Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19

В страната не са въведени задължителни строги мерки за изолация
4 апр 2020 10:16, Ния Христова
296
Швеция в готовност за хиляди смъртни случаи от новия COVID-19
Снимка: БГНЕС
Швеция трябва да е готова за хиляди смъртни случаи от новия коронавирус, предупреди премиерът Стефан Льовен, цитиран от ДПА и БНР.
 
"Ще броим мъртвите с хиляди. Трябва да сме подготвени за това", каза Льовен в интервю за шведския всекидневник "Дагенс нихетер". Той изтъкна, че пандемията от COVID-19 ще продължи "месеци, не седмици" и призова "да не бъде свалян градът". 
 
Попитан на какво се основава прогнозата му, Льовен спомена опита на други държави и степента на разпространение на вируса в Швеция.
 
Правителството за сега залага на стратегия, която не въвежда задължителни строги мерки за изолация. Шведският премиер призна, че "това означава също, че ние ще имаме повече много болни хора, нуждаещи се от интензивни грижи, ще имаме много повече мъртви".
 
По последни данни в Швеция, която е с население от 10 милиона, има 6131 регистрирани случаи на заразяване с новия коронавирус и 358 починали.
 
"Мисля, че (шведският подход към кризата) не бива да бъде преувеличаван прекалено много", каза още Льовен. Той уточни, че "всички страни обмислят как да наложат социално дистанциране и да укрепят здравната си система. Ние го правим по различни начини, понякога сме на различни етапи (от епидемията)".
 
Шведският премиер подчерта, че кризата не се отнася само до броя на хората, които ще се нуждаят от медицинска помощ, но и до икономическите последици. Той заяви, че освен до епидемиолози, правителството се е допитало и до икономисти как да бъдат смекчени последиците за икономиката и заетостта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето шведи, както и типичните англичани , извън.мегаполиса Лондон, си имат къща на два етажа и.двор с градина.- т. нар. country cottage - тези са най -добре и никога няма да се заразят. Дишат чист въздух, стоят си в градинката сред цветята и си пият кафето в изолация. А 80-90% от българите - затворени в панелки. Това е несъвместимо с живота. и здравето. А сега и парковете затвориха: //
251
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Межудвременно разликата межуд Швеция и Норвегия стана още по-голяма. Шведите вече имат 4 пъти повече смъртни случаи на милион (преди бяха 3) и девет пъти повече критични (преди бяха 6), въпреки вече наложената карантина.Шведите определено ще останат в историята като една от най-тъпите нации в тая обстановка.
250
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 272Ами, живей си живота, кой те спира? Ние искаме да знаем колкото се може повече. Бай Ганьовските "***, ***" истории са ясни. Обаче веднага гледа да нападнеш човека. Що, ти кой си? Някой ***,който освен по цял ден да спами за друго не става.
249
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега и някакъв санитар в немска болница (ако въобще е такъв, а не поредния ***) започна да ни дава акъл как да си живеем живота. Абе що не си гледате живота и да оставите останалите да си гледат своя. Изведнъж всички станахте много загрижени за останалите, що ли?
248
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами който го е страх, стои си вкъщи, излиза до магазина с маска, мие си ръцете и толкова. Какво ви пречат хората на улицата? Нали те, а не вие придобивате стаден имунитет?
247
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 266Не искам да съм черноглед, но може и да ти се наложи да си промениш някои от възгледите за това какво можеш да си позволиш като свобода, поне докато няма ваксина. Иначе, да, мийте си ръцете, колкото се може по-малко пипайте повърхности които са достъпни до много хора, не си дишайте в лицата, спазвайте дистанция от поне 1.5 метра, ползвайте дезинфектанти на публични места и не си пипайте лицата.
246
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТоест да се готвим за нещо като чума, така ли?Не, не е чума, но пътя на предаване на заразата е толкова ефективен спрямо начина по който комуникираме, че ако не нарпавим всичко нужно да го спрем, много хора ще си отидат. Самата зараза е много потентна и развие ли се в критичен случай борбата с нея става много сложна, поради което и толкова често (поне за нашите разбирания) се стига до летален изход. Затова, спазвайте препоръките на СЗО ако имате тази възможност и мислете.
245
2
 
39
 
! Отговори
Д. В. Б преди 4 години
Аз незнам, повечето от хората кои новини гледат? Дори по българските които не са критерии за обективност и изчерпателност постоянно дават какво се случва по света. Дори без прогнози се вижда ОЧЕВАДНАТА истина. До днес има 15 000 мъртъвци в Италия, която е с драконовски мерки и почти не работеща икономика от един месец. Та какво би станало в нашата страна ако следваме модел подобен на Швеция? Ще се молим да не умират хората ли, ще ги лекуваме ли, или на нас ще ни се размине? Айде малко мислете?
244
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свободният и нормален човек сам се пази - мие си ръцете, подържа здравето си и се радва на живота. И никога няма да каже "Затворете ме, заключете ме, сложете ми намордник, да не виждам слънце и да не чувам птичките, да дишам спарен въздух, пълен с микроби и акари! Вземете ми ДВА МЕСЕЦА от живота, та да оживея. Ами ако ти е писано да умреш на 58-ия ден? Животът е да се живее, а не да се съществуваш като амеба.
243
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Нямаш си абсолютно никаква идея за какво говориш и колко сериозно е това нещо."Тоест да се готвим за нещо като чума, така ли?
242
7
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква епидемия са изпуснали, грипа ли? Докато вие се свирате вече трета седмица в дупките си като плъхове, хората си живеят живота. Знаете ли колко хора са умрели в БГ за тези 3 седмици? Към 5-6 000 човека. От всякакви болести. Знаете ли колко камиона с трупове са това? Около 10 тира. Всеки ден стандартно умират по 270-300 човека + 1-2 СЪС коронавирус (а не ОТ коронавирус). Това е схемата.
241
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanНека ти обясня нещо драга. Аз работя в един от най-големите клинични комплекси в Германия и ВСЕКИ ДЕН посрещаме пациенти с въпросния вирус. Също така поддържаме връзки с останалите центрове отговорни за различни аспекти на епидемията, както и се конултираме с най-добрите епидемиолози в света. Ще ти кажа, че си абсолютен въздух под налягане. Нямаш си абсолютно никаква идея за какво говориш и колко сериозно е това нещо. Радвам се, че в България такива като теб нямат думата.
240
4
 
34
 
! Отговори
Lan преди 4 години
260, обикновено заяждане или страшно ти се ще да не съм права и игнорираш очевидното - ВСИЧКИ развити страни изпуснаха епидемията, НИТО една не успя да я задържи както успя България...и други африкански и източно европейски държави. Простият отговор е - нито една НЕ желае да я задържи. Пилците се броят на есен, в случая ще са достатъчни три месеца, поне за България. Тогава ще съм безкрайно щастлива да съм сгрешила тотално...
239
2
 
33
 
! Отговори
Lan преди 4 години
260 :), не може да се направи сложна сметка за минути, но ако си смятал достатъчно, можеш да направиш приблизителна прогноза, това не е ясновидство. На мен също не ми харесва! Смятам, че е достатъчно точно една седмица и достатъчно близко, за да провериш...
238
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanС други думи, товите категорични изказвания за Германия, включително за "предвидените" жертви и т.н. ти не можеш да предвидиш, въпреки че си "прозрял" цялата "манипулация".Ясно, виждам че имаш голямо бъдеще в Ясновидството. За съжаление в сериозните теми си абсолютен виц.
237
2
 
32
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Най-лесно можеш да провериш за Италия където епидемията трябва да приключи в рамките на месец, защото ще е най-скоро и следейки безработицата в България - 300хил безработни е прагът, след който няма връщане назад, до дни ще спрат да обявяват нивото на безработица, сега с половин уста се обявяват по 5хил. души на ден...регистрирани.
236
1
 
33
 
! Отговори
Lan преди 4 години
256, за точност трябва сметки, но до седмица ще се изкачат до върховите нива, после още 2-3 седмици плато - схемата повтаря тази в Италия, които вече са тръгнали надолу. До 3-4 седмици ще приключат италианците. Ние още не сме почнали. Смъртността в Германия е много ниска - там играе някакъв неизвестен фактор. Дори и Италия и Германия трудно ще се възстановят - икономиките им няма да работят нормално 2-3 месеца и ще се озоват в свят с глобална рецесия...ние няма да се възстановим изобщо.
235
5
 
32
 
! Отговори
Ясно преди 4 години
"Правителството се е попитало до икономисти" , ами при толкова заразени правителството трябва да се допита до погребалните агенции. Още едни *** и управници ,горките шведи .
234
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До LanИмаш ли изобщо нещо, с което да подкрепиш бъртвежите си, или трябва да ти "вярваме"?Щом си "прозрял" всички тези неща, явно знаеш параметрите на това което ще се случи. Дай прогнози какви ще са жертвите в Германия и кога би трябвало да затихне епидемията там. Нека видим за какво говориш.
233
0
 
34
 
! Отговори
Lan преди 4 години
253, точно така - знаят, сметнали са го с по-голяма точност от мен! И ТОЧНО за това епидемия има в развитите страни, НЕ е ограничена. А тук сме безкрайно щастливи, защото Баце ни пази от вируса!