Експерт в Германия: Догодина отново е нужно ваксиниране срещу COVID-19

Все още не е ясно каква трябва да е "подсилващата" доза
17 май 2021 08:20, Петя Славова
51
Експерт в Германия: Догодина отново е нужно ваксиниране срещу COVID-19
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Има вероятност догодина всички отново да трябва да бъдат ваксинирани срещу COVID-19. Това заяви днес Томас Мертенс, ръководител на независима консултантска група по въпроса за ваксините, предаде "Дарик", позовавайки се на Асошиейтед прес.

Още по темата

Все още няма достатъчно данни, за да се каже кога точно ще бъде необходима "подсилваща" доза и властите ще трябва да изчакат няколко месеца, за да установят дали при някои групи защитата срещу коронавируса отслабва с времето, каза Мертенс в коментар за издателска група "Функе".

Според експерта "вирусът няма да ни остави" и ваксинационната кампания, която се провежда в момента, няма да бъде последната.

"По принцип трябва да се подготвим за вероятността да се наложи всички да "освежат" ваксинационната си защита догодина", каза Мертенс.

Близо 30,4 милиона души в Германия или 36,5 процента от населението са получили поне по една доза ваксина към петъчния ден. Над 9 милиона или 10,9 процента от населението са напълно ваксинирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Ситуацията с ваксините ми напомня филма "Хлапето" на Чарли Чаплин. Хлапето троши с камъни прозорците на хората, след което бяха бързо. След 15 минути се появява Чарли Чаплин със стъкла на гърба - добрият стъклар. И започва да поправя прозорците. Да, ама един се сети за какво става дума и подгони него - стъкларя.Така че хората трябва да разберат кои са "стъкларите" в днешно време и да им потърсят сметка!
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес светът има около шест милиарда души. Те ще достигнат до около девет милиарда. Сега, ако свършим наистина страхотна работа с новите ваксини, здравеопазването и репродуктивното здраве, бихме могли да намалим това с може би 10 или 15 процента. "Изказване на Бил Гейтс пред форума TED 2010г.
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се знае какви ще са последиците от мутагена след години. Както туларемията се е появила като наследственна генетична мутация в защита срещу маларията.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се знае какви ще са последиците от мутагена след години. Както туларемията се е появила като наследственна генетична мутация в защита срещу маларията.
31
2
 
3
 
! Отговори
15341 преди 2 години
Преди повече от 2 месеца се ваксинирах и нищо ми няма, нищо не усетих и от 2-те ваксини. Разбира се, не се ваксинирах с маймунската Астра Зенека.
30
2
 
10
 
! Отговори
Мюнхен преди 2 години
След ПЛАНдемията следва нов акт на тоталитарната "демокрация", а именно КЛИМА-КРИЗА и драстични ограничаващи свободата на хората мерки за илюзорното справяне с промените в климата.
29
1
 
8
 
! Отговори
Един от Германия преди 2 години
до Мюнхен: ами тя Зелено-Соц-Лява/Джендърска/Клима-Дикатура е на път да стане, ако изброените спечелят изборите на 26.9.2021. Който е чел програмите на Зелените, Левите и Соц.демократите знае какво го очаква: високи данъци, данък върху собственстта, национализация на имоти, държавно регулиране на наемите, еко-данъци (СО2), забрана за леки коли на бензин и дизел в големите градове, високи самолетни цени и такси и т.н. и т.н.
28
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
естествено нов вирус и нови маимунски ваксини всичко с цел да не пресъхнекасичката на огромните западни корпорации бизнес и печалби новия девизна 21 век
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук ще го напиша - Фармаиндустрията не се нуждае от здрави хора, а от болни, защото печели само от болните. Ако някой измисли хапче, което да лекува всички здравословни проблеми, то ще го забранят, а ако някой измисли ваксина, която да разболява хората, то ще го позлатят. Не е сложно, просто трябва да знаеш, че за да продаваш домати, трябва да има кой да ги купува, но явно на някои и това им е малко в повече и не се сещат, затова да се ваксинират задължително... :)
26
2
 
19
 
! Отговори
ами ,да преди 2 години
Урсула е договорила 18 милиарда ваксини от Файзер,така че доста боцкане ще падне.
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЩ като установиха че хиляди се разболяват след "ПЪЛНО ВАЦИНИРАНЕ" и 7% от тях влизат в болница, намериха решение - здравното министерство престана да докладва за такива случаи. Нещата са изключително смехотворни. Ако имам ваксиниран познат, спирам да говоря с него, това е доказана тежка олиго.ф.рения.
24
2
 
20
 
! Отговори
Честита наркомания преди 2 години
Драги ваксъре дерзайте
23
1
 
20
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 години
не догодина, а всяка година...
22
1
 
20
 
! Отговори
Един от Германия преди 2 години
След като починаха над 2700 официално до 1 месец след ваксинацията, вече не се води статистика колко са починали след 1 месец.
21
4
 
24
 
! Отговори
Мюнхен преди 2 години
Повярвайте ми, голямата част от германците (особено западните) са с промити мозъци, не роптаят, смятат се за много напреднали, съжаляват света, искат да спасят климата на земята и си въобразяват, че ще успеят като си затварят всички фосилни и атомни централи, искат да премахнат евтините самолетни полети, и т.н. Това са хора садо-мазохисти. С този си мантелитет са най-подходящи за комунистическа диктатура.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас е нужно разстрел по вашите кухи глави стигасте лъгали народа за пари никой неви иска вашите убийствени ваксини няма да се ваксинират хората стига забрана за всички ваксини долни лешояди бог да ви накаже най скоро време дано да горите в ада престанете с тия лъжи и измами
19
0
 
3
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До Анонимен 19Ако имаш предвид китайци и индийци си абсолютно прав, колега! Щото ваксините ги измислят в едни държави, а ги произвеждат в големи количества - знае се къде! И не е случайно, че и Русия търси Китай за масовото производство на Спутника! За Астрата се знае отдавна, че производството е в Индия! В най-добрия случай основните съставки идват от там - Индокитайския регион!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обмяна на опит в световен масщаб на българския модел, но от хора прочели трите тома за Винету!Новата схемата за доене на милиарди от вируса.Така се прави, а не кюлчета, 500? и мацки за 5000лв.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сметнете колко струва една ваксина. А сега сметнете колко милиарда ваксини се произвеждат.Ако спрат да ги произвеждат, много хора ще обеднеят или направо ще станат безработни!
16
0
 
15
 
! Отговори
на всеки километър преди 2 години
Ваксинираме на всеки километър,и така, до края на света!