EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела

Могерини с декларация, зове за прозрачен вот
26 яну 2019 19:40, Красимир Ангелов
168
EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела
Снимка: Reuters

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини прикани Венецуела да организира нови, свободни и прозрачни президентски избори, за да изберат ръководство, което действително да представлява волята на нейните граждани, предаде Ройтерс.

Още по темата
"Ако няма съобщение за организирането на нови избори с необходимите гаранции през следващите дни, ЕС ще предприеме по-нататъшни действия, включително по въпроса за признаването на ръководството на страната в съответствие с член 233 от венецуелската конституция", заяви в декларация Могерини.

По-рано през деня Испания, Франция, Германия и Великобритания обявиха, че ще признаят опозиционера Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела, ако до 8 дни сегашният държавен глава Николас Мадуро не свика избори. Малко по-късно към ултиматума им се присъединиха още Холандия и Португалия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
20
 
! Отговори
Пародия преди 5 години
Заплаха че шъ му пратят жендъри. *** ЕС то да си оправя мигрантите.
4
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека има нови избори, но всички разходи да ги платят всички поддръжници на самозванеца Гудо, Гауди, Гугу...забравих му името. Резултатът ще е пак за Мадуро.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питахте ли коренното население на Европа дали са съгласни да поставите милиони деца в положение в което ще ги поставите? Знам, че вие живеете в скъпи имения и имоти, но е редно да кажете с кой сте.
2
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам колко честен човек е Мадуро, но това от ЕС е шантаж откъдето и да го погледнеш. Дори и да имаш много грехове, би ли си заложил малкото останало достойнство и чест заради това, че "някой така казва"?
1
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"EС готви мерки, ако не бъдат свикани избори във Венецуела"Абе ЕС нещо почна да се изживява като световен полицай? Мислех, че ролята вече е заета от САЩ? Нещо не ми харесва да съм част от съюз дето голям го вади, ама мек...