reuters, архив

Миналогодишните бомбени атентати в Брюксел до голяма степен са били финансирани от социални помощи, пише белгийският вестник "Либр Белжик", цитиран от БНР.

Изданието се позовава на доклад от финансовото разузнаване.

Още по темата

Няма преки доказателства, че "Ислямска държава" е пращала големи суми пари на петимата белгийски терористи, които на 22-ри март миналата година убиха 32-ма невинни на летището и в метрото на столицата. Това става ясно от публикацията, която цитира годишния доклад на Специалния отдел на Белгия по финансово разузнаване.

Повечето от членовете на терористичната банда, която е отговорна и за нападенията в Париж през ноември 2015 година, са се разплащали с големи суми в брой, но по банковите им сметки са постъпвали предимно заплати, помощи за безработни или други социални надбавки от държавния бюджет.

Дори и да е имало външно финансиране, то е било незначително, категорични са в доклада експертите.

Живеещите в Брюксел братя Ел Бакрауи и техните съучастници Мохамед Абрини и Наджим Лахрауи вероятно са закупили със собствени средства химическите препарати за изработка на експлозивите.

В публикацията не се цитират точните суми социални помощи, които атентаторите са получавали.

Федералният парламент на Белгия обаче прие закон, който задължава социалните работници да докладват на службите всеки подозрителен елемент при огледите в жилищата на социално слаби семейства.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С този социал, който получават, можеха да направят бомба като за поне 10 000 християнски трупа. По 800 евро на копиленце като имат поне по 10. Бръксел да им вдигне социалните!
18
0
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 6 години
Стахотно, хахаха.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Да се обединим и да направим сигурна зона в Сирия!" Р. Т. Ердоган
16
0
 
0
 
! Отговори
haha преди 6 години
ei shmatko dei sa jalva ko plashtala, shtom e na takav procent nachi e peta grupa, saotvetno e jenena za nqkoi s 10tina pati po golqmo neto ot neinoto, inache nqma smisal, nedei gi krashtava tuka selqndurite s "golemite" si danaci
15
15
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Ние българите сме по напред в опашката за европейски пари ,иначе сме същите неблагодарни същества.
14
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгия трябва да бъде съдена за подкрепа на тероризма!Германия,Швеция тоже.
13
0
 
13
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До 6 - ....плащам 22 000 ? годишно ...за които ти можеш само да мечтаеш голтак !До 8 - издържам 2 шебека годишно!
12
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докога ще ги търпим тези скопени евролидери?!...Ами не ги търпете бре, кой ви държи на сила? Идете да се радвате на Путин, Ердоган, Мадуро или Ким. Там няма евроценности.
11
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Да си вкараш вълк в кошарата! Ах, мама Меркел трябва да бъде съдена за престъпление срещу европейското население! Докога ще ги търпим тези скопени евролидери?!
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белгийското социално министерство финансира терористи. Веднага НАТО да вземе мерки и да бомбардира чиновниците. Оцелелите след това в Абу Гариб...
9
0
 
16
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 6 години
Ееееее така е,храни куче да те лае!
8
0
 
15
 
! Отговори
Хах преди 6 години
Че то да се направи самоделна бомба е супер лесно. В интернет е пълно със най различни рецепти. Всички материали и съставки могат да се набавят свободно от норманите магазини и в повечето случай са много ефтини.Най популярната бомба използвана от терористите се прави със Амониевата селитра. Струва стотинки и се продава във всеки град.
7
2
 
10
 
! Отговори
Stefko 88 преди 6 години
Той имаше право! Знаете добре за кого говоря, но трябваше да вкусите малко горчилка за да го осъзнаете.
6
18
 
4
 
! Отговори
до циничка преди 6 години
Какви данъци плащаш ти *** долна ***
5
3
 
42
 
! Отговори
Циник до 3 преди 6 години
Говори ми....и аз съм така!!!! Ставам всеки божи ден в 4:20 сутринта....работя..и данъците ми отиват за шебеци...немръднали и пръст за добруването на Европа...или Германия - напротив - очаквам нови дрога войни...афганистанците вече усърдно градят мрежи...така и шебеците от Африка - няма за какво да се притесняват - пансиона им го плащаме - ние!!!!!
4
0
 
49
 
! Отговори
zeus преди 6 години
И при нас положението е подобно, едни 4-5 милиарда годишно отиват за социални помощи, за благодарност ни крадат, бият и убиват.
3
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данъците,които плаща дъщеря ми на Меркел и правителство са 47% от дохода и,а т.н.поканени мигранти са толкова мързеливи,мръсни и неграмотни ,че въобще никога няма да работят,занимават се със сутеньорство,кражби и наркотици,тези 2.6 милиона от които половината мъже правят точно това в Германия вече няма първи етаж без решетки на прозорците!
2
1
 
50
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Има си хас !!! Никъде в цивилизования свят , освен в Европа на гейпарадите, плюшените мечета, и червените надгробни свещи - няма да видите подобна п е р в е р з и я - да храниш, и обгрижваш собствените си ка са пи!
1
0
 
49
 
! Отговори
Европейка преди 6 години
Да продължават еврогейците да бачкат,за да пълнят гушите на джихади със социал.Храни куче да те взривява.