Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19

„Усещането беше за тотално безсилие, а бях толкова жизнена“
1 мар 2021 17:00, Елка Василева
229
Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм била." Германката Барбара Майер е можела да се ваксинира, но отказала. Малко след това развива тежка форма на COVID-19. Днес тя отново се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора. И по всяка вероятност се е заразила именно там. Дори и след като няколко нейни колежки се оказали с положителен тест, германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски. „Не допусках, че поемам някакъв риск", разказва 60-годишната жена пред списание „Шпигел", предаде Дойче веле.

"Огромна грешка, ужасна глупост"

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се лоша кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, веднага ѝ направили тест - отделно от тестовете, на които редовно се подлагала в дома за възрастни хора.

Още по темата

Докато чакала вкъщи резултатите, положението ѝ се влошило дотолкова, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната служба не успели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер веднага била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В интервю за изданието nordbayern.de Майер разказва, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, но тя отказала да се ваксинира, защото се чувствала отлично и не вярвала, че може да се зарази. Дори поемала допълнителни смени, след като нейни колежки се разболели от COVID-19. „Но най-вече бях скептично настроена към ваксините. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и приятели също не искаха да бързат. Сега съжалявам много. Колко глупава съм била само", казва Майер.

По-нататък жената разказва какви усилия ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е причинил вирусът. „Силите ме напуснаха и вече не можех да правя нищо, дори до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално безсилие. А преди бях толкова жизнена", споделя жената пред "Шпигел".

Междувременно състоянието ѝ е стабилно, лекарите ѝ позволяват да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно.

"Усещането, че утре може и да не се събудиш"

„Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не вярвах, когато политиците говореха за опасностите, които крие тази зараза. Но съм се заблуждавала. Това беше огромна грешка", признава 60-годишната жена.

Днес тя определя отказа си да се ваксинира като „ужасна глупост". Признава, че се е страхувала да си постави ваксина, след като в интернет прочела множество предупреждения от хора, които ѝ звучали като експерти. „Сега обаче знам какво е да живееш с усещането, че утре може и да не се събудиш", казва Барбара Майер.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги съветва да се ваксинират. И стриктно да спазват предпазните мерки. „Тук в отделението чувам толкова много хора да плачат. COVID-19 е една много тъжна болест", казва жената и добавя: "Ако оживея, веднага ще отида да се ваксинирам".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
4
 
16
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Що няма статия за 80те германки дето не са се ваксинирали и са го изкарали по-леко от настинка - те това не мога да разбера.
166
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно"------- Тоест, касае се за психиатричен случай, ако правилно съм разбрал?
165
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Пак не разбрах - умряла ли е от този ужасен и суперсмъртоносен грип, за който няма лечение?
164
1
 
10
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
И жълтата звезда е отново на мода! Ама късно я въвеждат, вижте Китай предвидливо въведоха в началото и... В момента живеят нормален живот, и то не с отричането на починалия вече президент на Занзибар, който забрани, коронавируса....Никак не ми харесва това постоянно ограничаване на свободи, и че някой от Брюксел казва как да живееш.. Ама...
163
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
А, извинете, в крайна сметка умряла ли е?Или се е излекувала от самосебе си?
162
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам, на ваксърите какво им пречат антиваксърите? Нали като се ваксинираш и вече няма да можеш да се рабзолееш? Защо не оставите антиваксърите да си умрат? Вие нали ще сте здрави?
161
0
 
2
 
! Отговори
Himlet преди 3 години
И аз така мислех
160
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** ква е та пропагандна статия!!!!!
159
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
До ГенадиАми ваксинирайсе. Кой ти пречи?
158
3
 
17
 
! Отговори
malart преди 3 години
Тази статия да не е от Работническо дело, че стилът е от 1946-та за благото на Народния съд и покаянието на съмнявалите се в неговата правота
157
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшна работа е тоя ковид
156
15
 
5
 
! Отговори
Генади преди 3 години
Докато умниците пишат уникалните си коментари тук, 200 000 вече се ваксинираха
155
0
 
8
 
! Отговори
11 преди 3 години
Ако не се знае колко време преди да се зарази са й предлагали ваксиниране - всичкият тоя пасквил отгоре на Дойче ЗЕЛЕ е безпредметен и малoумен.
154
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега фрау Майер ще си има много и разнообразни антитела срещу въруса. Инак ПРОПАГАНДАТА яко тече...
153
3
 
28
 
! Отговори
Д-р Йозеф Гьобелс преди 3 години
Този статия все едно аз съм я поръчал!Вундербар, фрау Меркел!
152
3
 
24
 
! Отговори
... преди 3 години
Мале, мале, братя Грим, Андерсен, че и Елин Пелин завиждат на тази приказка.
151
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква прозрачна манипулация. Време е да се започне ограничаване на контактите с ваксинираните.
150
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КочаБил Гейтс си го каза - нормата на печалбата от ваксините е 10 пъти. Той такива печалби не бил виждал. И влязъл в бизнеса с ваксините. И ти се хили насреща и ти вика какви епидемии ни очакват. Ако някой не вярва, да потърси видеото е негови изказвания.
149
1
 
22
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Това с тези ваксини стана чиста нацистка пропагнда.И евгеника в най-чист вид.иРНК-то казва на ДНК-то какво да прави,ама не се тревожете,не ви бъркаме в гените,не ви правим стерилни и пациенти на онкото.Тоза ваше добро го правим!
148
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецГаньо му казали да се ваксинира и той тича да се ваксинира.