Макрон: Паспортите за ваксинация несправедливи спрямо младите

Френският президент готов да се ваксинира с АстраЗенека
26 фев 2021 19:20, Елка Василева
30
Макрон: Паспортите за ваксинация несправедливи спрямо младите
Снимка: БГНЕС

Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като Гърция, няма да бъде справедливо към младите хора, заяви френският президент Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

Младежите са на опашката на програмите за ваксинация, посочи френският президент след вчерашната виртуална среща на високо равнище на ЕС. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Още по темата

Макрон добави, че самият той е готов да приеме да му бъде поставена ваксина на АстраЗенека, ако това му бъде предложено, когато дойде неговия ред. "Предвид последните научни проучвания ефективността на ваксината на АстраЗенека беше доказана", посочи той.

По-рано тази година Макрон предизвика смайване във Великобритания, като заяви, че разработената от АстраЗенека и Оксфордския университет ваксина е "почти неефективна" при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент заяви също, че АстраЗенека не е изпълнила поетите ангажименти за доставки и лидерите на ЕС оказват натиск над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за контрол на износа на ваксини не трябва да се използва за забрана на износа им, защото това би било контрапродуктивно, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече не се говори дали някой иска спринцовки.Пунктовете ви за инжектиране в цял свят стоят празни, защото сте крайно нагли и се нacрaxтe.Поне разбрахме на 100%, че всички, абсолютно всички премиери, президенти и депутати са кукли на конци.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наистина ли мислят хората за толкова прости?Какви опашки от малади хора? Направо да ги съжалиш, че си нямат спринцовчица.
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно!Децата под 18 г възраст автоматично биват закотвени. Ако родителите пътуват, децата не могат! Ха! И какво правим сега?