500 000 в Лондон поискаха нов референдум за Brexit

150 автобуса от цялата страна пристигат за проявата
20 окт 2018 18:08,
47

Снимка: Reuters

 


Хиляди демонстранти се събраха днес в центъра на Лондон, за да призоват за втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Броят на участниците в протестното шествие в Лондон с искане за нов референдум за Брекзит надхвърли 500 000, заявиха организаторите, цитирани от ДПА.

По първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души.

Обявената бройка е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.

Кметът на британската столица Садик Хан е сред политиците, участващи в протестното шествие, чиято кулминация е пред парламента. Той заяви в Twitter, че това е "исторически момент в нашата демокрация".

Още по темата

Организаторите очакват това да бъде най-голямата подобна демонстрация. Според тях в нея ще се включат над 100 000 души. Хиляди активисти от цялата страна пристигат с около 150 автобуса за участие в проявата, пише БТА.

Протестът, организиран от групата "People's vote" (в превод Народен вот), е подкрепян от британския в. "Индипендънт", чиято онлайн петиция за втори референдум за Брекзит е подписана от близо 900 000 човека.

През юни 2016 г. британците с малко мнозинство гласуваха за излизане от ЕС. Министър-председателката Тереза Мей изключва възможността за нов референдум за Брекзит. Социологическите проучвания показват, че страната е дълбоко разделена по въпроса.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март догодина, но преговорите са затруднявани от разногласия, особено за границата между Северна Ирландия и Ирландия, която ще бъде единствената сухопътна граница между Великобритания и ЕС след Брекзит. Има все по-големи страхове от напускане без сделка, което може да причини хаос на границите и в икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
Що лъжите ве ? Референдума който искат е за условията на излизане от ЕС ,а не дали да останат в четвъртия райх ;)
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И в България доста неграмотни плюят по ЕС и занимават интелигентните с глупостите си за Бай Тошо, едно време Русия , лоша Европа и тем подобни. И грам не осъзнават, че щом Англия усеща трус, нас тука така ще ни завърти, че 10 г минимум ще сме в будна кома.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 35 напълно прав си.Сега ще видите как догодина ако им се скапе икономиката заради брекзита ще кажат като нашите правителства това лошото сега предните проевропейците го оставиха.След два три мандата резили ще лъсне че не са го оставили проевропейските или не само те и че основна причина е брекзит а дотогава платените *** който го направиха ще са неприлично богати и избягали зад граница.Но не ми пука за убийството на Даяна си го заслужиха петорно.
34
0
 
4
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
До Иметова май само ти си го разбираш какво означава
33
5
 
23
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
референдум няма да има,великобританя ще трябва да изпие горчивия хап с дългосрочен ефект,всяка нация гласуваща неграмотно след това страда,так е и у нас и на много други места,оказва се че по неграмотните печелят надмощие понеже са мнозинство както и у нас, след това виновните са способни да обвиняват всеки друг за грешката но не и себе си какъвто тип хора са повечето британци
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обединението прави силата. Обаче когато властта се даде на уж пацифистични личности с *** малформации и те започнат морален, идеен и тотален терор над обединяващите се народи, естествено е, че нещата няма да станат. Точно това се случва в момента в ЕС. Разрушиха цели региони в света и попречиха на хуманното им възстановяване. После отказаха да поемат последиците и хуманизма на Меркел излезе виновен. ИМИГРАНТИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ПОЕМАТ УЧАСТВАЛИТЕ В ОПЕРАЦИИТЕ срещу Либия, Ирак, Афганистан...
31
8
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
от плевен до тлуза, джеднърите холокостват мнения в името на костов и сорос!
30
7
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
ако гейувете на костов и сорос кажат, че северин е от тяхната *** партия, той нама да лезжи и един ден, с което доказваме, че животът, макар и отдаден за "свободата на словото" не струва нищо за дзжендъризъма на меркел, клинтън и евреите!
29
10
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
без корона е и царя на българите, симеон, той също участва в този парад, като слугиня на костово-соросоиднната -едерастия...симеон хасан е на първа линия
28
5
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
охраната на джендъра - кмет на лондон ми хареса, същата като на кралицата но без корона... :-)))
27
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Немам нищо против да излезнат наглите англичани от Евросъюза. Няма да липсват на никой. Е,ще създадат малко трудности на нашите хора,работещи при тях,но не могат да си позволят да ги загубят като работници. Все пак са съвестни хора и работят за почти без пари. Така че няма страшно.
26
8
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
чал-***- чал-*** в цветовете на дъгата! :-))) и чингиз хан най-отпред във войнството на джендърите...
25
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не нападайте Англия!Англия никога не е била проста държава,излизането и не е просто така случайно,тя ще загуби самостоятелността си в ЕС.Нека всеки сам си реши.Ние в България сме твърде слаби и без съюз не можем,но Англия са друга бира.
24
6
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
чал-***- чал-*** в цветовете на дъгата! :-))) и чингиз хан най-отпред във войнството на джендърите...
23
9
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
не мога да повервам, че думата чал-*** е цензурирана от джендърите на сорос. но да не бъдем оптимисти за тази подкупна система на сорос , ротшилд и папата на антихриста!
22
0
 
21
 
! Отговори
избирател преди 5 години
До 19Така поднесено да прав си.От друга страна света е кофти място за живеене.Не става и душата в рая и това до края.Живея в Европа и се занимавам с транспорт,който е свързан с острова.Бизнеса не е мой просто съм някаква част от него,но имам поглед върху това,че Англия не може без Европа.Така мисля ,но аз обикновен служител в българска компания.
21
5
 
19
 
! Отговори
Име преди 5 години
до:"На митинга е нямало британски граждани (родени в юк). Само и единствено емигранти.."индия отвръща на удара! индия бе колония на британия, сега става обратното. кралицата ще си сложи ***...
20
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На митинга е нямало британски граждани (родени в юк). Само и единствено емигранти...
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не напишете, че милион са демонстрантите...
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 18Ак8нги бяха оставени, да си излязат, без да се стига до Тея наказателни действия, нямаше да се стигне до тук. "Без Европа" не са искали. Искаха "Без диктува ща Европа"