Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!

Поводът са публикувани от нея снимки със зверства на ИД
20 сеп 2018 16:30, Елка Василева
73
Френски съд: Марин Льо Пен на психиатрична експертиза!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Лидерката на френската крайна десница Марин Льо Пен изрази недоволството си от съдебно решение да й бъде направена психиатрична експертиза за това, че през декември 2015 г. е разпространила в Тwitter снимки, показващи сцени на насилие, извършено от терористичната организация "Ислямска държава", предаде Франс прес.

"Мислех си, че имам право на всичко, но не е така! За това, че разкритикувах ужасите на Даеш /"Ислямска държава"/ в Тwitter, "правосъдието" постанови да ме подложат на психиатрична експертиза! Докъде ще стигнат?!", написа Льо Пен в Тwitter.

Според решението на съда целта на психиатричната експертиза е да бъде установено дали Льо Пен е в състояние "да разбира казаното и да отговаря на въпроси" и дали "нарушението, предмет на процеса, е свързано с обстоятелства от настоящето или миналото" на Льо Пен.

Марин Льо Пен публикува в Тwitter на 16 декември 2015 г. снимки, показващи извършени актове на насилие от "Ислямска държава" в отговор на направено от журналиста Жан-Жак Бурден сравнение между ИД и Националния фронт на Льо Пен.

Снимките показваха смазан с танк сирийски войник, изгорен жив йордански пилот и убития американски журналист Джеймс Фоли с отрязана глава, поставена на гърба.

В публикацията си със снимките Льо Пен написа тогава "Ето това е Даеш!"

Снимките, публикувани месец след атентатите в Париж, при които загинаха 130 души, предизвикаха обществено възмущение, а прокуратурата на Нантер започна разследване за "разпространението на съдържащи насилие изображения", припомня Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То цял свят знае, че западните държави и Израел създадоха ИД. А после се жалват от нея и все едно викат "кой ми с*a в гащите?".Бомбардираха и Мали, сега тия дни покрай сваления руски самолет, стана ясно, че френски кораб без никой да ги е канил французите, е бомбил с ракети разни цели в Сирия. Смятайте, това го правят т.нар. "умерени" във Франция. Само може да си направите сметка какво би станало, ако дойдат крайните като фашиcтите на тая същата. Ще се съсипе още повече света. Както и с Тръмп.
15
3
 
13
 
! Отговори
До тт преди 5 години
Първо на теб, шемет!
14
18
 
9
 
! Отговори
тт преди 5 години
Ами кремълското джудже??? На него кога ще му правят експертиза???
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя иска суверинитет на държавата си,нищо друго,Мари Льо Пен размазва Меркел и Оланд - https://youtube/watch?v=we6imUean9MВижте тайноподписания Лисабонския заробващ договор и ще ви стане ясно защо някои държави искат повече суверинитет.
12
4
 
27
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
И в Съветския съюз навремето пращаха противниците на комунизма в психиатрии ! Каква е разликата между комунистите на Хрушчов и сегашна Франция ???
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Амо тогава трябва да изкарате и Вилдерс луд,той споделя подобни идеи и иска разпадането на ЕС.И още много други недоволни от ЕС.
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За сетен път се уверявам че тия не са нормални.
9
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има нещо, но е на половина Взе пари от Путин за пропаганда - да бутне ЕС и ги изхарчи. Но от нейните не харчи.
8
4
 
50
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 5 години
Забелязва се една тенденция,не мога да преценя силна или слаба,в Западна Европа нормалните хора да се считат за луди,а това което е прието поне от столетия /даже хилядолетия/за нормално,да се обявява за ненормално...Просто съм изумен и не мога да разбера причината!Деградиране,упадък ,извратеност или защото в царството на слепите едноокият е цар!?
7
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как -нали тези дето режат главите и палят живи хора -изповядват религията на мира -простено им е , ама кака ви Льо Пен -е луда щом ги показва . То е все едно да обвиниш индиректно момиче тръгнало с къса пола ,че така дало повод на някой ,който до момента е свикнал само на компанията на женски кози -да го изнасили!!!!
6
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдам ...Тя Льо Пен е за освидетелстване ...изперкел и макарон хич не са!!
5
2
 
39
 
! Отговори
Я преди 5 години
Наближават избори и конкуренцията трябва да се отстраняват,по-един или друг начин?Демокрация по-***...!
4
3
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдят жената за показване на истината, а не взимат мерки тези зверства да спрат. Оръжейните магнати печелят милиарди, за да подклаждат войни, но им секва апетитът, като видят кръв. Лицемерие на ента степен!
3
13
 
30
 
! Отговори
Дед Хасан преди 5 години
А Волен кой ще му направи психиатрично освидетелствуване?
2
1
 
63
 
! Отговори
мам.. ви ненормална преди 5 години
да изтребите тия които ги вършат тези неща не можете ама да тормозите тези които ги показват можете гад ве мръсни
1
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаси демокрацията , жената им показала фактите в очите , те се опитват да я изкарат луда.