Германски финансов министър се самоуби заради COVID-19

Тревожела го задаващата се икономическа криза
30 мар 2020 13:25,
60
Германски финансов министър се самоуби заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шeфер е извършил самоубийство, очевидно, след като се е „разтревожил“ как да се справи с икономическата криза, предизвикана от мерките срещу разпространението на коронавируса, заяви премиерът на провинцията Волкер Буфиер в неделя, цитиран от германския ежедневник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Още по темата

54-годишнят Шефер е намерен мъртъв в близост до железопътна линия в събота. От прокуратурата в Визбаден заявиха, че смятат, че той се е самоубил.

„В шок сме, не можем да повярваме и преди всичко сме изключително тъжни“, заяви Буфиер в записано изявление.

Хесен е дом на финансовата столица на Германия Франкфурт
, където се намират големи кредитори като Deutsche Bank и Commerzbank. Европейската централна банка също се намира във Франкфурт.

Видимо разклатен, Буфиер припомни, че Шефер, който беше началник на финансите на Хесен в продължение на 10 години, работи „ден и нощ“, за да помогне на компаниите и работниците да се справят с икономическото въздействие на мерките срещу пандемията.

„Днес трябва да приемем, че той беше силно разтревожен“, отбеляза Буфиер, близък съюзник на канцлера Ангела Меркел, допълва „Фокус“.

Именно в този труден момент щяхме да имаме нужда от някой като него“, добави той.

Популярен и уважаван, Шефер отдавна е обявен за възможен наследник на Буфиер. Двамата са членове на дясноцентристкия Християндемократически съюз на канцлера Ангела Меркел.

Той оставя жена и две деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
10
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
Жалко за близките му! Но в постъпката му има нещо бих казал останало от средновековието , демонстриращо чест, достойнство, чуство за неизпълнен дълг към обществото. Самоубийства е имало и по-късно, виждайки безизходица Ромел също си е теглил куршума. Другите самоубийци няма да споменавам, само ще кажа на всички тези у нас, които се опасяват че такава панадемия ще настъпи и тук, да не се опасяват. Нашите политици са имунни а и няма за какво да се чустват виновни.
31
3
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До горановНе само Горанов, цялото правителство
30
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости, самоубил се е защото DB си имаха и без тази криза проблеми и се очакваше до година-две нова банкова криза така или иначе. От друга страна на меркел простотиите и те трябва да се плащат от някъде, че да е мирно населението. Като цяло не се очертава светло бъдеще за Германия.
29
8
 
6
 
! Отговори
Доктор преди 4 години
Немският министър сгазил лука , "усвоил" повече евро и сега като разбрал, че ще трябва отчет , бързо се упътил към гарата. Искал човекът да хване влака за Москва. Изтървал го за малко.
28
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тоя ли го пишете жертва на корона-вируса??
27
3
 
24
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Самоубийство е най-изгодната версия за убийците му.
26
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия финансов министър пък е готов да убие повече Българи заради кризата с COVID-19. И е далеко от мисълта да последва примера на своя колега.
25
2
 
13
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Не ми се вярва да се е самоубил. Или ако е , едвали причината е тази. Помислете- немец ,финансист при това врял и кипял и далече от тинейджърската възраст. Има нещо друго ,но едва ли ще го научим
24
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Адидас и други големи вериги спряха да плащат наеми за магазините си. Форс мажор.Да видим до кога швабите ще издържат с домашния арест на населението.
23
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не вЕрвам. Когато искаш да помогнеш не се самоубиваш. По-възможно е да е нагазил в дълбокото.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас!А може и някой да го е убил.Води се световна икономическа война и световна биологична война в момента!Бог да го прости!
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой от вашите управляващи нямат и идея какво ги очаква само след седмица две. Стотици хиляди останаха без работа и доходи. Стотици хиляди ще останат с доходи с които няма да могат да си платят тока водата отоплението и храна. Не искам изобщо да си представям тези изгладнели тълпи като тръгнат кой ще ги спре. Другаря пожар представя ли си какво го чака и мисли ли че ще го спасят полицаите и Бронираният му джип. Как мислите ще оцеле е ли. Жан Виденовата зима ще им се стори като разходка из парка
20
3
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЛЪЖАТ!САМОУБИЛ СЕ Е ЩОТО БИЛ СИ ВЛОЖИЛ ПАРИТЕ В ЛУФТХАНЗА КОЯТО СЕ СРИНА НАПОЛОВИНА КАТО ЦЕНА!!!ГУБЕЩИТЕ ИНВЕСТИТОРИ ОБИЧАТ ДА СКАЧАТ ОТ ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ КАТО ЗАГУБЯТ КРУПНИ СУМИ)
19
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей , не случихме на финансов министър толкова години, да му се не види!!
18
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия не би го направил.Той от едно земетресение в Перник се изплаши и оттогава живее уж под наем в имот на Домусчийски,та някой да очаква такава крайна мярка-абсурд!
17
0
 
8
 
! Отговори
доктора преди 4 години
На германците маи им готвят сценарий ала 90-те години. Най-големите им банки са вече повече от 2 години пред фалит. Набълбукали са се с лоши кредити от американския имотен балон още от 2008 година, паралелно са взели много и от китайците. Май ще се опитат да си изтрият дълговете като фалират банките. Големия потърпевш ще е Китай. Дано не съм прав.
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов е много дебелокож, така е, прав е номер 14......................държи се толкова надменно и гадно , изобщо не му пука за българите, не мога да го понасям, дори Симеон Дянков беше малко по-приемлив, той крадлив гадняр,но не беше такова мекотело като Горанов!!
15
6
 
14
 
! Отговори
#последвай германеца преди 4 години
Горано, недей спа, че ако не беше чича ти, вероятно щеше да си хигиенист на ведомствена бензиностанция, работеща само денем, без събота и неделя, и без санитарен възел. Последвай германеца, вместо да пелтечиш припотен.
14
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов,ти си твърде дебелоок така,че от теб Сепуко не се очаква! Само не знам след два-три месеца Теб и "командира ти " какво ви чака?
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ангела да вземе пример...