Провалът на сделката за Brexit е катастрофа за Великобритания!

Андрей Ковачев: На Острова бързо да решат какво ще правят
16 яну 2019 09:10, Елка Василева
43
Провалът на сделката за Brexit е катастрофа за Великобритания!
Андрей Ковачев. Снимка: архив, Булфото

Снощният вот по сделката на Тереза Мей за Brexit е много по-лош за Великобритания, отколкото за Евросъюза. Това коментира българският евродепутат Андрей Ковачев пред БНР.
 
"Това е катастрофа. Разбира се, не е добре за Европейския съюз, но много по-лошо е са за самата Великобритания. Затова и Доналд Туск, и Жан-Клод Юнкер, и всички ние призоваваме Великобритания изключително бързо да реши какво ще прави“, каза Ковачев.

Още по темата

Според него определени британски политици са вкарали страната в задънена улица.

"Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията по отношение на ЕС доведоха до това, че Великобритания е пред сериозен проблем и то икономически, ако тя на 29 март излезе от ЕС без никакво споразумение. За третите страни важат всички ставки, тарифи, митнически сборове. За всяка стока, произведена във Великобритания, ще трябва да се плащат, ако влезе в общия пазар на ЕС, митнически сборове", обясни евродепутатът.

Той е категоричен, че няма как да се промени сегашното споразумение. По думите му единственият вариант е, ако страната реши да проведе втори референдум, тогава да се даде някаква отсрочка.

Предсрочни избори не решават проблема с Brexit, каза още Андрей Ковачев.

Около 100 евродепутати, сред които и Ковачев, подписаха отворено писмо до британската общност, в което я уверяват, че ако преосмисли своето решение, е добре дошла отново в семейството на Евросъюза.

Британският премиер Тереза Мей претърпя съкрушителна загуба в Камарата на общините при гласуването на нейната сделка за Brexit. 432 депутати гласуваха против и само 202 я подкрепиха. Мей загуби вота с цели 230 гласа. Това е най-тежката загуба на британски премиер от 20-те години на миналия век.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕГА В АНГЛИЯ ИМА ПОВЕЧЕ ИНДИЙЦИ И ПАКИСТАНЦИ, ОТКОЛКОТО АНГЛИЧАНИ В ИНДИЯ.КМЕТЪТ НА ЛОНДОН Е ПАКИСТАНЕЦ, ЗАЩОТО ПАКИСТАНЦИТЕ В ЛОНДОН СА ПОВЕЧЕ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ.
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все едно, че нещо зависи от Андрей Ковачев. Взел да дава акъл на англичаните.За Англия може да е лошо без сделка, но за Европа е още по-лошо.
32
5
 
4
 
! Отговори
V преди 5 години
Прилича ми на ВСВ . А България пак на страната на Германия .Аз очаквам Англия Русия и Франция да си договорят по добри условия за търговия ;) Меркел разреши на кипарските банки да не плащат на английски и руски вложители ,а това означава че за английски капитали в ЕС е опасно ;) Англия няма интерес да остава в ЕС
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Андрейчо ,като разбирач и истински радетел за Доброто на Европа ,какво ще кажеш за ...обезлюдените села и градове в България ,за съсъпаните земедели ,икономика ,образование ,здравеопазване ,армия ,за демографския апокалипсис ,за корупцията ,за срива на морал и човешки ценности ...?!? Защото в Англия по цял ден от това се тревожат : ..как е караме в България ?Всичко ,което харесват т.н.- европейци са. Пандурите !! За това е целия панаир !
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Масово хората се учат ЕДИНСТВЕНО от грешките си. Ако сега Великобритания на излезе от ЕС, до няколко години всички ще са забравили и пак ще започнат разни индивиди да натискат за излизане. От изключителна важност е сега да излязат, за да могат всички поддръжници на Брекзита и там, и в ЕС да видят нагледно до какво води глупостта им и да си налягат парцалите. Пропусне ли се тази рядка възможност за житейски урок, пак ще се върнем на старата песен и така докато ни мине животът.
29
11
 
4
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Половината европейски държави нямат пари да си вдигнат самолетите.Немците нямат и хора.
28
3
 
2
 
! Отговори
Полска незгинала преди 5 години
Ква гръцка армия ва ти луд ли си.Индия има много опит срещунПакистан и все ги бие.Ако хванат немците индииците ще ги бият до посиняване.
27
1
 
9
 
! Отговори
Пешо селянина преди 5 години
Референдуми до дупка ,докато излезе резултат какъвто ни устройва - това е мотото на нашите умници начело с Андрейчо. ЗНАЧИ имало е избор и той е ясен АНГЛЕТАТА ВЪН.Другото е стъкмистика по нашенски.
26
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Ако имате деца които учат или работят там ги изтеглете от острова. Англичаните за озверели и вече е опасно за българи и източноевропейци . Вадят ножове, шила ,пистолети,а полицията им не преви нищо във ваша защита.На страната на престъпниците са.. Казвам ви го от опит!!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29 Пакистанците като са толкова силни ,защо заедно с Индия и Бангладеш бяха английска колония векове наред!Съотношението на силите е било някъде 1към 30 в полза на индустанските племена!
24
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 27 Гръцката армия ,която е част от ЕС е 60% от турската по брой на самолети,танкове и др. техника!А ,испанската,италианската,френската /с атомно оръжие/ и др. ,къде ги оставяш?Индийската е само статистика ,без никакви сериозни военни традиции!
23
11
 
7
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Между другото оня ден немчигите заявиха официално че нямат хора за армията и събират от цял свят за да си запълнят бройката.Толкова за европейската армия.Пакистанците ако хванат хипотеткчната европейска армия ще я сгънат както ци.анин сгъва командос.
22
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията по отношение на ЕС доведоха до това, че Великобритания е пред сериозен проблем и то икономически"Това обаче е само мнение на един евротепутат от ГЕРБ. А нали в Англия има демокрация, как така са минали лъжите, дезинформацията, популизма - демокрацията нали е най-съвършената система, или британците са *** и некадърни и не могат да я прилагат. Ама на крива ракета и Космоса и пречи, всичко и пречи.
21
15
 
2
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Европейска армия абсурд.Никой няма да си даде атомното оръжие на германия.А то и без тва повече от половината немски самолети не летят нямат пари за армия целият ЕС да се събере не могат да формират армия силна колкото турската или индииската какво остава за американската.
20
3
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
"Дивият популизъм, лъжите и дезинформацията..." - еми ще си похапнат на Нагъл Фараж от фуража и фъшкиите...
19
9
 
8
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
Не го ли разбрахте най-накрая. Никой няма да излиза от ЕС, или поне не напълно.ЕС прави общ военен съюз и британската армия ЩЕ остане част от него, без значение дали ще има брекзит или не. Такова медийно квичене, то не бяха актьори, политици, който където имаше либерал се изказа по тази тема, и предричат апокалипсис едва ли не.А е ясно на всички, Англия ще са по-добре от източна Европа, от Испания, от Италия, от Гърция, без значение какво ще стане след излизането.
18
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България трябва възможбно най-скоро да излезе от ЕС и да търси контакти за съюс с Русия под някаква форма икономически и военно, можем да им предоставим тероторията за военни бази и достъп до Сърбия и Косово от Крим. Иначе когато ЕС се разпадне тогава ще просим, но никой няма да ни иска, то и без това в ЕС и НАТО България се превърна в просякинята на Европа.
17
15
 
6
 
! Отговори
Бритиш Лейлънд преди 5 години
Според мен едва одържат да не се скарат Франция и Германия.Немците не могат да понасят френците смятат ги за ***.Френците са сдухани и не смеят да кажаг гък ама тамошните араби не издържат без храна а не са от най-трудолюбивите.Та французите нямат шанс и ще се опълчат рано или късно.Те жълтите жилетки вече почнаха.А те спират трафика през Франция който е важен за другите държави като Испания Италия Германия и тн.Въпрос на време е да се разпадне кошера.
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този го бяха снимали руски журналисти даваше интервю и се правеше на много важен на английски им говореши, и като му показаха един списък със сътрудници на фондация на Сорос и хонорарите им той започна да се пеняви и да ги плюе на руски, изведнъж се оказа че знае руски. А една датчанка евродепутатка като питаха тя най-спокойно отговори, че намира каузата на фондцаята за правилна и се е съгласива да участва.
15
18
 
19
 
! Отговори
Евро идиот преди 5 години
Британия столетия е живяла без Европа.Ще се справи и сега.За разлика от нас тя има силна икономика ,достатъчно голям пазар в лицето на британската общност и приток на работна ръка от колониите.Ще изхвърли евро отпадъците и ще си подбира само необходимите роби .И ще гледа отстрани кога Германия и Франция ще се скарат кой да води бащина дружина.