Круизен кораб избегна на косъм сблъсък във Венеция

Плавателният съд мина опасно близо до туристически корабчета
8 юли 2019 14:30,
14

Круизен кораб беше опасно близо до сблъсък на кея във Венеция, след като силна буря пренасочи плавателния съд, съобщиха от The Local Italy.

Според официална информация яхта и съдове за обществен превоз са били в опасност, но са успели да се отдръпнат от пътя на „Коста Делизиоса”. Огромният плавателен съд има 12 палуби и капацитет от 3 000 души.

Корабът излизал от пристанището на буксир, но силният вятър и вълнението направили поддържането на курса изключително трудно.

На любителски кадри се вижда как лайнерът подава сигнали със сирената си, а дърпащите го кораби се опитват да го „изправят”.

За щастие сблъсъците са били избегнати, а от компанията потвърдиха, че корабът вече е поел по планирания курс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки, всеки ден стават морски катастрофи. Има места като китайско море или персийски залив, където е ежедневие. В случая даже няма сблъсък!
13
4
 
1
 
! Отговори
Чамал Чашков преди 4 години
Трябваше да стане катастрофа.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Кой ти каза ,че пилота е капитана на пристанището.Капитана на пристанището се казва Harbour master А пилота си е PILOT.В едно пристанище има само един Harbour master A пилотите може да са 100 , според пристанището.Изобщо как коментирате неща за които сте чели само от днес бг
11
0
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
За да ви стане ясно какви са мощностите - танкерът Хан Аспарух 100 000 тона - главната машина полски ЗУЛЦЕР бе с мощност 24000 КС - двадесет и четири хиляди коня ! Осем цилиндъра две турбини двутактов 125 оборота ! Пасажерите са електроходи- имат повече агрегати за ток и се движат на ел двигатели с винтове- целта е да няма огромна машина за да прави вибрации в настройките (палуби) които са доста и комфортът така е осигурен ) Айде със здраве - няма да ви отварям очите на село !
10
3
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Двигателите на влекачите са 3000КС може и повече- А за пилотите- ПИЛОТЪТ Е КАПИТАНА на Пристанището- Отговорността е взаимна с капитана на кораба -Но обикновенно капитанът си мълчи а пилотът действа- Пилотът прави маневри вски ден - Той познава на пръсти пристанището- Плаща му се от страна на корабната фирма за маневрите както и на влекачите ! Спорно е отговорността- както се казва- колективната отговорност е най голямата БЕЗОТГОВОРНОСТ- казвам го като морско конвенционално лице с дълъг стаж
9
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 4 години
Забранете ги тия чудовища ,бе! Нека акостират някъде където няма да застрашават акваторията на Венеция.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли какви кораби са го теглели? Това е огромен кораб, не мога да си представя колко мощни трябва да са били двигателите на теглещите.
7
2
 
4
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До Ф.С.В. В абсолютна грешка си. Пилотът не носи отговорност, а съветва. Ето извлечение от Наредба на Морска администрация..."Присъствието на пилот не освобождава капитана от отговорност..."
6
5
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Пилота носи отговорност- капитана в случая може да го съветва- Пилота е също капитан който е абсолютно запознат с пристанището течения вятър и дори с капитаните на влекачи- Тук се вижда че влекачът е даЛ НА МАКС ДВИГАТЕЛИТЕ -ПУШЕЦИ ИЗЛИЗАТ НО ТРУДНО УСПЯ ДА ЗАВЪРТИ НОСЪТ НА КОРАБА- Проблема на пасажерските кораби е -че са паросни- високи с малко газене и вятърът лесно ги грабва- малко газят за да имат ход- 22 възла нагоре-Няма голямо пристанище в Света в което за да пристане кораб- ДА НЯМА ПИЛОТ
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИванТи на кораб качвал ли си се.Цялата отговорност е на капитана. Пилотът е съветник само.
4
8
 
6
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Висш пилотаж. Вижда се как пилота в последния момент рязко завива, за да издърпа кораба на дясно, тъй като той го води. В пристанище ако стане нещо винаги пилота е виновен, тъй като капитана обикновено не участва активно.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали един италианец- капитан обърна един огромен кораб преди няколко години на брега, че го разглобяваха после. Италианците са малко по- артистични...
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма гемия.В такива кораби, готвачът с подводница влиза в тенджерата за да види дали е сварен фасула.
1
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
цял свят ходи да бара венецианскицици, големи ли са? какви са? или венецианките имат силно развити вагиналнимускули