Хиляди на протест срещу премиера на Чехия Андрей Бабиш

Той е заподозрян в злоупотреба с европейски фондове
Обновена: 11 дек 2019 09:14 | 11 дек 2019 09:13, Ния Христова
11
Хиляди на протест срещу премиера на Чехия Андрей Бабиш
Снимка: Ройтерс

Хиляди протестиращи се събраха в Прага, настоявайки за оставката на преиера Андрей Бабиш, съобщи Bulgaria ON AIR. Протестът беше организиран след като излезе новината, че прокуратурата ще възобнови разследването за измама срещу Бабиш.

Миналата седмица главният прокурор на Чехия обяви разследването за незаконно прекратено. Премиерът е заподозрян в злоупотреба с европейски фондове.

Става дума за злоупотреба с 2 млн. евро от европейски субсидии, също познато като аферата "Щъркелово гнездо". Гражданите на Чехия дадоха срок на премиера да се оттегли от поста си до края на годината. Протеста се организира от движението "Милиони моменти за демокрация".

Участващите в протестите са над 80 хил. Протестиращите отдадоха минута мълчание на жертвите от нападението в университетската болница в град Острава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чехите са Народ а не мъpшa като българите.Бабиш е светена вода на фона на престъпника от Банкя но *** дума не обелва и вкупом гласува ли гласува за Тиквата-султан.
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На този му викат чешкия Борисов... Смятайте за какво става въпрос.
6
0
 
5
 
! Отговори
Кух профил преди 4 години
Ето един опитен човек. Байко трябва да го привлече в екипа си, да го направи министър например след като чехите го свалят. Експерти трябват!
5
0
 
17
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Видяхте ли? И в Чехия се краде. Няма смисъл да протестирате. Аз довечера ще ви обясня по телевизията какъв космически растеж имаме и как строим по 5 километра газопровод дневно.
4
1
 
10
 
! Отговори
men преди 4 години
Порко, дай му убежище на шиляка, направи го министър, лапайте заедно и на края му дай стара планина орденче. в цяла европа всеки ден все по зле и по зле - само нови глоби, нови данъци, ноби забрани за белите хора. съветския сыуз ряпа да яде. хората едвам си гледат децата и си плащат сметките а тунеядците в бриксел се "грижат" за африка, близкия изток и климата. и след 5 годинки нищоправене хоп я в борда на директорите на париба я некоя немска фирмичка дето има нужда от законче. и ты, кервана върви, кучетата лаят.
3
0
 
12
 
! Отговори
- преди 4 години
Евалла! А бай ***???
2
2
 
3
 
! Отговори
Цъки преди 4 години
По някои тв канали казаха 60000.
1
1
 
19
 
! Отговори
отвратен преди 4 години
А ТУК РОБИТЕ КРАКА ЦЕЛУВАТ НА ТИКВАТА !!