Джамбазки подари книга за Македонския въпрос на делегати в ЕС

Делегатите са от Съвместния парламентарен комитет ЕС - Северна Македония
22 ное 2019 14:47,
21
Джамбазки подари книга за Македонския въпрос на делегати в ЕС
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

В Европейския парламент евродепутатът Ангел Джамбазки подари книгата "Македонският въпрос - история и актуалност", издадена от Македонски научен институт - София, с автор доц. д-р Стоян Германов, на членовете на Делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС - Северна Македония.

Още по темата

В книгата се разглежда Македонският въпрос от Балканските войни до края на 20-и век и началото на 21-и век, включително идеите за разрешаването му, пропуски и компромиси.

От Скопие: Мини Шенген е полезен, но само като въведение към ЕС

Припомняме, че Съвместният парламентарен комитет, съставен от делегация от Европейския парламент и парламента на Република Северна Македония, разглежда всички аспекти на отношенията между Европейския съюз и Република Северна Македония. Той може да отправя препоръки до Европейския парламент, до парламента и правителството на Република Северна Македония, до Съвета на ЕС и до Европейската комисия.

Подаръкът е в съответствие с принципната и последователна позиция на Ангел Джамбазки и ВМРО - Българско национално движение, изразена и от българското правителство посредством рамковата позиция относно разширяването на ЕС и процеса на стабилизиране и асоцииране на Република Северна Македония и Албания, а именно, че пътят на Македония до членство в Европейския съюз минава през консенсус с България за общото историческо минало, основано на обективни факти.

Категорична позиция на ВМРО - Българско национално движение е, че България трябва да продължава да подкрепя Македония по отношение на нейната евроатлантическа интеграция, стабилност и териториална цялост. Подкрепа, която обаче е възможна единствено и само след изчистване на спорните въпроси в общата ни история - след постигане на конкретни резултати в работата на Съвместната експертна комисия по историческите и образователните въпроси, верифицирани от Съвместна междуправителствена комисия, относно периода от общата ни история до 1944 г., в т.ч. и постигане на договореност за Гоце Делчев, ВМОРО - ВМРО и Илинденско-Преображенското въстание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
лора преди 4 години
До Скептикнато и ес са подслон за некадърни,корумпирани,алчни и популистки настроени политици.
19
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Македонския въпрос е последното убежище на катастрофиралата управленска коалиция. Какво ли ще измислят после да трупат точки тези части от колелото.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До джаичПрестани с глупостите си,бе българите са имали най-големите битки с татарите(монголите), цяла Европа е треперела и се е страхувала от монголите(татарите), а волжските българи ги побеждават,а българския цар Ивайло Е РАЗГРОМИЛ ОКОНЧАТЕЛНО ТАТАРИТЕ,смазал ги е от бой. Ивайло е бил блестящ воин и тактик.БЪЛГАРИТЕ СЕ ПОЯВЯВАТ ОКОЛО 5 ВЕК в днешна Украйна,волга,Днепър и на Балканите,а монголите(татрите) чак през 12 век в Азия и 14 век в Европа.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО да възстановят гробището на загиналите герои от ВМРО в Гърция или да им направи костница с надпис на мястото на което са загинали в днешна Гърция.ето го видеото-https://youtube/watch?v=xWbAatDvB5A
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВМРО да възстановят гробището на героите от ВМРО от Гърция или да им направи костница с надпис на мястото на което са загинали в днешна Гърция.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Джамбазки, мъж на място!
14
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До джаичАма не можеш да отречеш какви мъдри народни поговорки имаме! Като например: "Крадецът вика: Дръжте крадеца! " Идеално ти пасва в случая. В психологията на това му викат проекция. Да ти го кажа по-простичко: Пропагандата и лъжите са само при вас! Това може да се докаже. И ти също го знаеш - щом нападаш с обиди си наясно, че нямаш факти.
13
2
 
4
 
! Отговори
северомакедонец преди 4 години
До джаичти гъбаркаш ли се или си мислиш така...За жалост македонците сте произлезли от българите. Това си е жив резил !!!!
12
4
 
4
 
! Отговори
Историчка преди 4 години
До Малко инфоВанче Михайлов не е имал никакво влияние в Югославия. Там всичко е решавал Тито. ВМРО са били нещо като ВИС и СИК, а царските офицери са били изключително жестоки към югославската съпротива. Затова ни мразят най-много в Македония след гърците според техните допитвания.
11
4
 
3
 
! Отговори
Малко инфо преди 4 години
Септември 1944 Ванче/преименувал се Иван/ Михайлов обявява независима Република Македония и я отцепва от ЦБ, след среща с Хитлер и Шеленберг. Това са патриотите от ВМРО - неофашисти и сепаратисти.
10
3
 
5
 
! Отговори
виж го ти шушумигата преди 4 години
Подарява книги, а пашпортите со паре, тарикат момче е !
9
4
 
6
 
! Отговори
циник преди 4 години
Евалла , машалла на джамбаз байрактар , достоен патреот и ученик на шкембе войвода , ти си наш'та гордост , ти си голем *** !!!
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На европейците им дреме за българите и северомакедонците,тази комисия е създадена за да вземат някое евро отгоре.На пролет в Загреб вратата за Македония ,не само няма да бъде отворена ,а заключена с три-четири катинара!
7
15
 
8
 
! Отговори
джаич преди 4 години
Джамбазки няма нищо общо с нашата татковина Македония . Това лице с неясна полова принадлежност е проводник - рупор на татаробугарските халюцинации и бълнувания. Сигурно има увреждания от ментално и духовно естество наред със наличните му сексуални девиации. Бугарската история е морбидна бутафория , безкраен низ от фантазии , пропаганда , лъжи и измислици.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джамбаски ако знае за насилсвеното християнизирана на Българите от Византия за повече онфо има и година 866 г как ли ще отреагира???Насила християнизиран ли е сега Джамбаски?
5
4
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 4 години
Поредният грях на комунистите за разцепването на майка България! Много грехове им се събраха.Време е за лустрация.Фашисти и комунисти са с подобна идеология- власт,чрез тетор и убийства. Българската младеж да се пази от тия болни хора,за които отечеството не съществува.България няма нужда от такива ципори.( Захари Стоянов" Социаизмът в България" в-к "Свобода" 20.12.1887 г)
4
4
 
11
 
! Отговори
обикновен преди 4 години
Какви спорни въпроси в ОБЩАТА ни история може да има? До 1944 има история на един народ, българският, разделен от политическа несправедливост, след това историята е на същия народ, българския, под различни управленски програми и цели - това си е тиха гражданска война, със силно чуждо влияние и за чужди цели, в която едната страна, македонската, се е продала!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До makedonicusСърбоманите и агентите на Интернационала пикаят гас
2
12
 
6
 
! Отговори
makedonicus преди 4 години
Не е достатъчно да си убеден , че си прав в лъжите си , нужно е да убедиш и другите , че истината е на твоя страна . Нашата сила е истината , логиката и разумът. Реакцията на *** Джамбазки е емоционална без реалистично и прагматично покритие , показател за ментално и когнитивно безсилие , креативна импотентност и интелектуална инсуфициенция.
1
13
 
8
 
! Отговори
Асана преди 4 години
Джамбаза първо да си смени турската фамилия и тогава да подарява книги!