Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела

Климатът трябва да бъде спасен
5 окт 2019 07:16,
129
Дания към всички в ЕС: Откажете се от бензина и дизела
Снимка: Pixabay

Дания и още 10 страни от ЕС призоваха за създаването на европейска стратегия за постепенно извеждане на дизеловите и бензинови автомобили от експлоатация, която да позволи 2030 г. да бъде забрана на продажбата им във всички страни от съюза, с цел борбата с климатичните промени, предаде Ройтерс.

Още по темата

Дания отправи предложението вчера на европейска среща на министрите на околната среда, която се състоя в Люксембург.

Новата председателка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен цели да превърне Европа в първия въглеродно неутрален континент до 2050 година. Според датската делегация за постигането на тази цел е необходимо транспортния сектор да намали въглеродните си емисии, пише БТА.

ЕС цели до 2030 г. да намали с 40 на сто въглеродните си емисии, за да помогне за борбата с глобалното затопляне, припомня Ройтерс. През 2018 г. датското правителство обяви, че ще забрани продажбата на нови автомобили, задвижвани с изкопаеми горива. По-късно Дания се отказа от идеята, защото тя щеше да влезе в конфликт с европейските правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И докато Европейските производители се самоубиват под натиска на криворазбрани цели, останалия свят си пуши на воля и превзема европейските позиции завоювани с много труд през десетилетията. Честито. После се чудим защо Китай превзема света.
99
18
 
6
 
! Отговори
man преди 4 години
Тук още сме със комунистическо мислене, някой да ни ги давал за без пари електричките, щото видиш ли сме готини..
98
3
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Както е казал на Шекспир брат му: - Има ли нещо не гнило в Дания?
97
4
 
19
 
! Отговори
мижи да те лажем преди 4 години
Ако наистина искате да продавате електрички, то откажете от цялата печалба и продавайте на себестойност, за да може да станат 2 пъти по-евтини от тези с двг. Тогава никой няма да купува коли с двг. Всичко друго е празни приказки в пространството.
96
6
 
15
 
! Отговори
Хюго Бос преди 4 години
Аман от наци-болшевики, които искат да прреправят света по свой модел. Ами да се отказват те, кой ги спира?
95
2
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Горките хора! Кой знае с какъв огромен джип ги е размазал тоя пиян украинец...
94
1
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
***MAЛOУМНИЦИ, като журналистите от днес...
93
3
 
9
 
! Отговори
ivailo преди 4 години
Айде, мюсюлманите да ги закриват тия скандинавски ***...
92
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
От преди години още има патентовани двигатели с въздух под налягане, но след като успешно ги тестваха в Индия набързо ги скриха...
91
3
 
19
 
! Отговори
да знаете преди 4 години
в бг сме много по еко от западняците - удължавайки живота на един автомобил от 5 години (когато се изхвърля на запад) до 20 години (когато се изхвърля тук) спестяваме милиони тонове въглеродни емисии за производството на нови пластмасови играчки. Много повече отколкото тези стари коли евентуално замърсяват. Просто трябва изтински технически прегледи а тези дето се трепят по пътищата - проблема най-често не са старите колите, а липсата на мозъл
90
0
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 4 години
Ами да преди години всичко се опаковаше в стъкло, станиол и амбалажна хартия - всичко това рециклируемо. Пък не сме се изгърбили да ги връщаме
89
0
 
10
 
! Отговори
глупости преди 4 години
Ако наистина мислите за екология спрете пластмасата за опаковки ... защото отдавна ядете пластмаса, пиете пластмаса, дишате пластмаса и с*ерете пластмаса,
88
2
 
24
 
! Отговори
CO2 преди 4 години
Не мога да разбера докога населението в Европа ще продължи да се подлъгва по измислицата "спасяване на климата " която води единствено до скоростната деиндустриалузация на континента ? Какво ще спасим като в останалата част на света ще компенсират нашите ограничения ? Може би в Дания си мислят че няма нужда от индустрия и всички ще работим само модерно звучащи професии като "коучинг" и т.н и ще правим пари от това ? За съжаление мечтите им ще бъдат разбити от китайците , но ще е късно тогава .
87
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А произвеждането на акумулаторите какво е замърсяването на въздуха а преработката на старите акумулатори е с пъти по голямо от дизелите и бензиновите автомобили.Производството на ел енергия също замърсява глупости искат от Дания пак далавери някой да печелят за сметка на обикновените хора.
86
2
 
21
 
! Отговори
Жо преди 4 години
НЕ МОГА да си представя, как пред един жилищен блок със 120 апартамента и 120 ел-автомобили вечерта ще се зареждат с ток.
85
2
 
13
 
! Отговори
Алф преди 4 години
Ало, тази Ел. енергия за Ел. коли с *** ли ще я произвеждаме, най- чиста е атомната енергия и тази от газ метан другото е шменти капели и още нещо..
84
6
 
12
 
! Отговори
Reptile преди 4 години
Хубаво, а ток от къде?! ТЕЦ-ВЕ, ама те са много по-ниско КПД от един двигател?! АЕЦ-не го искате, щото е руски, слънце нямате... а с ВЕЦ сте до НИКЪДЕ! Сложна работа г-да, много сложна!До 10 години ше си ръпаме топките от яд, че не пистроихме БЕЛЕНЕ преди 10 години на тогавашната предлагана цена от 12 млрд ЛЕВА...
83
15
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
В скандинавските страни политиците ходят на работа с колела. В задачата се пита - ще дадат ли личен пример нашите политици като направят същото------ Кьосавото парясано жуже Путин може ли да пази равновесие на две гуми? Той какъв пример ще ни даде?
82
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Извинявам се много!40 000 000 автомобила в Германия.40 000 000х 80кВт = 3 200 000 000кВт = 3 200 000мВт на ден! Моя грешка, но този резулта е много по зле от предишната ми сметка!А в световен мащаб?
81
9
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Дания го наби на Путин дотоп ките, затова и днеска из с раните од роскини полайват срещу викингите.