Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?

Обществото на Острова не било информирано за последиците
2 окт 2018 08:50, Елка Василева
76
Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са все още много далече от реалността, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на публичен форум в германския град Фрайбург, предаде Ройтерс.

"Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното", каза Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души.

Още по темата

Той добави, че британското общество никога не е било правилно информирано за последствията от напускането на ЕС.

"Във Великобритания така и не се състоя реална кампания по референдума в смисъл на информационна кампания, - посочи той, когато бе запитан за възможността на втори референдум на Острова за членството в ЕС. - Британците, включително и някои министри в правителството, едва сега разбират колко много въпроси възникват във връзка с това."

"Ако преговорите (по въздушния транспорт), например, се провалят, британски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а вероятно трябваше да им се каже", продължи той.

Юнкер добави, че Brexit вече е "въпрос на миналото" и че иска да се занимава с бъдещето на ЕС, състоящ се от 27 страни. "Ние сме в разгара на трудните преговори за Brexit и аз съм изцяло за намиране на добър начин да сътрудничим с британците като приятели. Трябва да запазим добрия тон", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
52Рисоя е отчасти виновна, за днешното състоя и е на България.
48
17
 
17
 
! Отговори
Либерал-глобалист преди 5 години
Братя и сестри , сега е момента да пишете против Русия ! Нека Русия бъде виновна за мизерния български стандарт ! Нека Русия бъде виновна за Брексита ! Нека Русия бъде виновна за незаконните мигранти !Пишете и разнасяите словото дженгърско !п.с. кои не *** е червен !
47
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами така си е.Колко внасяше годишно Англия, за да има `право` да е член на СКАПАНОТО ЕС?много ПОВЕЧЕ отколкото и се връщаха-Да не са луди да останат?
46
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана голям провал за Юнкер.
45
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЕС не пуска ОК, но ОК напуска ЕС.
44
2
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Браво на Юнкер , казал им го е съвсем точно !
43
2
 
19
 
! Отговори
РАЗВОД МИ ДАЙ!!! :D преди 5 години
АКО ИМА БУКМЕЙКЪРСКИ ПУНКТ КЪДЕТО ДА СЕ ЗАЛАГА; ЩЕ НАПУСНЕ ЛИ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НА 1 МАРТ 2019-ТА ГОДИНА ЕВРОСЪЮЗА БИХ ЗАЛОЖИЛ СЪВСЕМ РЕАЛНО , ЧЕ НЯМА ДА НАПУСНЕ :D
42
0
 
13
 
! Отговори
ВРЕМЕТО И БАН преди 5 години
РАЗВОД МИ ДАЙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
41
11
 
9
 
! Отговори
рр преди 5 години
Незабавно приемане на РУСИЯ, КИТАЙ, ИНДИЯ и СЕВЕРНА КОРЕЯ в ЕС!!!Е, тогава ще видим как тайните плановете на Англичаните се разкриват.
40
5
 
12
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Искаш да ни вкараш в съюз с цялата комунисто-мюсюлманско-мафиотска пасмина! Ясен си ни ти и от къде ти спускат опорните точки!
39
11
 
9
 
! Отговори
до Юнкер преди 5 години
Юнкер, дано твоя бот ти изпрати тази информация.Англия и САЩ са сключили таен пакт. Скоро Европа ще бъде потърпевша чрез пасивни военни действия от страна на САЩ, които индиректно ще се отразят на ЕС.Трябва бързо да следваш следните стъпки:1. Склюване на нови търговски договори и военни пактове между ЕС и Русия, Китай, Иран, Ирак, Индия, СВЕРНА КОРЕЯ2. Незабавно прекратяване на членството на Англия в ЕС ако до 3 дена не бъде изплатена договорена сума.3. Въвеждане на строг контрол на границ
38
6
 
4
 
! Отговори
аа2 преди 5 години
Какво чака Юнкер още? Да ги изритва набързо. Няма време.Англичаните имат таен плат със САЩ. Трябва бързо да се прегрупираме и сключим съюзи с КИТАЙ, ИНДИЯ, РУСИЯ, С.КОРЕЯ, ИРАН и ПАКИСТАН срещу Англия и тайния и план. Англичаните са хитри. Те имат таен и подъл план. 99% това свързано с военни действия от страна на САЩ. Много бързо трябва да подготвим мирни договори с РУСИЯ, КИТАЙ, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ИРАН. Разделяй и владей!!
37
2
 
10
 
! Отговори
РАЗВОД МИ ДАЙ! преди 5 години
АЙДЕ ТОЯ БРАК ДА СЕ РАЗПАДА ВЕЧЕ, ЧЕ НЕ СЕ ТЪРПИ ОТ ДРАМИ!!!
36
9
 
5
 
! Отговори
aa преди 5 години
Какво чака Юнкер още? Да ги изритва набързо. Няма време. Англичаните имат плат със САЩ. Трябва бързо да се прегропираме, тоест сключването на приоритени съюзи с КИТАЙ, ИНДИЯ И РУСИЯ в евентуални игри, които Англия смята да спретне на ЕС със САЩ.Англичаните са много п'0дъл народ. 100% имат някакъв таен и подъл план. 99% това свързано с военни действия от страна на САЩ.Много бързо трябва да подготвим мирни договори с РУСИЯ, КИТАЙ, СЕВЕРНА КОРЕЯ, ИНДИЯ, ПАКИСТАН, ИРАН.Разделяй и владей!!!
35
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоз пък със самолетните полети ще плаши. все едно е много трудно англичаните да си направят фирма в кипър или малта и да си джиткат полетите през нея. Тъкмо ще спестят от данъци и такси.
34
3
 
21
 
! Отговори
1 преди 5 години
на всяка започнала минута да се отчита 1 милион долара за преминаващи самолети през ЕС от Англия."Да направим Англия долнопробна страна отново!""Хитрата Сврака с двата крака"
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34Ако си плащат на ЕС ще кацат. Чети внимателно - '' ако няма споразумение''
32
0
 
11
 
! Отговори
mgs преди 5 години
До АнонименЗащото са подписали договори с ЕС и/или отделните страни, а Обединеното Кралство няма такъв... Има много очевидни неща, които са резултат от договори и съглашения и те ще увиснат след брекзит, защото няма воля да се уредят навреме. Да въпрос на пазарлък и отстъпки, но е по-важно за англичаните да са сплотени и горди, отколкото да се разберат с останалите страни от ЕС за общите въпроси...
31
1
 
10
 
! Отговори
до 33 преди 5 години
Ти бил ли си скоро в Англия? Отиди пий някоя бира в нормален пъб и ще разбереш накъде духа вятъра. От тукашните дезинформатори полза няма.
30
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали частен бизнес, конкуренция, защо да не кацат на континента? Сега нали има самолети от страни извън ЕС, които кацат? Как кацат самолети от Африка и Азия? Това Европейски съюз е като мафиотска организация и картел.