Обвързват еврото с мониторинга върху България?

Илияна Йотова: Силно притеснена съм от това, което чух
14 юли 2018 12:13,
46

България пое цели 6 ангажимента, за да бъде допусната до започване на процедура за приемане на единната валута в ЕС, а решението и да подаде документи за влизане в чакалнята беше подкрепено от финансовите министри на 19-те държави. От своя страна, обаче, вицепрезидентът Илияна Йотова изрази притесненията си, че това влизане в еврозоната може да е обвързано с поредния мониторинг на Бъглария - върху корупцията, съдебната реформа и борбата с организираната престъпност. Какъв знак ни дава взетото в четвъртък решение -  в "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria On Air коментира Илияна Йотова

"Рано е да даваме крайни оценки. Признавам, че съм силно притеснена от това, което чух. Имам усещането, че този състав на ЕК ще наложи второ наблюдение на България и ще използва мониторинга, който така или иначе вече съществува повече от 10 години по отношение на борбата с корупцията, организираната престъпност и съдебната реформа", каза в предаването вицепрезидентът.

Според нея този път това ще се използва не за влизане в Шенген, а за членство във финансовия клуб на Европа.на срещата еврокомисарят по въпросите на еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис заяви, че страната ни ще бъде "много сериозно наблюдавана" и даде да се разбере, че докато този мониторинг съществува, България няма да може да влезе дори в чакалнята.

Двоен стандарт ли е това спрямо България и защо обвързват влизането на страната ни в чакалнята с него?

"В навечерието на следващите европейски избори сме. Влизането на страни като България в еврозоната е твърде рисковано", заяви Илияна Йотова.

Какво още сподели Илияна Йотова за скоро приключилото европредседателство на България - гледайте в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30 ч. по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
8
 
! Отговори
Хахах преди 5 години
Щом *** се опасяват от бещо, значи е хубаво и добро за България
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ес не е демократична организация .
40
5
 
6
 
! Отговори
ЧЕРВЕНАТА ЙОТОВА преди 5 години
ЧЕРВЕНАТА ДЕПОЛИТИЗИРАНА ЙОТОВА, КАКВА ЮНИЦА БЕШЕ , КОГАТО ЗАМИНА ЗА БРЮКСЕЛ И КАКВА *** Е СЕГА ...МНОГО СЕ ОЯДЕ ТАЯ , ДАЖЕ И КАКА СИ УРЕДИ ЗА МАЛКО В ДАЛАВЕРАТА ...ДОБРЕ ,ЧЕ БЕШЕ ЗА МАЛКО, ИНАЧЕ ЩЯХА ДА ФАЛИРАТ ЗДРАВНАТА КАСА .
39
3
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 39: Нещо по темата да напишеш?
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази беше шефката на социалистическите ***.
37
4
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Имаме опита от процедурата за влизане в Шенгенската зона. Специално за нас въведоха изисквания, които самите членове на зоната не изпълняват. Чрез мониторинг на съдебната система и корупцията може да се отлага до безкрайност и влизането в еврозоната. За нас западноевропейските тарикати измислиха чакалня за чакалнята.
36
4
 
16
 
! Отговори
Кокии преди 5 години
Не на еврото и истанбулската конвенция!
35
7
 
7
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
а другарката йотова е едно голямо бълване на едно голямо нищо и здрав клин на статуквото
34
1
 
6
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
само така *** ще влезе в правия пътот цивилизован и възпитан подход не разбира а а само с вилата на вратъ и бой по балканското канче ще се оправииз късо и още по изкъсо е подхода за да се получи добре
33
0
 
21
 
! Отговори
И преди 5 години
Право куме в очи!Ще ви наблюдаваме докато не проумеете че само крадене не става!Що толкоз са и притиснила таз другарка.Нали уж всичко е точно.
32
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се надявайте! Нито еврото, нито левът, нито рублата, а още по- малко турската лира могат да бъдат резервни валути, защото те не представляват реални икономики, а само ресурсни придатъци на чужди икономики. Българското евро няма да се търси по същите причини, по които и сега не искате да държите турски лири или руски рубли!
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от какво е притеснена бившата държанка на Гоце? Че ще наблюдават вихрещата се престъпност и нечуваната корупция ли?! Какво иска тая бивша шпикерка, нейните дебели аверчета да източват банки в еврозоната?! Няма да стане охранена другарко!
30
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 19Това не е рекет , а елементарна защита на шенгенското пространство (вкл. информационна база данни)Погледни българския съдбългарската прокуратурабългарската полициябългарската армиябългарските специални службиКакъв Шенген ,какви 5 лева!
29
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мониторингът по-скоро ме радва, а еврозоната изобщо не е място за нас докато не изравним стандарта на живот. Не знам какви ги плетат без да питат народа, но щом шикалкавят, не ще да е розово! Сутринта един меринджей по телевизията ни убеждаваше, че трябва да влезем при курс 4 лв= 1?!!!! Евалла!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано го обвържат! Трябваше с КТБ и несъбраното ДДС да го обвържат!
27
12
 
11
 
! Отговори
Йо преди 5 години
Русия дестабилизира югоизточна Европа йотова и йончева и йонинова.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нашата страна все още част от 3ят свят е много далеч от дигиталните валути.първо евро после битконект.
25
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ххах точно това щях да напиша" Илиана Йотова е притеснена, че има мониторинг за корупцията? Ми и аз ако бях корумпиран, щях да съм притеснен." всеки който е корумпиран, краде и си вади хляба от сивият сектор, ще стачкува, ще бъде притеснен и ще иска рефендум, че инак паричките им ще отидат, а може и затвор.
24
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А доходите и повишаването на жизнения стандарт защо не са включени в мониторинга?
23
2
 
23
 
! Отговори
фют преди 5 години
Илиана Йотова е притеснена, че има мониторинг за корупцията? Ми и аз ако бях корумпиран, щях да съм притеснен.