Стотици мигранти опитаха да нахлуят в "Комеди-франсез"

Искането им беше за среща с френския вътрешен министър
17 дек 2018 09:00, Елка Василева
82
Стотици мигранти опитаха да нахлуят в "Комеди-франсез"
Снимка: архив, Reuters

Между 200 и 300 мигранти, кандидати за убежище и хора без документи за самоличност направиха опит снощи да нахлуят в парижкия театър "Комеди-франсез", за да поискат от управителя да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер, предаде Франс прес.

Към 21 ч. местно време малка група мигранти направиха опит да нахлуят в театъра, където се играеше пиесата "Лукреция Борджия" от Виктор Юго, но бяха изтласкани от охраната.

Малко по-късно към тях се присъединиха още 200 мигранти, главно от Африка южно от Сахара, и отново се опитаха да проникнат в прочутия парижки театър и да прекъснат представлението. Много бързо на място дойде полиция, пусна граната със сълзотворен газ и обкръжи мигрантите, пише БТА.

Целта им е била да стигнат до управителя на театъра Ерик Руф и да поискат от него да им организира среща с вътрешния министър Кристоф Кастанер. "Дойде ми до гуша. Тук съм, за да поискам уреждане на документи", каза 35-годишният Абдулай, готвач от Мали, който няма документи за самоличност и работи на черно във Франция от 2011 г.

"Искам документи и място, където да спя", каза 32-годишният суданец Абдала, който е пристигнал във Франция преди две години и спи на улицата, под един мост, добавя АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е подарък от Кадафи за френския народ. Европа се самоунищожи от глупост и глупави евроначалници и европолитици.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези агресивни *** трябва да се изритат оттам откъдето са дошли, стига вече хипи-гей либерастка деградация, Европа има нужда от ред, сигурност и просперитет. Всички мигранти трябва да кандидатстват за работни визи и само ако бъдат одобрени да бъдат допускани тук, а ако след пристигането си наруши закона да се екстрадира.
32
3
 
16
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Сега чакам поредния германофиль да излезе и да ми каже как фон Браун е измислил и ракетата и Кометата и коелото и проточения бойлер.Ахахах!
31
4
 
14
 
! Отговори
до Фък'т преди 5 години
Факания - кажи пак колко велики са САЩ??Дето организираха тълпи от скакaлци за Европа!
30
2
 
17
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Такива като тоя от снимката ще се прехвърлят скоро у Германиика мечтата на българският чу.ку.нд.ур.Германия и без тва има нужда от работници представям си го как сглобява БМВ и го прави "качествено" а не като "империалистическата" Тесла.Смех!И да си германофил не е лесно!
29
4
 
19
 
! Отговори
до Фък'т преди 5 години
Пий си медикаментчетата Оли!САЩ И Великобритания велики????В какво - в арабски и африкански пролети ли
28
2
 
22
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 5 години
Французи били окупирали държави - ТАМ НЕ Е ИМАЛО ДЪРЖАВИ ! Държавите са заслуга на европейците.
27
7
 
12
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Затова Великя Британия си е Велика Британия Сащ ди е Велика Държава а за Австралия и Нова Зеландия изобщо не говорим държави от друго измерение.Дпоко германофили свърши ли папуто във Франс ще дойдат до любимият ви Немски Райх.
26
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трудови лагери трябват за такива...
25
0
 
15
 
! Отговори
Не! преди 5 години
До Юнал ДжемиловИли какво: :ДДДД
24
15
 
3
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
До Не!Внемавай милечък
23
5
 
23
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
Вдлъбнат...мотико...копачПриготви си фeca и си купи ибpик!Ще ти трябват!Защитник на диваците се извъди!Още един политкоректен ***!
22
0
 
17
 
! Отговори
Ха, ха ха преди 5 години
Францистан
21
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 19Егати еволюцията. Да разсипеш цял свят, а после да ревеш, че те налазват бежанци. Ами ще те налазят бе мyхльо. Га яде кифтета не рива? Франция заслужава това, което й се случва на 100%. Ако знаете какви геноциди са извършвали заедно с британците, ами нали първия концентрационен лагер е създаден от тях, бе. Абе къде са индианците? Дека са аборигените в Австралия? Хммм... а после ревът. Това е карма бе дyшички. Всичко се връща на този свят, не го ли знаете?
20
3
 
32
 
! Отговори
@@ преди 5 години
Имах склонност ДОНЯКЪДЕ да оправдая мигрантите заради колониална политика, но с анализа фактите все по-малко оправдание намираш:Факт е че когато холандците са стъпили в южна Африка, там не е имало ЖИВ ЧОВЕК. Да! Марксистката пропаганда е в основата на "геноцида" на черното население там. Имало е една война, която холандците са искали да избегнат и която е изцяло заслуга на черните спуснали се от север за да превземат. Размножаването им е друг факт. Земята е ограничена. Европа е послендната крепост на белите.
19
3
 
21
 
! Отговори
до 19 преди 5 години
С м е ш к о ... така е еволюцията ... по-качествените видове побеждават!Примитивните диваци в Азия и Африка ... не стават за нищо!Така и до днес!*** и ти - да бориш колонистите Лyмпен!
18
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАфрика и БИ са в това състояние благодарение на Франция и Англия. Те ги окрадоха, начертаха измислени държави без да взимат предвид етническия състав (каква изненада, същата работа правеха и на Балканите след войните), което даде предпоставка за още конфликти. Много мъки причиниха на света. Сега да не се провят на ни лек яли ни лек мирисали.
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гюнтер 9То и французите никой не ги е канил, но са окупирали доста държави. Сега наследниците си искат своето.
16
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите не се интересуват от чернокожите, за разлика от англичаните, които помагат на местното население да разрешат някои от проблемите си. Френския колониален модел се отличавал с по-оголено преследване на печалбата и незачитане на интересите на населението.
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Източна Африка Франция контролира и част от Сомалия днешната Джибути. През 1911 г. Мароко също става френски протекторат.Последните присъединени колонии на Франция са от периода на Първата световна война, когато Франция завзема бившите турски територии Сирия и Ливан, както и германските колонии Того и Камерун. Следва да си зададем франсетата какво са искали и търсели от тези народи и страни.