Франция: Шшт, тихо! Не говорете, пазете се от COVID

Страната препоръча да не се говори на обществени места
26 яну 2021 12:41,
51
Франция: Шшт, тихо! Не говорете, пазете се от COVID
Снимка: БГНЕС

Европейски държави продължават да затягат мерките, за да ограничат разпространението на COVID-19.

Във Франция Националната академия по медицина препоръча да не се разговаря и да не се водят телефонни разговори на обществени места, съобщава БНТ.

Физическата дистанция, която французите вече трябва да спазват, е 2 метра. Забранено е използването на платнени маски.

Независимо от строгите мерки и вечерния час Франция продължава да е с висока смъртност. Според статистиката тя е на седмо място в световен мащаб. Френските власти обсъждат налагането на нова - трета по ред карантина.

Френските власти отправят настоятелна препоръка към всички граждани, които пристигат във Франция от европейските държави, да се изолират за период от 7 дни след пристигането им, в края на който да им бъде направен втори вирусологичен тест (RT-PCR COVID), съобщиха от МВнР.

Припомняме, че Франция въведе изискване за отрицателен PCR-тест за всички граждани от европейското пространство, включително и България, считано 24 януари.

Властите във Франция се готвят да обявят трети по ред локдаун и нови ограничителни мерки с цел да се спре бързото разпространение на коронавируса. Решението се очаква в най-скоро време.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
33
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност играта на "мълчанка" в градския транспорт наистина помага за намаляване на разпространението на вируса, та не е лошо и ние да я практикуваме
1
4
 
21
 
! Отговори
A преди 3 години
Жана Дарк била с температура милата