Какво постигна Орбан? Началото на края на евроидеологията, или…

Доц. Валентин Вацев с коментар по темата пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 25 сеп 2018 06:49 | 24 сеп 2018 11:15,
88

"Виктор Орбан трябва да е интересен за нас като символизатор на процес, който вече се е разгърнал. Сега теорията изби над практиката. Това е началото на края на досегашния европейски идеологически модел", настоя пред Bulgaria ON AIR геополитическият анализатор доц. Валентин Вацев.

Думите му идват в контекста на доклада на Европейския парламент, според който управлението на Орбан създава опасност за нарушаване на европейските ценности.

Mредстоящите санкции срещу Унгария пък скараха ГЕРБ и БСП, които си размениха обвинения за гласуването на своите евродепутати.

"Проблемът е назрял навсякъде. Свидетели сме на дълбок и силен конфликт между централния елит на ЕС и местните елити. Това е бунт на националните елити, които питат какво става с техния суверенитет", обясни доц. Васев.

Той подчерта, че не е лесно да си днешен български премиер, защото трябвало да угодиш на всички.

Новите цени на парното са смъртна заплаха за правителството, смята Вацев, който е категоричен, че с тази проблематика ефективно се събарят правителства.

Умен, спокоен и добронамерен човек. Като такъв бе определен президентът Румен Радев от доц. Вацев, който е успял да проведе обстоен разговор с държавния глава. Той обаче не вижда бъдеще в идеята за президентска партия.

"Ролята на президента е много по-висока от прост партиен лидер", отбеляза анализаторът.

Доц. Вацев не смята, че след трите министерски рокади от миналата седмица се наблюдава разтоварващ ефект.

"Българската политическа класа вече не е способна да произведе действащ правителствен модел. Елитът не е готов да носи отговорност", подчерта той и добави, че до края на годината страната ни ще бъде поставена в нова политическа ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
33
 
! Отговори
мак преди 5 години
Дебилната мигрантска политика води до това, че идват толкова много хора, че ще дойде момент, когато запада ще им хлопне вратите окончателно и ще трябва да се задоволят с по-бедни страни, само и само да се закотвят в Европа. Така че аргумента, че те не искат в България или Унгария, защото са бедни не важи и който води политика за недопускането им е много прав.
15
9
 
24
 
! Отговори
ЕС-есовец преди 5 години
Швабите за пореден път попиляха Европа, сега ще сменят и името на Македония после ще разширят НАТО и cядаме и чакаме Путин да ни нападне.
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственикът на ГЕРБ също е на мишката , поради погазване на основните европейски ценности !Къде са ЦВЪКИ и компания да увъртат какво защитават сега ,зад гърба на Орбан ?
13
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обран изпадна в изолация туй постигн, а другите като нас постигнаха васална зависимост за да не изпаднат в изолация. Меркел Акбар е акула, която яде малките риби.
12
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези коментари за Орбан и за Унгария са празни приказки. Но се вадят и пари от това говорене. Винаги Унгария се е интересувала от своя интерес. В соца САМО МАНИФЕСТИРА , ЧЕ СЛУША СССР. НИТО НАПРАВИ КОЛХОЗИ/ ТКЗС/ НИТО СИ ПРЕМАХНА ЧАСТНАТА ДЕЙНОСТ, НИТО БЕШЕ ВЕРНА НА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР.СЕГА СИ ИСКА ? -ТО НО НЕ БЕЖАНЦИТЕ.
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Бежанците не искат да остават в Унгария.Какви глупости пишете?Те и в Бг не искат да остават
10
2
 
37
 
! Отговори
измествате фокуса! преди 5 години
Медията се назовала Днес.бг, обаче само с идеологии и пропаганда се занимава. Русия, Ердоган, Орбан, емигрантите, как 1 ред не написахте за секирата върху МРЗ, която готвят управляващите, работодателите и синдикатите?! Как 1 ред не написахте за корупционния скандал в Пирогов?!
9
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато синовете на Атила говорят, брюкселските дегенер***ти трябва да мълчат и козируват!
8
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СКАНДИНАВСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПОДКРЕПИХА ГЕРМАНИЯ ВЪПРЕКИ, ЧЕ НЕ СА СЪГЛАСНИ С ПОЛИТИКАТА И ЗА БЕЖАНЦИТЕ!! БАБОЛЮБЕЦА И ТОЙ ПЪЛНА ПОДКРЕПА ЗА ГЕРМАНИЯ!!!КОЙ ЩЕ СЕ ОПЪЛЧИ ПОЛША ЧЕХИЯ И ИТАЛИЯ ЛИ :D ИЛИ ПЪК АВСТРИЯ ДЕТО СЕ ВОДИ ПРОВИНЦИЯ НА ГЕРМАНИЯ :DОРБАН Е САМ В БИТКАТА СИ С БАБИЧКАТА И ГО ЗНАЕ :D
7
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Християнство, мюсюлманство и евроидеология вече са западащи религии. Сега най-популятната религия е тази където основния бог и създание над всички хора е Кучето с нейните многобройни поклонници - кучкарите.
6
3
 
60
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Какво постигна Орбан ?Респект и уважение от нормалните европейци !
5
7
 
33
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
Да положим ЕС във лобното му място!Ставай европеецо и смачкай брюкселската ламя!500 милиона европейци сме ,ако само една микроскопична част се вдигнем със евро консомолците е свършено!
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОРБАН ПОСТИГНА ДЪРЖАВАТА МУ ДА Я ИЗЕДЕ ЗМЕЙРКЕЛ ОТ САНКЦИИ НИЩО ДРУГО :DБРАВО, ЧЕ И СЕ ОПЪЛЧИ НО СИРЕНАТА ЗМЕЙРКЕЛ Е ПРЕКАЛЕНО СИЛЕН ВРАГ!ТУК НЯМА БИТКА ДАВИД СРЕЩУ ГОЛИАТ ИМА БИТКА МРАВКА СРЕЩУ МРАВОЯД
3
37
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала на Бойко че води същата политика но без излишни конфронтации с еврохомотата и и е общо взето посредник между изтока и запада. Нас не ни плашат със санкции а ни хвалят а ние правим същото като Орбан
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1По простата причина че дори без оградите те не искат да остават в Унгария искат на запад :)
1
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орбан постигна 0 атентати, 0 ислямски гета