Русия пуска безплатни визи за посетителите на Санкт Петербург

България и още 52 държави могат да се възползват от услугата
Обновена: 22 авг 2019 13:40 | 22 авг 2019 13:40,
53
Русия пуска безплатни визи за посетителите на Санкт Петербург
Снимка: Pixabay

Русия преди повече от месец осигури безплатни електронни визи за 53 страни, включително и България. Жителите на тези държави могат да посетят Калининград съвсем свободно, попълвайки електронна анкета.

Още по темата

Караянчева: Русия е важен партньор в енергийната сфера

От 1 октомври руските власти са решили да осигурят достъп и до един от най-красивите градове в страната Санкт Петербург. Визите ще са с 30-дневен срок на действие, съобщават руските медии.

В списъка на 53-те държави са включени: Австрия, Андора, Бахрейн, Белгия, България, Ватикан, Унгария, Германия, Гърция, Дания, Индия, Индонезия, Иран, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Катар, Кипър, Китай (включително Тайван), КНДР, Кувейт, Латвия, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Малайзия, Малта, Мексико, Монако, Нидерландия, Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Румъния, Сан Марино, Саудитска Арабия, Северна Македония, Сърбия, Сингапур, Словакия, Словения, Турция, Филипините, Финландия, Франция, Хърватия, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония и Япония.

Русия планира въвеждането на електронни визи за цялата страна от 1 януари 2020 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИСТИНАТАИстината е, че ме досмеша, вси едно чух:"А у вас бият неггрите!".Иситната е, че нямаш никакава представа от оръжие. Аз разглобявах със завързани очи АК за 20 секунди, а ти даже не си го държал.Истината е, че това са две много различни конструкции, като руската е много по-добра.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е чудесна новина, ще се възползвам непременно!
39
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санкт Петербург- най- красивият град на земята!
38
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ленинград, Санкт-Петербург !!!!!!!!!! красота!! красота!! необикновен! вълшебен! приказен град!!
37
1
 
14
 
! Отговори
България преди 4 години
До човекЧовек не искам да споря с никого, не съм в настроение за това.Аз лично са гонил много руснаци, даже с ритници, естествено професионално като работа охрана.Обаче едно искам да разбера, защо аджеба Англия или Франция не прати войски след клането на българите осмелили се да оспорват власта на Османската империя...Разбира се те са им били съюзници, прочети малко история и тогава говори.
36
4
 
4
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 36И не, нищо не разбираш! Това искам да добавя само.Кои са тези митологични хора, които според теб "гледали лошо на руснаците"???Няма такива хора! Не познавам нито един човек от моето обкръжение, който да гледа лошо на някой руснак.Изключение правят руснаците Владимир Путин, Дмитрий Медведев, Сергей Лавров, Сергей Шойгу... опа! Тоя май беше тувинец, не е руснак? Нищо, то и Сталин е бил грузинец, както и Хитлер е бил австриец... да ги харесвам ли?А руснаците ги харесвам много!
35
7
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 36Съвсем погрешно тълкуваш историческите факти, а тези факти дори не се оповестяваха публично преди 1989 г.Не знам, може би бяха държавна тайна.Не са ни направили 16-та република защото така сме им били много по-изгодни.Първо, Румъния е чисто географско препятствие.Второ, като република от СССР, България ще граничи с капиталистически държави от три страни - Югославия, Гърция и Турция.Защо Югославия? Това е другият парадокс - защото оттам може да се избяга!Както виждаш - сложно.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Огромно благодаря на Русия, но за мен лично е малко късничко.Току-що се върнах от Санк Петербург. Бели нощи. Северна Венеция.Красотата не може да се опише.Трябва да се види.
33
5
 
18
 
! Отговори
Боряшник преди 4 години
Разбирам хората които гледат лошо на руснаците, обаче не разбирам защо е всичкия хейт за тях.Имали ли са възможност да присвоят България като 16 република по предложение на Тато, имали са, направили ли са го, не.Те просто ни чувстват близки и това е, няма драми, няма псувни.Че са особени, да такива са.Може би не е лошо да са различни, ако не бяха различни всички тука щяхме да носим арабски и мюсюлмански имена.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АнонименНикой не те и кани. Това е просто възможност. Има достатъчно хора които ще се възползват и ще отидат. Ако Ермитажа и Мариински не са в тоята сфера на интереси, може да отидеш в Милано на шопинг, там при разпродажбите може да кушиш евтини маркови парцалки. В Петербург не е за теб, няма смисъл да ходиш.
31
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълен абсурд е да отида в Русия или на Черноморието. Ако ме заставят ще избера Черноморието. По-малко руснаци, мазут и легионерска болест. Но пък няма да се къпя 1 седмица, сървайвър. В Русия няма сървайвър, ако не си руснак, радияцията те убива за часове.
30
5
 
23
 
! Отговори
Санкт Петербург преди 4 години
Е много красив град. Строен като столица на велика империя. Препоръчвам. Преди месец бях там.
29
3
 
12
 
! Отговори
До истината преди 4 години
Общото между двата автомата е само думата. Колкото и да не ти се вярва, но гениалния Калашников даже не е виждал другия автомат. И ако немецът беше напраеил нещо по-добро неговия щеше да се произвежда в целия свят
28
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Питат русофил:- Ходил ли си в Ленинград ?Отговор:- Е..е, тази година бях в Гърция !Питат:- А бил ли в Москва ?Отговор:- А..а, миналата година ходих в Истамбул !
27
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Санк Петербург е по-добре красив и от Париж.Посетете тези градове.Заслужава си.Не слушайте промените и болни мозъци на младежите Русия
26
0
 
0
 
! Отговори
Bad Company преди 4 години
До ДонателоАко река да ти допълвам списъка мога да пиша до утре сутрин:)
25
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А безплатен противогаз ще раздават ли ?
24
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещееем ....за нищо на светаа....не ни се ходи там....
23
9
 
10
 
! Отговори
Донатело преди 4 години
Санкт Петербург е изцяло дело на европейски инженери, архитекти и художници, така че наистина си го бива. Между другото, дори прословутият Кремъл е построен от италианския архитект Пиетро Солари. То и прословутата "Молотовка" е Студебейкър, джипът ГАЗ 69 е Додж, "Москвичът" е Опел, "Ладата" е Фиат и т.н.
22
0
 
10
 
! Отговори
Русофил.... преди 4 години
УРАААААА...... ЗАМИНАВАМЕ СИ!!!!