Храната в Румъния и Полша е по-евтина от българската

В България обаче са най-ниските цени в ЕС на ресторанти и хотели
Обновена: 21 юни 2020 11:46 | 21 юни 2020 08:00, Анисия Иванова
134
Храната в Румъния и Полша е по-евтина от българската
Снимка: Pixabay

Храната в Румъния и Полша е по-евтина, отколкото в България, обявиха от Евростат. Цените на храните у нас са 76,5% от средното ниво в ЕС, т. е. са по-ниски с 23,5%. Същевременно храните в Полша са с 31,2% по-евтини от средното за ЕС ниво, а в Румъния са с близо 35% по-евтини. Оказва се, че взимаме най-ниските заплати в ЕС, но храната в Полша и Румъния е по-евтина.

При колите, моторите и колелетата цените в България са по-високи, отколкото в седем други страни от ЕС. Цените на личния транспорт у нас са 87,2% от средните в ЕС, като са по-високи отколкото в Румъния, Естония, Чехия, Унгария, Кипър, Полша и Словакия.

Цените на мобилните и стационарни комуникации у нас са 70% от средните в ЕС. Но са по-високи отколкото в Естония, Латвия, Румъния и Полша. При домакинските електроуреди в Полша отново е по-евтино, отколкото у нас.

В България обаче са най-ниските цени в ЕС на ресторантите и хотелите, алкохола и цигарите, разходите за дома, дрехите и мебелите.

Цените на алкохола и цигарите у нас са 62% от средните за ЕС, а в Ирландия са три пъти по-високи. Цените в ресторантите и хотелите у нас са само 45% от средните в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Букурещ шоколад Милка е 1.30 лв, във Варна е 2.30 лв... Само дето заплатите са 4 пъти по-високи
13
7
 
42
 
! Отговори
мхм преди 3 години
Бях в 38 държави по няколко пъти. Повечето Европейски. В почти всички страни като отидеш в супермаркет, цените са по-евтини. Градове като Рим, Париж и Лондон, в супермаркетите е по-евтино от Лидл в България. Сами си правете сметка колко скъпо е тук. Статистиките тук са доста положителни даже, съвсем далеч от реалността. Тъжно ми е..
12
8
 
11
 
! Отговори
отегчен преди 3 години
На прокажено племе пак други са му криви..........................."Благословеното" племе, мога да допусна, сте турците. Или "ромите", може би.
11
15
 
11
 
! Отговори
един факт преди 3 години
Полша и Румъния са баш русофобите в Изт. Европа. Затуй за тях канграчулайшън.България е баш русофила... За нея бАнго вАсил.
10
7
 
12
 
! Отговори
психиатър преди 3 години
ЗА БЪЛГАРИЯ БОГАТА МНОГО САЩ И МНОГО НАТО!.....................За такива като теб, много студени душове, електрошокове, бой ... гръцка музика.
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА БЪЛГАРИЯ БОГАТА МНОГО САЩ И МНОГО НАТО!
8
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Румъния храната е по-хубава. Имат качествени мезелури, сирене и кашкавал. Не като пре скъпите отвратителни на вкус филета, шунки, шпек и кашкавал в България.
7
4
 
48
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Причината е ясна, нашите търговци са ТЪРГАШИ!Продават скъпо защото цялата държава е едно картелно споразумение !Жалко за родината ни !
6
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На прокажено племе пак други са му криви.
5
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в Австрия е по-евтина храната, дрехите и горивото, ама вие сте баровци в територията.
4
43
 
6
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
В Зимбабве храната е още по-евтина. В Тайланд също. Като не ви харесва храната или каквото и де е друго тук, преместете се там, където ще ви харесва повече! Свят широк. Само не ми мрънкайте, че тука това или онова е така, а пък другаде било по-иначе!
3
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама си нямат Баце, да похърква сладко, сладко.
2
6
 
39
 
! Отговори
Пунта МАРА ГАРГАмел преди 3 години
Тя 'ръната може да е по-скъпа тук спрямо Румъния, но затова пък е с по-ниско качество. Сурогати и деликатеси само.
1
6
 
24
 
! Отговори
Бойка Ханъма преди 3 години
При страпоните как е хавата?