Борисов успокои: Макрон не критикувал българите

Френският президент говорил с българския премиер
Обновена: 2 ное 2019 22:25 | 2 ное 2019 22:15, Петя Славова
246
Борисов успокои: Макрон не критикувал българите
Снимка: БТА

След като България реагира остро на думите на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита африкански мигранти пред български банди, премиерът Бойко Борисов коментира темата във Facebook.

Още по темата

В социалните мрежи Бойко Борисов увери, че Макрон се е свързал с него, за да го увери, че тези твърдения не са истина. Премиерът написа "Френският президент Еманюел Макрон се свърза с мен, за да ме увери, че изтеклата информация за изречени от него думи в интервю, не отговарят на истината".

Постът продължава: "Той ме увери, че никога не е критикувал българските граждани, работници или институции. Президентът Макрон препотвърди подкрепата си към България. като премиер на България няма да позволя никой да обижда нашия народ и се надявам да не се стига до такива ситуации занапред".

Според списание "Вальор актюел", Макрон е казал пред техен журналист: " Предпочитам хора, идващи от Гвинея или от Кот Д'Ивоар, които са тук и вършат работа, отколкото българи или украинци с техните нелегални канали."

Думите му разбуниха духовете първо във Франция, където за първи път президент дава интервю за толкова крайна медия. Думите му обидиха и Украйна, която повика френския посланик в Киев за да даде обяснение.

Остро реагира и България. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство. Френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в МВнР за обяснения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов вече не е в състояние да успокоява никого.Самият той има нужда някой да го успокоява, особено утре, неделя, 3 ноември 2019 г.
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази нация не може да роди нищо по-читаво от "вълци и кози", както е казал поета. По-добре управляващи вълци, отколкото кози-канибали.
92
2
 
16
 
! Отговори
Сержант преди 4 години
Тоя яко започва да ме дразни.
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът може да е забил някое черно гадже от бившите колонии, човещинка е, особено в неговия случай.
90
1
 
14
 
! Отговори
Леле преди 4 години
Нали Външно министерство е връчило протестна нота? Дори да е звънял по телефона, .....трябва да се извини ОФИЦИАЛНО и по дипломатически път! Завъртял бил телефонче!!.. Наистина ни се подиграват! Днес четох точните ми думи във френската преса! Маню Макарон дори не знае, че българите пътуваме легално в ЕС, понеже сме част от ЕС!!!... Нагъл, по-нагъл, най-нагъл и четвъртата висша степен е Макрон
89
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов успокои"Това е твърдение лишено от доказателства.
88
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо реши, че лъже в услуга на Макрон?Много ми е интересно - по цял ден тука полуруските .....плюят България, а сега се пишете много обидени?
87
0
 
13
 
! Отговори
Булшит преди 4 години
Боко е застанал в поза партер.
86
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да лъжеш в услуга на Макрон се равнява на държавна измяна.
85
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската статистика лъже в полза на Путинския режим, от там честни отчети не чакайте.
84
4
 
5
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Колкото и да лаете платени драскачи Мая Манолова очаквам в 20.05 на 03.11 след като обяват прогнозните резултати от балотажа да изпадне в истерия!
83
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коефициентът на смъртност е брой починали сред 1000 човека и се дължи на това, че младите емигрираха масово и на второ място високата раждаемост през 30-те години на 20 век. Нашите 80 и нещо годишни баби и дядовци не са безсмъртни.
82
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи далеч зад Сърбия и Просия сме бе, гений? Всички сме в първата десетка България, Украйна, Сърбия и Просия, с приблизително равни показатели.
81
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка шишко!
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Думите му разбуниха духовете първо във Франция, където за първи път президент дава интервю за толкова крайна медия. Думите му обидиха и Украйна, която повика френския посланик в Киев за да даде обяснение."Естествено след това само е трябвало да звънне на нашата под лога и да му продиктува тази реч, която четем в момента. Три държави, сред които и Франция са реагирали на думите му, само нашия ка ун е тръгнал да лъже, че Макрон не бил казал това.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на диктатора!
78
2
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 4 години
Паисий Хилендарски казал:* О Неразумни Юруде, защо те е срам да се наречеш Българин*Пенчо Славейков е казал:* Не сме народ, не сме народ а Мъ****Един Цар каза : * Българина трябва да си смени Чи***Един премиер каза:* Лош човешки Матр****Макарони каквото и да каже , все тая
77
2
 
5
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До 98 Ама разбира се, че медия никога няма да си измисли нищо :D И твоята не е лесна :D
76
4
 
5
 
! Отговори
Путин ни нарече преди 4 години
Слуги , а негов депутат ни взе за стока на пазара и никой не се обиди , но сега може.
75
4
 
4
 
! Отговори
Сикаджия премиер преди 4 години
Но иначе обидчиви.България е по милост в ЕС , но колко ли още ще ни търпят.