Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!

Поводът са публикувани от нея снимки със зверства на ИД
20 сеп 2018 16:30, Елка Василева
73
Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен изрази недоволството си от съдебно решение да й бъде направена психиатрична експертиза за това, че през декември 2015 г. е разпространила в Тwitter снимки, показващи сцени на насилие, извършено от терористичната организация "Ислямска държава", предаде Франс прес.

"Мислех си, че имам право на всичко, но не е така! За това, че разкритикувах ужасите на Даеш /"Ислямска държава"/ в Тwitter, "правосъдието" постанови да ме подложат на психиатрична експертиза! Докъде ще стигнат?!", написа Льо Пен в Тwitter.

Според решението на съда целта на психиатричната експертиза е да бъде установено дали Льо Пен е в състояние "да разбира казаното и да отговаря на въпроси" и дали "нарушението, предмет на процеса, е свързано с обстоятелства от настоящето или миналото" на Льо Пен.

Марин Льо Пен публикува в Тwitter на 16 декември 2015 г. снимки, показващи извършени актове на насилие от "Ислямска държава" в отговор на направено от журналиста Жан-Жак Бурден сравнение между ИД и Националния фронт на Льо Пен.

Снимките показваха смазан с танк сирийски войник, изгорен жив йордански пилот и убития американски журналист Джеймс Фоли с отрязана глава, поставена на гърба.

В публикацията си със снимките Льо Пен написа тогава "Ето това е Даеш!"

Снимките, публикувани месец след атентатите в Париж, при които загинаха 130 души, предизвикаха обществено възмущение, а прокуратурата на Нантер започна разследване за "разпространението на съдържащи насилие изображения", припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
ще ви кажа защо. ето: в правата на свободата на словото (в който си и да е вид) никъде не е намесен евреина фройд! и забележете! навсякъде, онези, които са атентатори, главорези, "бунтовници", (масови) изнасилвачи (не само по кьолнските площади), престъпници, търговци с дрога, ограбвачи на банки и други... са или на свобода, или свободата им им позволява повече от нас, нормалните данъкоплатци. или ще микажете, че убийците от кемниц не са на свобода?
35
13
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименЗнаеш ли какво им се е случвало на руските льотчици ако се катапултират и ги спипат.Някой не са се и катапултирали неслучайно ;)
34
1
 
22
 
! Отговори
Име преди 5 години
френският съд не е независим! защото този съд не е френски! а най-вече ангорски... а, да, и ако френският съд се чувства обиден от моето мнение, то моля да си спомни основни правила на френската революция! и знаете ли защо????
33
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рязането на глави ,разчекване и всякакви инквизиции са винаги част от всяка война това е психологическата война --в по-нови времена това се филмира и по всякакъв начин използващите тези техники се стремят да ги покажат на врага и на населението ,по този начин деморализират врага , ще предизвикат пацифистки атаки срещу правителствата . В афганистан руските пилоти от страх са започнали да летят високо и са бързали да изсипят товара и да се връщат..Льо Пен по този начин без да иска помага на врага.
32
1
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
учудващо е, че по подобни причини шефа на германските тайни служби не трябва да отговаря пред психиатрите на неолибаелания болшевизъм, които по определени желания могат да вкарат всеки един бюргер в лудницата, само защото се е изказал в полза на правото на всеки човек. да не говорим за свобода на словото веч, защото демокрацията на толерастите предлага само сеч... на глави, но! има едно НО!
31
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как пък тази успя да покаже истината от която най много се страхуват Краварите й Евро.гейците. Не така *** другарко такива неща не се полазват че ще получат инфаркт тези които са ги създали. Знаешли колко си пазят рожбите Джихадисти Краварите и техните марионетки. Да се показва истината е забранено със закон. Ще показваш само хубавите неща от войната създадена и платена от Краварите. Лошото ще го замиташ под чергата. И кои са тези дето ще я осъдят и за какво. За това че е показала истината ли.
30
0
 
26
 
! Отговори
Стоянов преди 5 години
Нека Льо Пен да им изкара снимки /има ги все още / на главорез който отрява главата на 13-15 годишно сирийче защото то подкрепяло Асад и с тия снимки да ги *** по главата тези съдии и да ги пита истина ли е или не цял свят ги видя и не само това видяха много отрязани глави и кой е за експертиза ?
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аналозите на тази партия в Бг са за активно лечение.
28
2
 
24
 
! Отговори
1984 преди 5 години
Истината е нелегална и всеки който я разпостранява подлежи на съдебна отговорност!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 24 АнонименНапълно неадекватен коментар ! Да не си са надрусал ?
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26 АнонименЯвно нещо те сърби и то доста ! Възможно е да не издържиш начесването...
25
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За другите не знам но меркел има нужда от такава експертиза
24
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любимо занимание на ФСБ е да инсценира рязане на глави, правиха го и в Чечня навремето. Подозирам, че и изгарянето на двамата турски войника беше работа на руснаците.
23
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ето това е Даеш!"Откъде простата кифла може да знае със сигурност кое е Даеш? Това, че някой някога е публикувал снимки, под които е наплел нещо за ДАЕШ, означава ли, че всичко е истина? Да твърдиш такива неща значи или манипулираш умишлено или ... Точно това иска да провери съда.
22
23
 
7
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Тия зверства, които бяха показани бяха дело на ушанките!"ушанките" извършват още по-големи зверства, за които Бог ще им отреди това, което им се полага!
21
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко прав е бил Ботев на френските съдии някой трябва да им прочете стихотворението му "Борба" "свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" .
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Показно запушване на устата като по учебник. Точно както преди изборите я заплашиха със затвор, по същия начин и сега я блокират. И забекежете само два дни след като говори пред привърженици.
19
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е политически мотивирана цензура и тормоз. Искат от нея да спре да показва кого подкрепя любимия им бабо*еб. Истината е, че официална Франция подкрепя канибали, търгуващи с човешки органи и убиващи хора за наслада. нещо като украинците.
18
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия зверства, които бяха показани бяха дело на ушанките!
17
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забелязва се една тенденция,не мога да преценя силна или слаба,в Западна Европа нормалните хора да се считат за луди"----И тоя ненормален коментар по повод тази фашистка oтpепка, има до момента 20 харесвания и само 3 нехаресвания. И това ако не означава, че светът наистина е станал долнопробнa дупка... Особено България...