Заради слабо участие: Отмениха неонацистко шествие в Берлин

То трябваше да почете заместника на Хитлер Рудолф Хес
18 авг 2018 18:38,
43
Заради слабо участие: Отмениха неонацистко шествие в Берлин
Снимка: Reuters

Традиционното неонацистко шествие в берлинския квартал Шпандау на годишнината от смъртта на Рудолф Хес бе отменено от организаторите заради слабо присъствие, съобщи местната полиция, цитирана от ДПА и БТА.

За шествието в Шпандау се явиха само около 50 неонацисти.

Организаторите обаче обявиха, че ще се насочат към източния квартал Фридрихсхайн за втора демонстрация, където се събраха около 500 неонацисти.

Неонацисткото шествие бе свикано по повод 31 години от самоубийството на заместника на Хитлер Рудолф Хес в берлински затвор.

Също в Шпандау се събраха неколкостотин души на контрадемонстрация, за да протестират срещу неонацисткото шествие. Те се опитаха да блокират придвижването на неонацистите към Фридрихсхафен със сядане на улицата, но полицията ги накара да се преместят.

Балони с надпис "Няма място за нацисти" се издигаха над протестиращите, сред които имаше представители на социалдемократите и Зелените.

В Берлин са разположени около 2300 полицаи за поддържане на реда около двете демонстрации. Няма данни за инциденти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сравняваш патриотизъм и нацизъм са като да сравняваш любовта с изнасилването ...
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Тяхната партия не е набрала влияние и гласове. Ама като гледа, в Швеция едни момчета, който се приемат в партията си, носейки медали, размятайки ръчно изработени ками и клетви към стари богове, работата взе да отива нанякъде другаде ...
13
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПатриотизмЪ е средство за Манипулация и Дезинформация , промиване на мозъци
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7Евровизия е по-лоша и от нацизма и от комунизма и от намалената храна в уидъла.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тяхната им АФД партия и тя като наще Патриоти до сега нищо не са направили само дърпат парите на Държавата , ненужни партии , обаче хората са си виновни щото биват хипнотизирани само с една дума какти у нас с патриотизъм което няма нищо общо в 2018 г с глобалния Свят
10
1
 
15
 
! Отговори
до Авторката преди 5 години
700 неонацисти демонстрирали а не 50 както пише в крадената ви Статия от сайта на БТА те и БТА толкова знаят щото всичко се краде от интернет иначе 3000 са били против , четете немската Преса ако искаде знаете нещо достоверно
9
7
 
16
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Още едно доказателство, че *** е шизофреник!Хем не харесва навлеците от Афганистан Сомалия и Пакистан... хем тези, които искат да ги спрат!***
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Куреццц, за неонациститя.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДО 1 МИНУВА4А. Ти имаш ли връзка с главният мозък. Според теб нацизма е бита карта. А национал-цоциализма каква карта е. Партията на хитлер не е ли била национал социализъм превърнала се в последствие в нацистка. Пии си хап4етата да ти се проясни мозъка.
6
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали фашизма е световно осъден и се преследва от закона?Какво дремят полицаите и не ги приберат и осъдят?Някой се опитва да възражда нацизма,фашизма,но това е най-голямото зло и жестокост, което някога Европа е преживявала!Смачкайте нацистите,докато не е късно,дори с цената на жертви!Напъхайте ги по затворите,където им е мястото!
5
6
 
3
 
! Отговори
Циник преди 5 години
И у нази веке политкоректни пущиняци от северозапяднию врачански гъзо на гИографията ръсят мозък - оти са глеали нещу пу тиливизията...
4
6
 
23
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
да си нацист в меркелова Германия е нещо като да си евреин в нацистка Германия!
3
15
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Да идват в България, тука са милиони, злобни неонаци расистчета, комплексирани мързеливи и изключително ограничени. Лесно манипулируеми и поради слабата си мозъчна дейност, изключително агресивни. В нормалните и прогресивни общества тази *** намалява, но в болните общества лесно нараства. Затова и в Бг се множат като бацили, а здравите хора масово я напускат.
2
6
 
13
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
В днешен Германистан си е опасничко да си нацист , и то опасността идва не от властите а от новите "германци" видят ли те че си нацист там или нещо такова жална ти майка .Ще ти се изтърсят една камара имигранти и ще те изнасилят и захвърлят мъртъв в ,някоя канавка!
1
11
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 5 години
Нацизмът е бита карта, но Европа се нуждае от нов съвременен и изчистен от предразсъдъци национал-социализъм. Основните врагове на Европа за пенделгейзерството / лесбийството, налудният феминизъм, налудните представи за свобода, ман-га-лите и мю-сюл-манските натрапници. Те трябва да се преследват и унищожават. Европа трябва да се превърне в един атеистичен, но подреден и почиващ на естествените природни закони свят, отхвърлящ капитализма и предоставящ равни права и възможности за реализация.