"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия

Управляващата коалиция губи все повече доверието на хората
21 сеп 2018 13:30, Елка Василева
68
"Алтернатива за Германия" вече е втора по сила партия
Снимка: архив, Reuters

За първи път германската популистка партия "Алтернатива за Германия" е втора сила в страната според последните проучвания на общественото мнение. Тя изпревари социалдемократите и достигна най-добрият си резултат досега – 18%.

Управляващата коалиция в Германия губи все повече доверието на гражданите, пише "24 часа". Ако в неделя в Германия се провеждаха избори, християндемократите и социалдемократите биха взели не повече от 45%. Това става ясно от проучване на общественото мнение, направено от телевизия ARD.

Християндемократите продължават да са водещата партия, но за тях сега биха гласували само 28%. На второ място се изкачи "Алтернатива за Германия" със 18% от гласовете, а социалдемократите получават 17%.

Другият голям печеливш от раздорите в управляващата коалиция е Зелената партия – тя има 15% от одобрението на избирателите.

Още две партии биха влезли в Бундестага сега – либералната "Свободна демократическа партия" с 9% и Левицата с 10%.

Големият губещ сред политиците е министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер. Само 28% смятат, че той си върши добре работата. През април на това мнение бяха 39 на сто от германските избиратели.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
немеца е особена категория в пъти над българина. Те търпяха дълго, защото това им е в генетиката - дисциплината, екипната игра и подчиненението на лидерите. Но тва е до момента, в който вярват на същите лидери. Дойчо много търпи, но избухне ли, тръгне ли -променя картата на Европа. Разликата е, че сега Германия е една окупирана държава, в момента в който изритат американските войници, закрият Рамщайн тогава вече бесовете ще се извият. И ми се струва, че ние пишещите тук ще доживеем да видим това
32
0
 
10
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Ами сега?Какво ще правят нашите политици и продажни ***?Когато Алтернатива за Германия дойде на власт и се наложи журналята и дупедатите да затананикат дружно на друга песен?Песен която до сега плюха и триеха с настървението с което *** се нахвърля върху "жилезу"?Горките ни ***, толкова години *** на *** и накрая, няма да могат и една статия да напишат в унисон с новата власт!Горкичките, толкова години загубени в налагане на цензура, пък то накрая истината взе, че излезе наяве!
31
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук до неотдавна и премиера на Австрия Курц наричаха честопопулист.Сега не смеят нещо.Скоро така ще е и за Алтернатива за Германия.
30
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 5 години
За нова година си пожелавам да е първа и може би ще стане!
29
0
 
19
 
! Отговори
центрист преди 5 години
#wirsindmehr (ние сме повече) беше отговора на протестите от страна на управляващите, спрямо убийството на баща на 35 години от 2ма бежанци. Нарочиха всички че били расисти и нацисти и организираха и безплатен концерт (да отпразнуват убийството на един германец). Чудете се, че после тези от алтернатива за Германия, защо набират сила.... Аз не мога да разбера дали се правят на глу..ви или просто са такива от CDU и SPD...
28
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За три години статистиката е убийствена,от милиони "мигранти"неколкостотин работят,останалите са на курорт,не знам как точно ще ги интегрират това е абсурд.
27
27
 
6
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Помете! AfD никога няма да управлява Германия! Както бързо се появи, така и ще изчезне с успешната интеграция на мигрантите! Мимолетна партия "яхнала" вълната на част от немците.
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2021 година на следващите избори за Бундесъаг,процентите ще са 50
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Оберщурмбандфюрер,КВАРТАЛА Е ПОЛОВИНАТА В ГЕРМАНИЯ и не само той,то това е лошото че ако се засили много алтернативата може да ги подпукат за наобратно нищо чИ сЪ граждани на Иврупейскиясаюз!Заради обвинения в ксенофобия нашите древни "сънародници"шАгУ утнисът дансъ пипът мигрантитьи...
24
3
 
6
 
! Отговори
до 5 преди 5 години
"Научи разликата м/у национализъм и нацизъм, пък после коментирай!"===Нацизмът е националсоциализъм. Националсоциализмът е националистическо движение, възникнало в Германия. Повтарям: националистическо.Май ти трябва да научиш някои неща, преди да коментираш. Поне прочети статията в Уикипедия, би било добро начало, доста неща ще ти се изяснят.
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз само от едно се опасявам ако АГ стане дотолкова силна че от нея да зависи управлението на Германия а именно СТРАХ МЕ Е ДА НЕ НИ ВЪРНАТ ЦВЕТ-Ъ НА НАЦИЯТА който в последните 4,5 години намери своя рай в земята на германите!!Пу,пу, не дай Боже!
22
2
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбандфюрер преди 5 години
Ако още малко подремете и ,,атернативата за България ,, ще я търсите в един модерен и просперираш с огромна раждаемост пловдивски квартал....де да беше и само пловдивски..
21
0
 
32
 
! Отговори
Европейка преди 5 години
Още няколко наръгвания по улиците и една Нова година и за евроизборите ще е първа сила.
20
1
 
7
 
! Отговори
чул те Господ! преди 5 години
До Турчинверно говориш!
19
0
 
26
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Съвсем скоро ще станат първа политическа сила, мисля...
18
3
 
5
 
! Отговори
AfD+AfB ( ( АПЕЛ) преди 5 години
До A 2- заедно в борбата с Коминтерна и болшевиките!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АПЕЛ
17
1
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Акъла им толкова мислят ,че баба ще е вечно на власт ,ако знаят каво става тука ще си оправят държавите за 3-дена и на ум няма да им дойде да идват на сам.
16
2
 
15
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
идва,идвааааа,ония с мустачките,дупе да ви е яко........че и пара има в хазната,много излишъци са натрупали тези германци....
15
1
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбандфюрер преди 5 години
Ашкоусун 12 ефенди --ще ви помогнем с няколко дивизии , че бая работа ще ви се отвори. Но първо това ще направим в Германия.
14
6
 
10
 
! Отговори
Машаллах преди 5 години
До ТурчинАз откога пиша, че турчина ще ни изкара от калта така както ни вкара 500 години!!!