Скандалът с подкупните граничари – атака по България

Евродепутатът Емил Радев твърди, че това е удар заради Шенген
11 сеп 2017 09:07, Петя Славова
44
Скандалът с подкупните граничари – атака по България
Снимка: архив, Булфото

"Поредната атака срещу българските гранични полицаи, неподкрепена въобще с факти и доказателства". Така коментира пред БНТ евродепутатът Емил Радев скандала с обвиненията от страна на холандска евродепутатка Кати Пири спрямо българските граничари в корупция.

Още по темата

"Такива клевети срещу нас в даден момент стават основание за това ние да не влизаме в Шенген например. Това е атака по България", обясни той.

Скандалът тръгна, след като Пири написа писмо до българския й колега Ангел Джамбазки, че е получила близо 200 жалби от граждани на ЕС - турски гастербайтери, пътуващи транзит от България към родината си. Те твърдели, че български граничари ги тормозили с  подкуп от 5 евро до 300 евро.

"Пътниците от турски произход са принуждавани да чакат по 14 часа под слънцето. Българските гранични полицаи ги насилват да дават подкупи, по неизвестни причини им налагат парични глоби, принуждават ги да мият автомобилите си с цел дезинфекция. Онези, които отказват да им плащат, са оставяни да чакат дълго по опашките", разказа холандският евродепутат.

"Няма да допуснем имиджа на България да бъде уронван по такъв брутален начин", коментира още случая Радев.


 


44
Още от ЕС
Родни граничари към турски гастарбайтери: 5 евро, 50, 300...
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
ХАЙДЕ ХОЛАН преди 1 седмица
ВСИЧКИТЕ МАН....ЛИ В ХОЛАНДИЯ !!! ДА СИ ГИ ПРИБИРАТ ТАМ !!!
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е кой пък ни е виновен! Няма как да сме ние - НИКОГА в ЖИВОТА!
40
4
 
6
 
! Отговори
Баце преди 1 седмица
Влизаш в България хоп 3€ дезинфекция. Следва 8/15€ винетка а те не искат да плащат. Отбиват ги за да минават нормалните пътници а те пишат на Пери искат ни пари. Вярно е че им искат и после ги отчитат в бюджета. Който пише срещу постъпленията в бюджета да се замисли защото и той блажи от него. А Пери да плати сметката на тези които не искат да плащат а не да се оплаква.
39
2
 
12
 
! Отговори
истина преди 1 седмица
Имиджа на България отдавна е уронен от вас / ГЕРБ/ и от тези преди вас.
Името на страната ни се свързва най- често с негативи.
38
2
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 1 седмица
Споко, Джамбазки! Скоро сигурно и филм ще има с достатъчни филмов материал, как бъларски митничари прибират подкуп от гастербатери.
Жалкото е, че няма да има материал как после те се отчитат на началниците си и т.н и т.н. ...
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Щом са граждани на ЕС те могат да напускат и влизат през външната граница на ЕС за каквато сме обявени само с лични карти без изискванията за национален паспорт за другите пространства,така че тези от 5 до 300 евро не могат да се пъхнат като в книжка дори и шофьорска да е,освен в технически паспорт на колата,но щом карат с застраховки и лист дето му викат като грис няма начин как да обвият сумичката или да загърнат с нея документите за проверка за зъркане,все някоя камерка като очи ще ги зъркне.
36
3
 
8
 
! Отговори
преди 1 седмица
Целият свят ни подлива вода а ние сме вечно невинни ша знаете.
35
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 1 седмица
дай да видим и ние пич. Или просто си просиш накой да те съди за клевета ! И пак работата опря до митничаря не до граничаря ама нали и ти си като анадолците не правиш разлика между митница,гранична,фито,дезинфекция ... а най-готиното от всичко е, че таз година не са гранични тез дето търсят хора по багажниците а едни цивилни с едни жилетки ... ама ти не си виждал граница и само глупости говориш !
34
2
 
11
 
! Отговори
Свидетел преди 1 седмица
Митницата е огледало на държавата - от там започва голямото ЧАКАНЕ /което в България е прието за работа/, там е първата среща с корупцията, мърсотията, арогантността, лошите пътища !
33
3
 
17
 
! Отговори
Един българин преди 1 седмица
Бе чудя ви се хора, колко трябва да сте мозъчно увредени да гласувате за тия политически отпадъци от ГЕРБ?
Нали ги гледам, турците са си снимали всичко със скрити камери, виждам ги нашите митничари, на българска граница, с наши униформи, дето казват комшиите, оня му казва ачик-ачик: "Пет евро бакшиш и паспорт!".
И турчина бърка, взима паспорта (направи се на ударен), дава му само паспорта, а нашия си настоява: "Пет евро" казва. Кого ще лъжеш бе, депутатино???
Шенген - през крив макарон!
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен
на излизане от Турция търсят гюленисти, на влизане джихадисти и чеченци с канадски шофьорски книжки, те за това се позадръства малко оттатък, обаче евакуиращите се от Турция нямат търпение да стигнат зад Виена и са поизнервени напоследък повече от обичайното по пътя, но може и от магнитните бури да е, много разнообразно се отразяват на скучаещите, тъй да се каже, жени
31
2
 
7
 
! Отговори
шен джен преди 1 седмица
и кадън Пири си представя външната граница на ЕС като разграден двор. да прати розовия германски бус с хипитата да почистят около бензиностанциите подир холандските си граждани, а султанът на Юропа да открие ферибот до Констанца, най-много денонощие да чакат гастърбайтерите като украинци на делта
30
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази практика не е от вчера. Още преди четири години наблюдавахме от автобуса близо половин час как на лентата до нас митничаря пропускаше автомобилите на "гастарбайтерите" и вземаше къде по 5, къде по 10, а и по 20 евро и то директно. Едва след като видя, че го наблюдаваме започнаха да му пъхат банкнотите в паспорта, а митничаря светкавично ги издърпваше и пъхаше в джоба. Този митничар и сега го виждам на Калотина. Поздрави на Г-н "Патриота" & Со !
29
7
 
10
 
! Отговори
asdf преди 1 седмица
Хич да не минават от тука и без това само катастрофи може да се очакват от тези гнусни нагли джагали. Най-неадекватните шофьори на пътя. Карат без да спят от майната си и тука вече са съвсем неадекватни. Като ги видя на магистралата и ми настръхва косата, но няма проблеми те нашите полицаи нали са "разбрани".
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При влизане в България от Турция си трябва обеззаразяване!!
Преди 5 години се говореше за ограда на турската граница против шапа пренасян от дивите ***!
После тръгнаха ара'ите и африканците!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корупцията трябва да се атакува.
26
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Драмата на пишман патриота- на всякъде където го хванат в мушенгии вижда атаки срещу българия.
25
4
 
27
 
! Отговори
луди преди 1 седмица
Каква изненада само, в най-корумпираната държава от ЕС, митничарите вземали подкупи. Не мога да повярвам ;)
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Истина е,че напоследък при влизане и излизане на леки автомобили,големите тапи се получават от турска страна! На българско ме ядосват единствено онези пръскали,за обеззаразяване,кито пръскат чиста водица-отива не повече от половин литър за автомобил,ама си плащаш 5 кинта!
23
4
 
4
 
! Отговори
Do #21 преди 1 седмица
Ne Ti se e nalagalo zashtoto si balgarin +beden" Zatova mein Freund