Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?

Обществото на Острова не било информирано за последиците
2 окт 2018 08:50, Елка Василева
76
Британците сякаш си мислят, че ЕС напуска Великобритания!?
Жан-Клод Юнкер. Снимка: архив, Reuters

Дебатите във Великобритания по излизането й от Европейския съюз са все още много далече от реалността, каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер на публичен форум в германския град Фрайбург, предаде Ройтерс.

"Понякога имам впечатлението, че британците мислят, че ние напускаме Великобритания, а всъщност е точно обратното", каза Юнкер, разсмивайки публиката от няколко хиляди души.

Още по темата

Той добави, че британското общество никога не е било правилно информирано за последствията от напускането на ЕС.

"Във Великобритания така и не се състоя реална кампания по референдума в смисъл на информационна кампания, - посочи той, когато бе запитан за възможността на втори референдум на Острова за членството в ЕС. - Британците, включително и някои министри в правителството, едва сега разбират колко много въпроси възникват във връзка с това."

"Ако преговорите (по въздушния транспорт), например, се провалят, британски самолети няма повече да могат да кацат на континента. Хората не знаеха това, а вероятно трябваше да им се каже", продължи той.

Юнкер добави, че Brexit вече е "въпрос на миналото" и че иска да се занимава с бъдещето на ЕС, състоящ се от 27 страни. "Ние сме в разгара на трудните преговори за Brexit и аз съм изцяло за намиране на добър начин да сътрудничим с британците като приятели. Трябва да запазим добрия тон", подчерта той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32 дали? Май говориш фантастики.
28
20
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Интересно защо само политиците в Англия говорят за спиране на Брексит...народа там вече е приготвил уискито и фойервеките и чака да празнува :)))
27
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя и Русия се държи към страните от бившия соц лагер сякаш те направиха Перестройката и я изгониха от СИВ и Варшавския договор !
26
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долния. Пак ръсиш глупости. Те на Мей хората искат референдум щото виждат че без ЕС фирмите и банките се махат. Увеличава се безработицата, търговията намалява и т.н. Та повечко мисъл. Шотландия и Ейре искат да се цепят и да остават в ЕС. А разпада в главата ти е явно щот не знаеш какво е ЕС. Понаучи какво е. Па ще ти светне че няма да се разпадне.
25
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска му се на Юнкер и на родните му клакьорки нов референдум в Англия, защото уж народа им не бил информиран, ама няяяяяямааааа....ЕССР се разпада. Година две след брекзит, всички ще разберат, че без ЕССР се живее в пъти по-добре.
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1ъЗащото е точно така. И тук както и в България се прилагат едни и същи тактики за настройване на масите. На референдума за Белене гласуваха дори и неграмотните които нямат идея за какво гласуват, те само знаеха че държавата ще похарчи едни х-милиарда. Тук им казаха - "ще спестим 350 милиона на седмица" и добавиха повеждащо сравнение - "с тия пари можем да строим по една болница на седмица" и народа реши -"повече пари в NHS". Да ама Не
23
14
 
17
 
! Отговори
Име преди 5 години
юнкер очевидно си е сбъркал професията. ако беше станал клоун, щеше само да весели публиката без за нея да има катастрофалните последици, които има сега от политическата дейност на баш тартора на режима на неолиберал-болшевишката диктатура. да не забравяме, че юнкер бе избран на този си пост от меркел. която отдавна, отдавна трябваше вече да е в затвора... ето това е "демокрацията" от която избягахме в края на 1989 за да попаднем пак на същите...
22
8
 
9
 
! Отговори
преди 5 години
Защо все изкарват обществото тъпо и не информирано ?Те и тук ги правят тези номера.
21
1
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Градски, да не си объркал коктейла? Ще попитам кравата от какви вносни артикули има нужда? Ти поне в една от горепосочените страни бил ли си? Аз съм бил в една от тях. Европейци могат свободно да я посещават. Пожелавам ти да отидеш. Не ми пропагандирай чужда зависимост.
20
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колко промила ишиас беше Юнкер, когато направи това изказване?
19
4
 
11
 
! Отговори
Фауна 3 преди 5 години
Що копахте тунел тунел, за да могат сирийските бежанци от Централна Африка да минават по лесно ли ???
18
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наздраве Юнкер мачкай комунистите.
17
2
 
2
 
! Отговори
тереза змей преди 5 години
муахаха...
16
6
 
11
 
! Отговори
бай х преди 5 години
Как е ишиаса , мина ли ?
15
18
 
23
 
! Отговори
до 14 преди 5 години
Северна Корея е Велика държава - кога вожда ти Винету построи атомни бомби тогава ни поучавай!! кога САЩ трепери от Бо Тик Вун като от Ким Чен Ун, тогава ни поучавай!!!
14
5
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
,,Хубав" речник,ако беше вложил и разум.Поста ти е като на трудовак на стената на войнишки нужник,а боравиш с компютър.Несъвместимо !!!
13
16
 
2
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Юнкер не може да разбере някои процеси, все пак е от държава миньон ..... Няма поглед върху нещата
12
7
 
31
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Нормалните хора разбират че в този свят не можеш да живееш сам-като С.Корея,Куба и ние по рано.То е като в едно семейство когато си сам е едно,а когато имаш жена,деца ,родители и на двамата,братя,сестри и роднини се съобразяваш с тях ите с теб и на това се крепи света.А от стара мома или стар ерген файда никаква-никой не те бръсне.А човек/държава/ има нужда от много неща ,които сам е трудно,а някои невъзможно да си ги набавиш,или създадеш.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12И са прави.
10
2
 
45
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Юнкерче, ай наздраве, брато ! Не се кОси за британците.Те винаги са гледали на Европа като на "континента" ! Сиреч като нещо различно от Великобритания.