Борис Джонсън предлага мост през Ламанша след Brexit

Макрон отговорил: Съгласен съм, да го направим!
19 яну 2018 14:45, Елка Василева
28
Борис Джонсън предлага мост през Ламанша след Brexit
Борис Джонсън. Снимка: архив, Reuters

Най-изтъкнатият представител на кампанията във Великобритания за напускане на ЕС, Борис Джонсън, предложи след Brexit да се построи през Ламанша мост с колосални размери, който да свързва Обединеното кралство и Франция, съобщи вестник "Дейли телеграф", цитиран от Ройтерс.

Джонсън - британският министър на външните работи, който преди референдума от 2016 г. беше начело на кампанията за излизане от ЕС, казал на френския президент Еманюел Макрон, че намира за нелепо страните им да са свързани само от една-единствена железопътна линия.

След това водещият радетел за Brexit предложил да се построи втора връзка, на което Макрон отвърнал: "Съгласен съм. Да го направим".

"Нашият икономически успех зависи от добрата инфраструктура и добрата свързаност. Не може ли тунелът под Ламанша да е само първата крачка в тази посока?", написа Джонсън в Тwitter.

Той не е споменавал публично идеята за мост и не е ясно дали са водени някакви конкретни дискусии как би могъл да бъде осъществен подобен голям проект и как да бъде финансиран, отбелязва Ройтерс.

Според "Дейли телеграф" Джонсън е на мнение, че е възможно с частно финансиране да бъде построен мост над Ламанша с дължина от около 35 км, както и че подобно съоръжение ще създаде условия за увеличаване на туристическите потоци и търговията след Brexit.

"Технологиите постоянно напредват, а и на други места има далеч по-дълги мостове", казал британският външен министър пред свои приближени според вестника.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
ИЗВЪН преди 6 години
Видяха, че в Крим може...Да питат Путин, как се прави (не за петилетка) :))
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя у живота си гребен ни виждал, мост иска?!? тунела под Ламашна ви е много! стройте мост с приятелите си янките, като толкова държите на тях и сте срещу Европа?!? какво, да не би да ви е малко далечко?!? еееее, сори...
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боре, нали нещете Европата, бря? Ай у лево
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замяза ми на Тръмп първоначално
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя плъх могат само да му направят една тясна килия в затвора без прозорец.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз имам по-добро предложение -- да си затрупа тунела под Ламанша - тия нали искат да си живеят сами на острова, без никой да им се бърка?!? За какво им е тогава тунел...