Тежък инцидент! Още двама отровени като Скрипал

Мъж и жена открити в безсъзнание в Еймсбъри
Обновена: 4 юли 2018 07:40 | 4 юли 2018 07:16, Елка Василева
68
Тежък инцидент! Още двама отровени като Скрипал
Снимка: архив, Reuters

Британската полиция съобщи за тежък инцидент, след като двама души са намерени в безсъзнание от въздействието на неизвестно вещество в английския град Еймсбъри, който е на около 10 км северно от Солсбъри.

"Тази вечер полицията на Уилтшър обяви състояние на тежък инцидент заради подозрение, че двама души може да са били изложени на действието на неизвестно вещество в Еймсбъри. Местата, които двамата пострадали може да са посетили преди заболяването си в района на градовете Еймсбъри и Солсбъри, са отцепени като предохранителна мярка", заяви полицията на графство Уилтшър.

По данни на правоохранителните органи в събота вечерта мъж и жена на възраст между 40 и 50 години са намерени в безсъзнание в дома си в Еймсбъри, в Южна Англия. Те са приети в болница в Солсбъри в критично състояние.

Още по темата

Първоначално полицията смяташе, че двамата са пострадали при приемане на хероин или друго наркотично вещество. Но сега полицията уточнява, че се извършват допълнителни изследвания, за да се установи каква субстанция е предизвикала болестното състояние на двамата, предаде Франс прес.

На 4 март Великобритания обяви, че 66-годишният бивш полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, който е осъден в Русия за шпионаж в полза на Великобритания, и 33-годишната му дъщеря Юлия са били подложени на въздействието на нервнопаралитично вещество в Солсбъри. Впоследствие Лондон заяви, че това вещество е било разработвано в Русия и обвини Москва, че е замесена в инцидента. Русия отхвърля обвинението, припомнят световните агенции, цитирани от БТА.

Сега заради новия инцидент бе засилено полицейското присъствие както в Еймсбъри, така и в Солсбъри, предаде Франс прес. Английската здравна служба засега казва, че инцидентът не крие значителни здравни рискове за широката общественост, но говорител на службата каза, че тази оценка може да бъде преразгледана в светлината на нови информации, получени за инцидента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
55
 
! Отговори
УХА преди 5 години
НАПРАВО ИМ ДАВАМ ИНФОРМАЦИЯ НА ЕНГЛИШЧЕТАТА--СЕГА СА ТРОВЕНИ С ДУРАЧОК.....ТЕРЕЗКА МАЙНАТА ДА НАЛОЖИ САНКЦИИ--ДА ИЗТЕГЛИ ЕНГЛИШЧЕТАТА ОТ СВЕТОВНОТО--И БЕЗ ТОВА СА ГОЛА ВОДА...!!!
10
2
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво всеки пияндурник в Малобритания ше го пишем на рашките ве? Или толкоз са закъсали с поркането, че внасят тайно стари запаси Новичок и го поркат безакцизно?! Алкохолизирана сбирщина от крадци, убийци и измамници е таз Малобритания.
9
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това нищо не е.На Слънчака скачат от балконите.
8
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей тоя лош Путин.Вместо да си гледа Световното и да си пие водката - не спря да трови джендери.Не го е срам.
7
1
 
48
 
! Отговори
евролъжа и измама преди 5 години
22 отсъждания във вреда на Колумбия и в полза на Уганда снощи.
6
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАЩО СЪДИЯТА СНОЩИ НЕПРЕКЪСНАТО ПОДПИРАШЕ НАГЛИЯ И ИЗНЕРВЯШЕ ОТБОРА НА КОЛУМБИЯ? Защо в Наглия играят африкански мигранти че и нагличаните ги подкрепят. Казват че Африка отпаднала в груповата фаза - не е вярно още са на линия африканските отбори Наглия, Френско Мароко и Белгийско Конго. Лъщят по терена и непрекъснато симулират за нарушения, Наглия вече има три дузпи от които две аванта от съдиите.
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да открият психопата виновен за инцидента, вместо да обвиняват без доказателства! Правосъдната им система хич я няма.
4
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ФОРИН НЕОФИС: ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ ИНЦИДЕНТЪТ Е ПО ВРЕМЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО Е БЕЗУСЛОВНО ДОКАЗАНО, ЧЕ ВИНОВНА Е РУСИЯ И ЛИЧНО ПУТИН ИМ Е ЗАНЕСЪЛ НОВИЧОКА.
3
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще изтрезнеят, нищо им няма.
2
2
 
61
 
! Отговори
Дик преди 5 години
Айде оная вещица Мей още не е ли закрила световното по футбол?!? Какво чека?
1
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин явно не си е взел отпуска за Световното...