Шефът на испанския здравен кризисен щаб с коронавирус

Фернандо Симон поддържа редовен контакт с премиера Санчес
30 мар 2020 15:00, Елка Василева
12
Шефът на испанския здравен кризисен щаб с коронавирус
Фернандо Симон. Снимка: архив, БГНЕС

Шефът на испанския здравен кризисен щаб Фернандо Симон, който ръководи борбата с коронавируса в страната и поддържа редовен контакт с премиера Педро Санчес, е дал положителна проба за вируса.

Още по темата

Това съобщи Мария Хосе Сиера, представител на испанските здравни власти, цитирана от Ройтерс.

На редовна пресконференция днес, на която замести Симон, Сиера заяви, че тенденцията при ежедневния брой на заразяванията се е променила, откакто са били въведени карантинните мерки. Сега новите случаи се увеличават с по около 12 процента на ден при приблизително 20 процента преди 25 март.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
ЛЕКАР в Испания преди 4 години
Престанете да мрънкате и да се правите на по големи светци от Папата!!Че разбирате от футбол,това е ясно.Ама пък чак такива разбирачи на епидемиология,ай по полека!Испанците са същите непокисти и непокорници и затуй я докараха до тази ситуация начело с безхаберника Педро Орешарски!Да ,този *** се намъкна във властта като Орешарски,а сега му сърбат попарата всички,включително и аз! Така,че зачитане на мнението на по знаещите от вас и се вижда,че сте по добре от останалите в Европа!
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще оцелее. Да.Ама кой?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще оцелее.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айдеее, отиде им щаба...
7
1
 
2
 
! Отговори
Глоба преди 4 години
Не е спазил мерките. Трябва глоба за всеки болен по 5000 евро!
6
5
 
2
 
! Отговори
егаси щаба преди 4 години
Себе си не може да опази...
5
6
 
6
 
! Отговори
Грух преди 4 години
Все чакам някой от тия известните да се гътне пък те не щат. То не бяха Том Ханкс, Борис Джонсън, принц Чарлз, е го и тоя, само ни ги пускат за да е по- драматично. Утре и генерал-пожарникарят ще се тръшне "геройски" за около 5 дена и после ще го гледаме цяла вечност каква неравностойна борба е водил, каква смелост е показал и т.н. Относно смелостта, някои хора помним как се скри при протестите 2013г. С тази смелост ако вируса беше толкова страшен генерала да е изчезнал на някой частен остров.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Испанците и италианците гонят милон заразени, всеки който дойдеше оттам си беше заразен, и който направи тест е положителен. То и затова толкова много жертви. Напълзя ги виусът преди да се усетят. Щом е толкова заразен , а още от декември е в Китай засечен, значи най-късно от януари броди в Европа. Просто не се правиха тестове до преди края на февруари и тази зима "грипът" беше много гаден. Аз го карах 10 дни с кашлица, каквато никога до сега не съм имал.
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В началото на кризата подкрепях открито ген. Майтапчийски, но ми се струва, че доста си избяга от ролята, много му се вдигна рейтингът и се взе на сериозно. Интересно ми е, АКО въпросният ген.-майор проф.д-р и последният да затвори вратата Майтапчийски, даде положителна проба, кой ще ни води статистиката на брифингите и ще заплашва хората? Неадекватни са мерките, неадекватни са вие - вземете пример от Тайван и Сингапур, да видите хората как са си решили проблемите. Без репресии над народа!
2
7
 
10
 
! Отговори
.. преди 4 години
Пък нашия "Годжи" има по-сериозно заболяване от корона вируса, но това е обществена тайна.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализъм не капитализъм е мотото на ЕС, отново ни набутаха в соц съюз.