Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите

Протестът - на белгийски крайнодесни активисти
16 дек 2018 17:45, Петя Славова
99
Сблъсъци с полицията: В Брюксел недоволни от мигрантите
Снимка: БТА

Белгийски крайнодесни активисти влязоха днес в сблъсъци с полицията в Брюксел. Простиращи срещу споразумението на ООН за миграцията нанесоха щети в района с институциите на ЕС. На мястото бяха изпратени десетки автомобили на силите на реда, включително водни оръдия.

По-рано днес в града се състояха две прояви - на привържениците и на противниците на споразумението. По данни на властите в проявата в защита на документа са участвали около 1000 души, а противниците са били около шест пъти повече.

Два часа след началото на протеста на противниците на миграцията настъпиха безредици точно пред входа на Европейската комисия. Кордон полицаи бяха преградили достъпа до самия вход, но вандали изпочупиха стъкла на съседна сграда, също ползвана от ЕК.

По-рано противниците на миграцията настояха за оставката на правителството и за поставяне на националния интерес над всичко. Те призоваха границите на страната да бъдат затворени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
19
 
! Отговори
V преди 5 години
Да съборят Брюкселската бастилия .Парламента на милионерите там са парите за социали.
10
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пакта вече е приет така че расистите и да ревът и да не ревът все тая!
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странни чужди Медии предават за тази Новина в Брюксел , офицялните известни Медии е Европа няма нищо за Протеста в Брюксел , странно защо няма нищо???
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакви протести, да спрем бежанците с плюшени мечета и цветя!
7
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката ли са протестиращите бе *** платени предатели на Европа?
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
я па мислех,че само ге йове има в тоя брюксел(и брюкселско зеле разбира се).Странно,тея нямат нация пък си имат националисти,напрао ме фърлят в тъча
5
5
 
12
 
! Отговори
Йеес преди 5 години
И парното да спрем, Тец-овете ги строиха, гадните русофили!А така, за санкциите дрещу Русия, в името на демокрацията съм готов на всичко, да умръ от студ дори.Агент Русофоб от Карибите!
4
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпадът на Европа е неизбежен.Всички знаем това.След 20-30 години бежанците ще са повече от местното население и ще обявят халифат.Дали със силата на демокрацията избори или с грубата сила на ислямска революция какво значение има.Разбира се надявам се да бъркам но гледайки какво се случва мисля че съм прав.Лудостта на политиците винаги са се плащали от хората.Повечето от либерастите няма да доживеят адската свинщина.Та те са на по 50-60г.Тя ще е след около 40.
3
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората работещи и хрантутещи мигрантите били крайно десни шорошоидите станаха мега нагли вече.
2
3
 
17
 
! Отговори
Уииес преди 5 години
Да спрем газ от Русия - недемократичен лош газ, врътваме кранчето на тръбата и тфа е... Да спрем и Козлудуй тфа е руски ток, и водата и водата, тфа пенции *** са строили водната инфраструктура - бригадирите и строителни воиски - димек русофили.За... санкциите, да накажем Владимир Владимирович!!!
1
2
 
25
 
! Отговори
Съветник от БГ преди 5 години
Отсега нататък ще е все така - накрая и на полицаите ще им писне и ще нахълтат първи в Европейската Комисия! Юнкер отсега да спира ишиасите и да минава на радикулити - поне по шест на ден...