Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела

Климатът трябва да бъде спасен
5 окт 2019 07:16,
129
Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването на европейска стратегия за постепенно извеждане на дизеловите и бензинови автомобили от експлоатация, която да позволи 2030 г. да бъде забрана на продажбата им във всички страни от съюза, с цел борбата с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Дания отправи предложението вчера на европейска среща на министрите на околната среда, която се състоя в Люксембург.

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен цели да превърне Европа в първия въглеродно неутрален континент до 2050 година. Според датската делегация за постигането на тази цел е необходимо транспортния сектор да намали въглеродните си емисии, пише БТА.

ЕС цели до 2030 г. да намали с 40 на сто въглеродните си емисии, за да помогне за борбата с глобалното затопляне, припомня Ройтерс. През 2018 г. датското правителство обяви, че ще забрани продажбата на нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива. По-късно Дания се отказа от идеята, защото тя щеше да влезе в конфликт с европейските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
2
 
! Отговори
нормален не гей преди 4 години
В българия колите не замърсяват въздуха така че няма да спра да си возя дупето с джипа
59
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 60 преди 4 години
Мне... Процеса на добиване на водород от вода... (единия начин е от вода с електроенергия...) но добива си остава скъп... Просто технологиите с които се разполага до момента - не позволяват "евтин добив"Независимо от "мащаба" на мерака
58
4
 
22
 
! Отговори
Дегенерати преди 4 години
Дегенератите от Дания където практикуват официално зоофилия и има секc екскурзии за сношения с кучета, ще ни командват какво да правим и какво не!Много нагли oтpепки!
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Датчаните да си оправят първо здравеопазването, да гледа себе си да оправят, за света и за климата има кой да се грижи.
56
3
 
3
 
! Отговори
Тротинетко преди 4 години
Приятели, грабвайте тротинетките, хайде всички, хайде всички на тротинетките. Лет'с гоу грийн приятели, хайде всички, хахде всички.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BMW намаляват заплатите на 1/3 от специалистите. Засегнати са няколко хиляди инженери и висококвалифицирани служители на баварския моторен завод. Чрез реорганизацията на работното време годишните доходите са орязани средно с 10-17 хил евро годишно.
54
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е и колите на газ да се забранят.
53
4
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Не и в България....ей сега си отворих прозореца да проветря ,връщам се в стаята след пет минути и вътре не се диша ,някоя нафтова печка отдолу е изревала ***,булгарррр......
52
1
 
1
 
! Отговори
до Циник преди 4 години
Цената пада при масово производство.
51
1
 
11
 
! Отговори
?$ преди 4 години
Учените от БАН работят върху телепортацията, така че скоро(преди завършването на АМ Хемус) няма да има нужда от никакви автомобили.
50
4
 
4
 
! Отговори
Циник до 53 преди 4 години
Първо защото технологията за добиване на водород е "скъпа", и недостатъчно "рентабилна"... разбирай печалба няма да има.Второ - практически нито 1 "резервоар" не е 100% сигурен и херметичен.Но основната причина си остава, че "производството" на водород е скъпо!
49
2
 
16
 
! Отговори
Датчани! преди 4 години
Пак има нещо гнило у вас и мерише отвратително чак у нас ;( . Стойте си у Данията и си дишайте квото щете. Но у вас!
48
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Начетох се на умнотии в долните постове. Истината е че няма да можете да спрете прогреса, а той е премахване на изкопаемите горива, премахване на ядрената енергетика и тотално преминаване къв вэзобновяеми източници на енергия.
47
3
 
14
 
! Отговори
Дреме ми за датчанит преди 4 години
Действително приказката е вярна "Има нещо гнило в Дания". И тези като са си навили на масрафа и могат да си позволят да си купят електрички ние останалите, какво да правим, да се върнем към каруците, че да сме екологични ли? Датчаните като караха до сега дизели и бензинки, защо не мислиха за екологията? Не благодаря, аз няма да си спра дизела заради разнежените еврогейци. Ако ми подарят електричка тогава да, но да си изхвърля автомобила, за който съм дал пари и ми служи вярно ей така само защото
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам защо електромобилите с литиеви батерии биват лансирани като заместител, при положение, че съществува технологията с водородни клетки? Само един килограм водород може да складира 240 пъти повече енергия от литиево-йонната батерия, а отпадният продукт от водородното задвижване е чиста вода. Докато оня клоун Мъск нарича водородната технология "глупава", "глупавите" японци вече готвят стратегия да станат първата водородна държава.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До *** до 44Точно това е целта разрушаването на европейската индустрия,която ще доведе до огромна базработица,бедност и смърт в Европа. Нещо като у нас,само,че европейците от запада няма да има къде да отидат емигранти да бачкат.
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедност и глад, мръсен въздух, онищожена природа.... ей ! Такава планета ли искаме да оставим на Лили Иванова? Стегнете се моля!
43
3
 
13
 
! Отговори
Циник до 44 преди 4 години
Даже и чисто "теоретично" замяната само в Гервания на над 80 000 000 автомобили с електрически - ще означава, че Германия ще трябва да "внася ток" от 48 те АЕЦ на Франция... А и изграждането на зарядни станции едва ли ще е евтино, и екологично.Разрушаването на европейската индустрия върви с пълна пара... Скоро милиони заети в автоиндустрия, и фирмите доставчици ще останат на улицата. И това всичко - шепа бkлyци в САЩ да направят пари.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Дания освен болни хамлети, които се чифтосват еднополово, друго няма. Аре у лево.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще намалят емисиите като преместят заводите в Турция и Китай.... абе нали на една планета живеем или не