500 000 в Лондон поискаха нов референдум за Brexit

150 автобуса от цялата страна пристигат за проявата
20 окт 2018 18:08,
47

Снимка: Reuters


Хиляди демонстранти се събраха днес в центъра на Лондон, за да призоват за втори референдум за излизането на Великобритания от Европейския съюз, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Броят на участниците в протестното шествие в Лондон с искане за нов референдум за Брекзит надхвърли 500 000, заявиха организаторите, цитирани от ДПА.

По първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души.

Обявената бройка е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.

Кметът на британската столица Садик Хан е сред политиците, участващи в протестното шествие, чиято кулминация е пред парламента. Той заяви в Twitter, че това е "исторически момент в нашата демокрация".

Още по темата

Организаторите очакват това да бъде най-голямата подобна демонстрация. Според тях в нея ще се включат над 100 000 души. Хиляди активисти от цялата страна пристигат с около 150 автобуса за участие в проявата, пише БТА.

Протестът, организиран от групата "People's vote" (в превод Народен вот), е подкрепян от британския в. "Индипендънт", чиято онлайн петиция за втори референдум за Брекзит е подписана от близо 900 000 човека.

През юни 2016 г. британците с малко мнозинство гласуваха за излизане от ЕС. Министър-председателката Тереза Мей изключва възможността за нов референдум за Брекзит. Социологическите проучвания показват, че страната е дълбоко разделена по въпроса.

Великобритания трябва да напусне ЕС на 29 март догодина, но преговорите са затруднявани от разногласия, особено за границата между Северна Ирландия и Ирландия, която ще бъде единствената сухопътна граница между Великобритания и ЕС след Брекзит. Има все по-големи страхове от напускане без сделка, което може да причини хаос на границите и в икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
25
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Всеки с малко ум в главата знаеше,че ще се стигне до тук.Странно те защо решиха,че могат без Европа.От друга страна е интересно дали Европа ще се съгласи да ги остави в съюза.До колкото знам не!!!
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"СКРИТИТЕ ФАКТИ ОТ ЛИСАБОНСКИЯ ДОГОВОР" или извършения таен преврат в ЕС в ущърб на държавите(унищожаването на държавите и смачкаване на населението) и в полза на лобитата и бизнеса.https://youtube/watch?v=oivwS1Nexyo
15
4
 
6
 
! Отговори
Име преди 5 години
до fck afd: миличка, плякайте си минусите отговорно, както ви е спуснато по план - график и не се занимавайте с коментари! не ви отива нито на кожата,нито на русата ви коса. :-)))
14
6
 
30
 
! Отговори
чао преди 5 години
Лондонистанци начело със Садик Хан могат спокойно да се присъединят към Пакистан.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази тема е много сложна и нека всеки си реши сам,защото държавите вече нямат никаква самостоятелност и държавност след Лисабонския договор.Затова не упреквам никой,каквото и решение да вземе - да остане или да излезе.
12
3
 
9
 
! Отговори
FCK AFD преди 5 години
На митинга на АФД днес във Франкурт се събраха цифром и словом 10(десет) пенера. Т.нар. ц.иник не го видях. Къде беше бе ***?
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонимеННе мога да разбера защо разни балкански селяни като теб си мислят, че дори имат бегла представа от това какво англичаните искат...
10
4
 
31
 
! Отговори
Всичко се манипулира преди 5 години
Още Марк Твен навремето си е казал, че ако с гласуване реално можеше да се промени нещо - то избори нямаше да съществуват.
9
13
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
АЗ ИСКАМ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА СЕ МАХНЕ ОТ ЕС ЗА ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА РАЗПАД !!!ПОСЛЕ ПАРЧЕТАТА ОТ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КОЙТО ИСКА ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ЕС!ВРЕМЕ Е ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СЪЩЕСТВУВА КАТО ДЪРЖАВА НО КРАЛСКОТО СЕМЕЙСТВО В ЛИЦЕТО НА АЛЧНАТА КЕЙТ УПОРСТВА ЛИ УПОРСТВА ТЯ ДЪРПА КОНЦИТЕ И НА МЪЖА СИ И НА БАБИЧКАТА!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се изтеглят корпорации и чужди компании е нормално да изтрезнеят.
7
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Англия е велика и няма нужда от български пропадняци....
6
3
 
16
 
! Отговори
Име преди 5 години
ами, ами, никой не го спонсорира протеста. то си личи, че е "спонтанен" и е съ- организиран от уахабитското посолство в англия и шорош. във един и същи строй, винаги във *** бой! труд при тях няма, за това го пропуснах със звездички...
5
4
 
24
 
! Отговори
Бийн преди 5 години
БрексШит
4
5
 
29
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПИЯВИЦА НА ЕС !! ТИЯ ЩЕ СЕ МАХНАТ ОТ ЕС КОГА ЦЪФНАТ НАЛЪМИТЕ!!ЛОШАТА МЕЙ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА И ДОБРИЯ ДЖОН ЩЕ НАПРАВИ НОВ РЕФЕРЕНДУМ!!МЕЧТАТА НА ЕС БЕШЕ ГЪРЦИЯ И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДА МЕ МАХНАТ НО ТЕ ТВЪРДО СА СЕ ЗАПЪНАЛИ ЩОТО САМО СМУЧАТ ЛИ СМУЧАТ ОТ ЕС!!ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ДАВА 10 МИЛИАРДА ЕВРО ЧЛЕНСКИ ВНОС ГОДИШНО И ВЗИМА 20 МИЛИАРДА ГОДИШНО ОТ ФОНДОВЕТЕ НА ЕС! А БЕЗМИТНАТА ТЪРГОВИЯ С ЕС И ДАВА ТРИЛИОНИТЕ ОБОРОТ 90% ОТ БВП НА СТРАНАТА! ЩЕ СЕ МАХНАТ АМА ДРУГ ПЪТ!
3
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно заради тези 500 хиляди и други като тях, британците гласуваха за излизане.
2
5
 
18
 
! Отговори
Име преди 5 години
петстотин хиляди подкрепяни от зависимата преса, като "индипендънт" (независим). и чингиз хан е бил там, като независим кмет.
1
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брях, брях, брях 500 000 тия нули за нищо ги нЕмат както винаги всеки представя желаното за действително.