Нямаме причини за безпокойство за влизането в еврозоната

От 2013 г. насам икономиката върви нагоре
31 яну 2020 22:22,
47

НС прие решение, с което дава мандат на финансовия министър Владислав Горанов да преговаря влизането на България в Eврозоната с фиксиран курс лев - евро. "За“ гласуваха 140 депутати, "против“ бяха 2-ма, а общо 66 се въздържаха.

"Наскоро прибалтийски държави влязоха с фиксираните си курсове, това е само възможност от цялата пороцедура, която е конфиденциална", посочи председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян за "Денят ON AIR".

Още по темата

"Не мисля, че има причина за каквото и да е безпокойство. Българската икономика от 2013 г. върви нагоре, тоест 7 г. растеж. Опозицията намира трудно неща, с които да се заяжда. Всичко щеше да протече много по-добре, ако беше обяснено предварително", коментира той.

По думите му детайлите около присъединяването остават зад завесите.

Финансовите регулатори по принцип имали сдържана комуникационна политика, защото нещата не винаги били разбираеми за широката публика, а същевременно това е чувствителна сфера.

 "Не мисля, че има паника, процесът по присъединяване е по-важен от крайната цел. Еврозоната е стабилна, доларът обаче е много по-доминиращ. Наш основен приоритет трябва да е образованието, за да сме по-успешни в бъдещия свят", посочи още той.

"Тези неща не са за референдум. Цените в последните години си вървят нагоре и така или иначе - понякога повече, понякога по-малко. Фиксираният курс отдавна ни е направил спокойни за левовете в джобовете ни", подчерта Хампарцумян за Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
22
 
! Отговори
ОПОМНЕТЕ СЕ!!! преди 4 години
След 10 години управление на Борисов България е НАЙ-БЕДНА В ЕВРОПА,а и на първо място по смъртност.Държава с 1300 години история изчезва заради алчносттана ЕДИН чОВЕК,с малко "ч"!!!На път е да погуби България,а той ще избяга.
19
2
 
3
 
! Отговори
Левон преди 4 години
"Цените така или иначе си вървят на горе" - т.е. САЩ така или иначе си печатат на провала пари без покритие и ги раздават на привилегировани като мен да си купуваме активи (имоти), които така и така за вас стават все по-скъпи, а на мен ми идват безплатно."Доларът остава доминиращ" - т.е. ние сме верни на големия брат заради горното и не ме интересува какво мислят ощетените.
18
6
 
18
 
! Отговори
писна ми преди 4 години
Икономиката върви нагоре?Не!Бедността върви нагоре,а България-към дъното.Герб е заплаха за България.Бойко е вреден за децата Ви,иначе нямаше да бягат да мият чинии навън!!!
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога най-после ще се намери един от надените журналистчета който да зададе въпроса защо Дания, Швеция, Полша, Чехия, Унгария, Румъния не си дават зор да влизат в еврозоната???
16
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се.Това ще е поредното двойно обедняване на населението.Единствените които имат изгода от Еврозоната са политиците защото планират още 100-200милиарда евра кредити .След тва лек фалит.Кофти ми е защото и аз съм част от това и за разлика от общото стадо полухора които в захлас мучат "европейски съюз" сякаш европейският съюз е някакво чудотворно нещо което ще реши всички проблеми.
15
2
 
3
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До *** Далаверата е на еврогейците да опоскат и последните валутни фондове на България цицане до край на боко и мутрите на сижимка около него
14
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ИМА ЛИ ПРИЧИНА ДА ВИ ВЯРВАМЕ?! Лъжци! Всички знаят, че лъжете!!!
13
1
 
6
 
! Отговори
Няма причини преди 4 години
Не а причини за безпокойство ако спестяванията са в чужда валута по сегашния курс.
12
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ще е национална катастрофа за България. Спестяванията на българите ще се стопят и тогава ще настъпи глад, че сред африканските републики ще се наредим.Никой не ни пита искаме ли евро?Продажните политици вече с г..за си крадат и продават всичко в името на парите. Най-големите ни врагове са тези ,които си избираме на изборите.
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това решение на НС наистина ли е прието? Защо липсва на сайта на НС с приети решение, а фигурира като предложение за гласуване? Някой гледал ли е онлайн парламента? Реално гласувано ли е такова нещо или само е обсъждано?
10
3
 
22
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Абе ние знаем, че вие нямате проблем, ама ние ще имаме много проблеми, когато ни турнете еврото при курс 1:4 или дори още по-висок!След толкова фалити и обири на държавата изобщо не ви вярвам за нищо!
9
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Затрийте и последният белег на българската държавност - Лева!И бъдете проклети!
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кораба потъва, музиката свири и с мегафона ви наливат че всичко е наред.Слаба държава, *** народ.
7
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох как ще ни го нахендрят само, охоооо вко и дълбоко.Спете овце, всичко е наред.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eu si se razpada...i bez bg levove...drug souz sha si kupite s bg levove...
5
6
 
46
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Питам? За какъв х..й ни е да сменяме лева с еврото?Каква е далаверата?Обикновенния българин,пардон роб ще живее ли малко по добре? Никой не попита искаме ли ЕС сега никой не ни пита искаме ли еврозоната.Забравих.РОБИТЕ НЯМАТ ПРАВО НА ГЛАС.
4
9
 
12
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Bolgari bidete SPOKOJNI ...... 4 leva/1 euro........ ahahahaaaaaaaaa
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се безпокойте кораба потъва нормално
2
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът не е спокоен за валутния резерв, който смятат да усвоят, и който е следващата "Голяма сделка" от Прехода. Темата е табу.
1
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bg lev e silno podcenen, zaradi korupcionni koncesionni komunisticheski dogovori. sha farkat deputatski, bankerski glavi i presni zakoni na porazia.