"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия

Управляващата коалиция губи все повече доверието на хората
21 сеп 2018 13:30, Елка Василева
68
"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия
Снимка: архив, Reuters

За първи път германската популистка партия "Алтернатива за Германия" е втора сила в страната според последните проучвания на общественото мнение. Тя изпревари социалдемократите и достигна най-добрият си резултат досега – 18%.

Управляващата коалиция в Германия губи все повече доверието на гражданите, пише "24 часа". Ако в неделя в Германия се провеждаха избори, християндемократите и социалдемократите биха взели не повече от 45%. Това става ясно от проучване на общественото мнение, направено от телевизия ARD.

Християндемократите продължават да са водещата партия, но за тях сега биха гласували само 28%. На второ място се изкачи "Алтернатива за Германия" със 18% от гласовете, а социалдемократите получават 17%.

Другият голям печеливш от раздорите в управляващата коалиция е Зелената партия – тя има 15% от одобрението на избирателите.

Още две партии биха влезли в Бундестага сега – либералната "Свободна демократическа партия" с 9% и Левицата с 10%.

Големият губещ сред политиците е министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер. Само 28% смятат, че той си върши добре работата. През април на това мнение бяха 39 на сто от германските избиратели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги изгонят *** от de, ще ни ги пратят на нас, така си решава дойчо проблемите, погребва кой и да е без да му пука. Германците и без това ни мразят. Всъщност те освен да мразят и да чукат ламарини, друго нищо не могат.
52
3
 
5
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Ама тя Европата пак се напълни за един холокост,па после може и да си джътнете една разходка по безкрайните Руски степи,да не забравите ушанките и балтончетата че подухва,,,,
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Меркел трябва да бъде свалена. Следащите избори в Бавария на 14. Окт. Вива АзГ!
50
0
 
17
 
! Отговори
факт преди 5 години
Та Израел и САЩ(на Сорос!) с финансиране от С.Арабия забъркаха кашата с мигрантите!Явно идеята им е била да отслабят,че и направо съсипят Европа и по-лесно да я подчинят.Забележете перфектната организация на ислямското нашествие-логистика,финансиране и разбира се мощна пропаганда!Не е ли съмнителен фактът,че всички тия "бедни и нещастни хора,бягащи от война(?)",носят в себе си хиляди долари,които в техните страни са направо малко състояние!?Работата е ясна,но докато стигне до ума на хората в Ев
49
2
 
12
 
! Отговори
факт преди 5 години
До Анонимен"Жалко за Меркел,понеже преди провала с мигрантите беше един от най-добрите политици на Европа.Да се чудиш какво и стана.САЩ ли я притиснаха да ги приеме?"Точно затова става дума-в началото на 2014-началото на мигрантската криза и войната срещу Русия,Меркел бе привикана в САЩ и не знам какво са правили там с нея,но се върна като същинско зомби-като външност и дела.Здраво я подковаха и още я държи,въпреки промяната в САЩ!Иначе организаторите на ислямското нашествие са ясни-Израел и С
48
1
 
10
 
! Отговори
tempo sekondo преди 5 години
До MdaОпределено казано първото действие е свършило и следва второто -РЕВАНША....Дано но забравяме вековната ни военна дружба с Велика Германия!Световните войни заедно ги започнахме и загубихме, НО ДРУЖБАТА НИ ОСТАНА НАВЕКИ.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АfD ГерманияИзточна Германия първи загубиха страха, докато западните още не се променят!
46
2
 
19
 
! Отговори
Азг до 48 преди 5 години
Който спазва законите, учи или работи и плаща данъци, НЯМА ДА БЪДЕ ВЪРНАТ - а това са по-голямата част от европейските, вкл. и българските емигранти. Много от тях имаме и германско гражданство, смесени българо-германски семейни бракове, така че няма опастност да ни връщат. Единствено за ромите може би си прав. Прагандната машина на Меркел (ГДР-версия 2 ) плюе и лай постянно срещу АзГ, защото т.н. етаблирани стари партии ги е страх от пробуцдането на народа.
45
2
 
17
 
! Отговори
АfD Германия преди 5 години
В АзГ членуват много интегрирали се в Германия пришелци от Европа, аз съм един от тях. Приети сме като равни с био-немците, плащаме данъци и спазваме Конституцията (която все още се нарича Основен Закон. В Източните провинции АзГ има 28%-30% избератели, хората с право сравняват Режима на Меркел с ГДР. Там хората изгубиха страха си през 1989 и сега са отново скандират НИЕ СМЕ НАРОДА. Докато Западните провинции са все още под влиянието на 68-движение и на Зелените. Но и те ще се променят.
44
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошо за България, ако тези вземат властта ще ни върнат всичките *** и емигранти обратно.
43
1
 
27
 
! Отговори
АfD Германия преди 5 години
до Hafen DER Wahrheit (der, a не die):От 42 години съм в Германия, не съм видял турци, ливанци (клановете в Берлин управляват града) и др. от Близкия Изток и голяма част от африканците да са се интегрирали. Пълна ИЛЮЗИЯ е да очакваш интеграция от хора с коренно различна култура, традиции, доминираща във всичко от всекидневито им религия. Интегрирани са Европейците ( с изключение на ромите), и азиатците в голямата си част, както и малцинствата от Латинска Америка.
42
0
 
5
 
! Отговори
кукла преди 5 години
Толкова чак не са напреднали Алтернативата. Западногерманците все още се подкрепят и се държат за меркеловата партия. Имат си пенсии, тя им обещава нови болногледачи, те са доволни. Млади хора няма вече, те нямат думата в политиката. В изт. Германия са загубили вече всяка надежда, нещо като у нас. Но там са малко като жители. Меркеловите хора ще поуправляват още 5-10 години, вече с репресии от страна на тяханата ДС. След това ще се срутят още по-зле от нашите комунести
41
2
 
16
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 37Но за едно си прав. Когато разни биомаси си правят каквото искат в държавата на хората, когато закона за тях не важи. То тогава национал-социализма просперира! Защото при него всички такива вредни елементи се премахват или вкарват в правия ред! Дай боже AFD да вземат властта, че да ни развържат ръцете да решим нашия проблем с паразитиращите биомаси!
40
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво ги наричаме `навлеци`, но да дойдат тук много от тях бяха принудени от политиката на Западна Европа, САЩ И Израел. Тяхната алчност за евтин нефт и желанието да съсипят арабските държави, за да се докопат до него доведе до тази огромна бежанска вълна.Всъщност за какво не е виновен англосаксонския Запад?
39
3
 
18
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
До 37Фашисти в Германия никога не е имало!Фашистите са в Италия!В Германия има национал-социалист!Научете ги най накрая тия политики! 80 години вече минаха и още не сте научили разликата между две идеологии!
38
1
 
6
 
! Отговори
Mda преди 5 години
Бавно, но сигурно. Дано само отчетат грешките от предните две войни и всичко ще е точно! Време е Вторият храм да бъде разрушен веднъж-завинагим
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорът за окупацията на Германия е подписан през 1949-та за 100 години. До 2049-та има да чакаме. Човечеството може и да се е затрило вече.
36
5
 
29
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
за всичко (както винаги ) вина носят американските ц*рвули. Те и лидерите им, елита им, така и не успяха да разберат, че Европа е на националните държави. Австралия е бивша каторга, създадена от затворници, САЩ е създадена от претсъпници и *** (какъв трябва да си да зарежеш цивилизацията и да идеш на буквално нищото тогава - диваци и индианци) затова там либе*растията и мултикултурщината върви. Но тук НЕ е така. Мултикултурните държави тук не ги искаме! Не искаме и либерализъм!
35
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фашисти, та фашисти, тръби продажната преса от адрес на Алтернативата!И лепи идеологически квалификации без задръжки!Защо са се появили фашисти в Германия? - Защото са се навъдили много комунисти.Когато няма комунисти, няма да има и фашисти!
34
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за Меркал, понеже преди провала с мигрантите беше един от най-добрите политици на Европа.Да и се чуди човек какво и стана. САЩ ли я притиснаха да ги приеме?