Атентаторът Шериф – познайник на полицията

Над 700 полицаи и жандармеристи го издирват
12 дек 2018 21:09, Петя Славова
31

Двама убити и най-малко 14 ранени след масовата стрелба съвсем близо до Коледния базар във френския град Страсбург. Над 700 полицаи и жандармеристи участват в операцията по издирване на стрелеца.
Още по темата

Нападателят - 29-годишният Шериф Шекат е роден в Страсбург. Той е включен в списъка за наблюдение на предполагаеми терористи от 2016 година и е поддържал връзки с радикални групи, предаде Bulgaria ON AIR.

Той е добре познат на властите главно заради грабежи и насилие. Има 27 присъди за престъпления от общ характер, извършени във Франция, но също в Германия и Швейцария. Няколко пъти е бил вкаран в затвора.

Осъждан е на две години затвор през 2016 година за въоръжено нападение. Смята се, че се е радикализирал в затвора. Стрелецът е трябвало да бъде арестуван във вторник сутринта по подозрения за участие в обир с опит за убийство. При обиск в дома му са открити гранати. Предполагаеми негови съучастници са арестувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
8
 
! Отговори
агенция близ преди 5 години
тоа същия живял на семейни начала с евродепутата джамбазки
6
2
 
9
 
! Отговори
Алах акбар преди 5 години
Алах акбар ! Смърт на неверниците! Франките под ножа ! Права за джендърите и арабите !!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човек бяга там, където знае, че ще е в безопасност.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, направил се е на истински шериф, какво толкова след 27 присъди? Момчето се учи още на занаят.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като е в списъка за наблюдение нещо друго освен да го наблюдават направиха ли? Само меки китки работят в западните служби.
2
0
 
9
 
! Отговори
от Брюксел преди 5 години
Да го възпрем с плюшени мечета и песни!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В задачката се пита щом е познайник на полицията и присъства в черния им срисък, тогава какво дири по улиците? На французите трябва веднага да им светне лампичката колко още терористи се разхождат необезпокоявано измежду тях и във всеки момент могат да извършат атентат! "Днеска нещо не съм на кеф, я да отида на шопинг терапия в мола с калашник и експлозиви". Това са дифектите на либералната демокрация и липсата на репресивен апарат. В една диктатура онези от "черния списък" щяха да бъдат убити.