"Жълтите жилетки" отново са на "Шанз-Елизе"!

Франция се готви за нови масови протести
15 дек 2018 12:03,
31
"Жълтите жилетки" отново са на "Шанз-Елизе"!
Снимка: Reuters

Първите "жълти жилетки" започнаха да се събират тази сутрин за пета поредна събота в района парижкия бул. "Шанз-Елизе", за да протестират, съобщи Франс прес.

"Предния път бяхме тук заради данъците, този път е заради институциите: искаме повече пряка демокрация", заяви 28-годишен демонстрант на име Жереми, който е дошъл от град Рен да протестира в столицата.

Още по темата

Шестима души бяха задържани тази сутрин в Париж преди началото на протеста на "жълтите жилетки". Това съобщи телевизия Бе Еф Ем, като се позова на данни на полицията, предаде ТАСС.

В града са мобилизирани 8000 души от органите на реда, подкрепени от 14 бронирани машини на жандармерията. Сили за борба с безредиците бяха разположени тази сутрин около централните железопътни гари и по протежение на бул. "Шанз-Елизе". В цялата страна са мобилизирани 69 000 служители на полицията за очакваните днес демонстрации.

Протестите срещу увеличаването на цените на горивата, на данъците и като цяло срещу поскъпването на живота започнаха на 17 ноември. Оттогава всяка събота те прерастват в масови безредици в Париж. Тази социална криза започва да тежи все повече на икономиката, чийто растеж, който и без това е слаб във Франция, ще бъде още по-малък от прогнозите, отбеляза АФП. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 5 години
България не могат да я оправят никакви жълти жилетки, - трябва хигиенна акция "Свобода на евреите, ромите, турците и арапите да емигрират!" - Къде?! - В обширните пясъци между Азербайджан и Йемен и от Ирак (включително) до така нареченото изсраел. А от Египет до Мароко килим от противопаразитни препарати, концентрати де, - ще излезе по евтино от пособията за един месец!
23
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Във Франция се готвят за масови протести, а в България започват да правят планове къде ще ядат и пият за празниците. След няколко дена хипермаркетите ще са задръстени с "бедни" българи с преливащи от храна и алкохол колички. Да ви е честита Коледата, яжте, пийте, псувайте мъжки на маса всеки и всичко, пък дано ви се оправи животецът.
22
4
 
3
 
! Отговори
Гюнтер преди 5 години
В България нямаме жълти жилетки обаче БСП са решили да се прекръстят на "Партията на *** ***".
21
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
БЕЗ ПРИТЕСНЕНИЕ СЕКРЕ КЬОР ЩЕ ОРГАНИЗИРА НОВ "ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ " С ЖЕРТВИ ОТ ФРЕНСКИЯ НАРОД - САМО И САМО КО-***-ЛЕТО НА БАНКЕРИТЕ ЕМАНУЕЛЛА ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ !!!
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
У нас всеки ден по улиците са излезли жълтите жилетки, па и оранжевите. Метат, събират боклyк и пътуват на аванта по рейсовете.
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При нас жълтите жилетки са скрити в храстите да рекетират шофЕрите под някакви измислени акцийки за да пълнят бюджета на Тиквата!
18
2
 
2
 
! Отговори
тоя па тоя па преди 5 години
Ние сме АйТита и не искам да те дразня, но ни е адски гот в момента. Обърни се към по-дъртите.
17
1
 
25
 
! Отговори
А НИЕ КОГА? преди 5 години
Вадете жилетките от колите страхливи мишоци! Спрете да се криетепо панелните си дупки мизеррници страхливи!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иска се вече поголяма демокрация........! Върви към анархия.
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Уууу!Значи ти си за статуквото да си остане Тиквата нагла, защото и другите са същите, така ли?! НЕ, трябва непрекъснат тормоз и на тези след Тиквата, и на следващите и по следващите! Панимаеш?! Не ми минавай с герберския номер гадинке доллна!
14
9
 
2
 
! Отговори
ZABOBOL преди 5 години
Putin: Je suis"jalta jiletka"...bqh veche chervena...
13
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, няма по-заспал народ от българския.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи повече пряка демокрация? Демокрацията или е изцяло пряка демокрация, или въобще не е демокрация, а е олигархична тирания. Няма средно положение.
11
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да дойдем да им ударим един бой като при Дойран и ще им дойде акъла!
10
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега всеки ден, всеки час, навсякъде има мат'риал за митингова демонстрация.
9
11
 
10
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Някои питат ние кога,но не си отговарят кого ще сложим после.За съжаление така са се окопали във властта,че който и да седне да управлява е с тях...:(((
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов вчера каза виж те французите борят се да им повишат,а ние сме тръгнали да ги следваме. Според думите на премиера французите са много зле, а ние сме добре. Кото чух какво казва направо се вбесих.
7
4
 
17
 
! Отговори
Белмондо преди 5 години
Франсетата мислят че от това по-зле не може. Ха ха. Ще слезнат на нивото на България щото са тарикати.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А НИЕ КОГА ??????????(???????????????((???????((????????(????????
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите са народ ,а не като нас овче стадо което търпи 30 години най долни крадци и продажници да извършват планомерен геноцид изпълнявайки стриктно ционистко-масонския сатанистки план Ран-Ът.Не излезем ли и ние като франсетата с коловете по улиците след 304 години няма да има България.