Разбиха крайнодясна терористична група, нападала чужденци в Кемниц

Членовете й планирали атаки срещу политици и държавни служители
Обновена: 1 окт 2018 14:38 | 1 окт 2018 14:37, Елка Василева
39
Разбиха крайнодясна терористична група, нападала чужденци в Кемниц
Снимка: архив, Reuters

Германската полиция арестува днес шестима мъже, заподозрени в създаване на крайнодясна организация, нападала чужденци в източния град Кемниц и планирала атаки срещу политици и държавни служители, предаде Ройтерс, като се позова на федералната прокуратура.

Стотина полицаи, подкрепени от специални части, задържаха заподозрените на възраст 28 и 30 години въз основа на съдебни заповеди, издадени от федералния съд на 28 септември.

Мъжете са обвинени в създаване на организацията "Революция Кемниц", наречена на името на града, където през август германец беше убит с нож, а престъплението, за което са обвинени мигранти, предизвика най-големите изблици на крайнодясно насилие в Германия от десетилетия.

"Въз основа на информацията, която имаме до момента, заподозрените са представители на общността на хулигани, бръснати глави и неонацисти в района на Кемниц и се смятат за водещи фигури на крайнодесните в Саксония", казаха прокурори.

Още по темата

Групата планирала нападение срещу високопоставени държавни служители и политици, посочиха обвинителите и уточниха, че в процеса на по-нататъшно разследване са били открити "материални доказателства, че организацията е преследвала терористични цели".

Крайнодясното насилие в Кемниц, където през август бръснати глави преследваха безмилостно мигранти и отдаваха хитлеристки поздрав, изложи на показ дълбоките разногласия в Германия по повод решението на канцлера Ангела Меркел от 2015 г. да приеме почти един милион кандидати за убежище, предимно мюсюлмани.

Събитията в Кемниц обтегнаха отношенията и в коалиционното правителство на Меркел.

Консерваторите на канцлера и по-малкият партньор в коалицията - социалдемократите, не можаха да се договорят как да се процедира с ръководителя на агенцията за вътрешно разузнаване Ханс Георг Маасен, който постави под въпрос автентичността на видеоматериал, показващ как бръснати глави преследват мигранти, и беше обвинен в прикрити крайнодесни възгледи.

Миналия месец партньорите в управляващата коалиция се споразумяха да прехвърлят Маасен във вътрешното министерство, за да се сложи точка на спора, който почти свали тяхното правителство, сформирано само половин година по-рано.

Седми заподозрян, за когото се смята, че е лидерът на групата "Революция Кемниц", беше задържан на 14 септември по обвинения в заплаха за обществения ред. Не се съобщава дали неговият арест е довел до разкриването на организацията и днешната операция.

Всичките седем членове на "престъпната организация" ще се явят пред съдия, който ще определи дали да останат в предварителен арест или ще им наложи други мерки за неотклонение, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тия инсценират дейност.Терористична организация от шест души ти сериозно ли.Много рахитична бе.Освен ако не да шест шефа ило шест милионета това си е типична квартална банда продължаваите и във всеки град ще откриете по над 200 такива тежки терористични организации.
28
0
 
5
 
! Отговори
да,да преди 5 години
Абе защо не арестуват Меркелца ? Тия разни управници и най вече народа не виждат ли не чуват ли че политиката на Меркел довежда тия изтъпления на арабите и ***. Невини граждани биват убивани по улиците на Германия а и по цяла Европа. Меркел и Макрон трябва да бъдат осъдени до живот. Орбан е прав като не допуска *** в Унгария.
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VREME E ZIEK XAIL
26
0
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
ш мъркел е терорист номер едно в света ,но за нея не важи международния съд в хага?
25
0
 
10
 
! Отговори
Време е преди 5 години
СЪБУДИ СЕ, ГЕРМАНИЙО!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От какво разбраха,че са крайнодесни като както ги описват са крайнолеви,не четат ли политически книги.
23
1
 
14
 
! Отговори
Браво бе! Разбиват преди 5 години
групи, създадени от собствените им сънародници с цел защита на собствената им нация от своеволията, насилието и гаврите, които си позволяват наглите пришълци, хрантутени за сметка на данъкоплатците!Защо да е крайнодясна организация? Не е ли по-скоро естествена реакция на изложеното на риск общество, което се стреми да се защити!Очаквахме отдавна вече да са разкрили инициаторите на безобразията около катедралата в Кьолн в новогодишната нощ, а те се юрнали да разгромяват защитниците на нацията!
22
0
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
В Германия са крайно "десни", в Украйна - хуманисти.Не отричам, че има крайни елементи.Но какво направихме, в качеството си на политици и общества, да не създаваме среда за подобни движения.А не е ли грешката в нас?Не е ли грешката, че вкарахме крайни терористи в сърцето на Европа.А не е ли този факт едно целенасочено унищожение на Европа, за да бъде подчинена на олигархични кръгове и политици непритежаващи националност.Кой създаде омразата?!Този ли е светът, който оставяме на децата си?!
21
1
 
8
 
! Отговори
Е що? преди 5 години
И забиха поредния пирон в ковчега на държавата си...
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БерлинИ твоя ли го избиха със същото,ха ха!?
19
1
 
11
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Хахх, някяква такава групичка от немци ще бъде разбита то е ясно, а безбройните мюсюлмански банди да не се притесняват тях няма кой да ги закача, защото ще бъде обвинен в ислямофобия :))))))
18
18
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
А сега в пaндиза! Там Мyстафа ще им избие радикализма от главите. Сещате се с какво... хаха. :)))
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всяка неконтролируема опозиция в едно демоктратична страна, трябва да се унищожи още в зародиша и, иначе няма да е демокрация
16
12
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 5 години
Ти си мислиш,че си нещо по различно от афганистанец и сириец за тези *** ли?Бъркаш много.Когато застанеш на пътя им не бързай да им се радваш и да викаш "***".Бързо ще ти висне ***.Тази организация действа в Кемниц много преди да се появи и кьорав мюсолманин.Не били нацисти,ГРЪНЦИ!Не,група която шие гоблени са...
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До IV REICHОт изток ли?
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да ги екстрадират в Русия!
13
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стани, стани ,юнак...германски!
12
5
 
36
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Виновни са всъщност цветнокожите мигранти- не тези младоци които с право се възмущават,че неканени пришълци посягат на техните права!
11
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германистан вече е аномална коч.нка. Щом кореняци германци се преселват в Холандия Австрия й Швейцария няма бъдеще за нея. Мюсюлманите са новите господари.
10
6
 
47
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Пак двоен аршин, защо да са терористи, а не бунтовници срещу режима на Меркел.Ония главорези, които избиха сума народ наричате демократична опозиция, а тези понатупали няколко "бунтовници" веднага класифицирахте като терористи.