Обрат: Берлин спря ваксинацията с "АстраЗенека" за хора под 60 г.

Причината са кръвни съсиреци
Обновена: 30 мар 2021 17:29 | 30 мар 2021 15:53, Нели Христова
68
Обрат: Берлин спря ваксинацията с "АстраЗенека" за хора под 60 г.
Снимка: БГНЕС

Германската провинция Берлин отново спря временно използването на ваксината срещу коронавируса на компанията "АстраЗенека" при хора под 60 години заради информации за образуване на кръвни съсиреци, предадоха световните агенции.

Главната здравна експертка на Берлин Дилек Калаяджъ заяви днес, че решението е взето като предпазна мярка преди среща на представители от всички 16 германски провинции, която ще се състои след като държавният медицински регулатор съобщи за 31 случая на кръвни съсиреци при хора, които неотдавна са били ваксинирани с препарата на "АстраЗенека". Девет от тях са починали. Всички, без два случая, са при жени на възраст между 20 и 63 години, предава БТА.

Паралелно с решението на властите на провинция Берлин, днес берлинските държавни болници "Шарите" и "Вивантес" преустановиха поставянето на ваксината на "АстраЗенека" на здравни работнички под 55 години, предаде Ройтерс. Ръководствата на двете болници казват, че мярката е предпазна и че е необходима след информации за кръвни съсиреци при жени в Германия след поставена ваксина на "АстраЗенека".

Досега в Германия са поставени близо 2,7 милиона дози от ваксината на "АстраЗенека", според данни на института "Роберт Кох". Тъй като ваксината първоначално бе ограничена за хора под 65 години, с нея бяха ваксинирани млади жени, основно медици и преподаватели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пенциите над 60 да ***. Тяхната кръв не се съсирва оти.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКАИ не само това, а само с Астра зенека бяха подписали договор, но си траяха като прЪ..ня в ***, 2лупите. Даже и сега крият и не казват истината, а обвиняват всички, че видите ли няма ваксини.Как да има като не си заявил бе.
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат вирусът е изкуствен с част от вируса на СПИН вече 30години нито има ваксина нито лекарство за спина защото мутира и този мутира просто създадоха вирус на спина който се разпространява по въдушно капков път и скоро нито ваксина нито хапче ако има такова то трябва да помогне и на тези болни от спин или това е била и целта не знам само догатки
10
6
 
24
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 3 години
А хунтата на ГЕРБ реши масово да ваксинира цялото население с тази опасна ваксина.На 4.04 да спрем геноцида и да изпратим ковид вашистите в затвора!
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Берлин щом спира, още утре Бойко ще изпревари Берлин и също ще спре.
8
2
 
3
 
! Отговори
ина преди 3 години
то лекарство могат да измислят, да забъркат един бъркоч с разни присадки, като веро, ацетон, спирт, бензин, белина, хлор и да инжектират народа. Първо от байдън, тъй и тъй е невменяем... после боци-буци-джипкаджията-тиквун
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Астра Зенека да върне парите на ЕС.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си има лекарства които трепят вируса, ако в ранна фаза когато ти е в гърлото си пиеш антисептик за гърло и уста, дори и да оцелее ще е много слаб. Има и сумати и спрейчета и каквото се сетиш. Дори ваксините в момента ги правят на спрейчета за есента.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хитрите британци май ще се окажат с пръсче в ....
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва просто да измислят някакво лекарство, което се приема като таблетка и да трепе вируса. Просто не мога да повярвам, че не могат да го измислят или не искат. Има толкова много продукти - камфор, мед и неговите продукти, синап, сребърна вода, хинин и тн. Абсурдно е да не е възможно да създадат лекарство. Освен това - защо не пробват вируса върху акули - те са на няколкостотин милиона години еволюция. Със сигурност имунната им система ще утрепе короната като детска игра. Има нещо гнило.
3
1
 
9
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Едно нещо като е куцо, то ди е куцо
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Местито но нашият регулато за лекарства си мълчи за заключенията а основно бяха имунизирани млади хора които бвха по т нар зелени коридори и ако Гермсния има някакъв извод у нас чакат изводът на ББ
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** не така те си промениха името на ваксината значи няма проблеми.